2014 április 6 Itt a LÉT A TÉT
Senkit ne tévesszen meg a szlogen: Nem a VV celebektől vettem kölcsön a címet. Mindössze azt gondolom, hogy a választás egyuttal hosszú távra eldönti az ország sorsát.

Már eddig is tele van a történelmünk sötét korokkal, amik túléléséhez a felsőbb hatalmak segítségét kértük, de soha nem kaptuk meg.

Pedig Nemzeti Imáink és Szózataink mind ezt célozták. Eddig hiába. Itt nem segít az ima, ha tettekkel nem járulunk hozzá közös ügyeink sikeréhez.

Isten áldd meg a magyart jókedvvel, bőséggel...” /Kölcsey/

Eredménye? Se jókedv, se bőség. Azaz a felső tízezer milliók veritéke árán uralkodik az alattvalóin, akiktől szeretne megszabadulni, mert csak nyügnek érzi magán a mélyszegénységben élőket.

Hazádnak rendületlenül légy híve, óh magyar Ez bölcsőd, majd sírod is, mely ápol s eltakar” /Vörösmarty/

Ez a haza már nem a Miénk, csak azoké, akik beleszülettek a Turulba és magyarabbak a magyarnál. Sírod is lesz, ha szociálisan gondoskodsz róla, kaparjanak el a hozzátartozóid.

Forr a világ bús tengere óh magyar. Ádáz Erynnis lelke uralkodik. S a Föld lakóit vérbe mártott tőre dühös viadalra készti” /Berzsenyi – Kodály/

Ez a helyzet különösen igaz hazánkra nézve. Hogy mikor kezdődött? Egészen pontosan 2002-ben, amikor a Fidesz elvesztette a választást és másnap már „illegitim” lett a megválasztott Medgyessy-kormány.

A helyzet azóta fokozódott. Mára minden gondolkodó ember számára világossá vált, hogy a katasztrófa, az államcsőd felé halad az ország, hála Orbán és a Fidesz dilettáns politikájának.

Hogy mégsincs kormányváltó hangulat? Ennek nagyon egyszerű a magyarázata. Beérett a Fidesz agymosása. Sikerült az egyszerű embereket hazugságokkal és hazug jelszavakkal teljesen elhülyíteni. Akit nem, az fél, hogy még rosszabb lesz. Megfenyegették, ha nem a Fideszre szavaz, munkája sem lesz.

Klubunkban heti rendszerességgel tartunk vitaesteket arról, miként lehetne úgy felvenni a harcot a Fidesz hazugságaival, hogy eredménye a választáson megmutatkozzon?

http://nepszava.hu/cikk/1010377-gyurcsany-orban-vagyoni-helyzete-atlathatatlan

http://www.atv.hu/videok/video-20140210-atv-newsroom-2014-02-09

http://nol.hu/belfold/simon_uj_vagyonnyilatkozatot_keszitett__de_ebbol_sem_derul_ki_a_lenyeg?ref=sso

A betett témák nagyonis valós helyzetet ágrázolnak. Csakhogy a Fidesz szavazótábora VAK, SÜKET, és még homokba is dugja a fejét, nehogy meglásson vagy halljon valami olyat, ami rontaná Nemzeti Büszkeségünk tekintélyét! Ők így imádják, ahogy van: Ilyen dilettánsnak, kicsit nagyon hülyének és beképzeltnek.
Mert így PONT OLYAN, mint amilyennek a HÍVŐK szeretnék látni. Hogy a világ másképp látja, az az agymosottakat nem érdekli: Ők hisznek. És nem gondolkodnak. Csak TESZNEK. Az ország érdekei ellen. Ha sikerülne Őket "felhomályosítani", Orbán és tsai nimbusza a béka segge alá kerülne.
Ez nem lehetetlen, de qrva sok energiát igényel: MEGTANÍTANI AZ ANALFABÉTÁT OLVASNI. Vagy még ennél is többet: Megtanítani a HÍVŐT gondolkodni.

Hát valahogy így állunk hozzá ahhoz a munkához, amit önként vállaltunk az ügy érdekében. De az internet nem jut el mindenkihez és nem pótolja a személyes jelenlétet. Ezért gondoljuk azt, hogy baráti Találkozókon erősítsük egymásban a Hitet, hogy képesek vagyunk „szél ellen” megvívni a REZSIHARCOT és bemutatni, mennyivel rosszabb a helyzet ma, mint volt az „elmultnyócévben”.

Magyarország jobban teljesít!”

Csak az nem mindegy, miben. Hülyeségben biztosan világelsők vagyunk. Ezért vágtunk bele rögtön a választás után egy Találkozó szervezésébe. Hogy ne veszítsük el a hitet, ha vesztünk. Amire van esély. De győzni szeretnénk. A Mi korosztályunknak nincs további 4 éve a túlélésre.

Kedves Barátaim! 

"A kocka el van vetve". Hogy mi sül ki belőle, az rajtunk /is/ áll. 
Mindenki, aki tagja szűkebb klubunknak /a DKTK-ra gondolok/ 
és valamilyen szinten aktívnak érzi magát, HÍVHAT, és hívjon olyan ismerőst, aki emelni tudja a találkozó szinvonalát. 

Előre boritékolható: SIKERES TALÁLKOZÓNK LESZ. 
És ez nagyon fontos LÉPCSŐ LESZ a klub életében! 
Ez Andrea ELSŐ SZERVEZÉSE. Tegyük emlékezetessé azzal, 
hogy MINDENT MEGTESZÜNK A SIKER ÉRDEKÉBEN. 

Persze ez olyan ma, mint a ZSÁKBAMACSKA. 
Nem tudjuk, mire "iszunk" majd: De tökmindegy: Az ÉLET nem áll meg. Április HETEDIKÉN folytatódik, amit elkezdtünk már sok évvel ezelőtt. 
Lehet, hogy a szánk íze nem lesz "édes", az is lehet, 
hogy közülünk néhányan nem érjük meg a következő "esélyt", 
de bízok abban: Amíg ez a társaság kitart Egymás mellett, 
amíg bírjuk erővel, addig csakis egy lehet a célunk: 
Egy normális Magyarprszágért küzdeni. Utolsó lehelletünkig. 

Ez a Találkozó ebben a küzdelemben az ELSŐ ALKALOM csupán, 
ahol megbeszéljük egymással és "sorstársainkkal", HOGYAN TOVÁBB? 
Én személy szerint örülök, hogy "sinre került" a folytatás. 
Mindent meg is fogok tenni azért, legyen ÉRTELME a találkozónak. 
De ehhez a Ti kollektív hozzáállásotokra is szükség van. 

Ha másért nem is, azért mindenképpen:
Unokáink ne hányhassák a szemünkre: Mi qrtuk el az Ő jövőjüket.

Voltak néhányan, akik úgy gondolták: Nem a Mi dolgunk. Különösen nem az Összefogást támogatni a választás után. Nekem erről egészen más a véleményem. Ezt egy külön hozzászólásban mondtam el.

Nem muszáj. Csak lehet. És akár nyerünk, akár vesztünk, EGY LESZ AZ UTUNK a többiekkel. kormányozni, vagy ELLENZÉKBEN KÉPVISELNI A nép ügyét. A Fidesz ellenében. Ez pedig elég OK ARRA, hogy szót ejtsünk róla.

Úgy gondolom, hogy az a „munka”, amit hosszú évek során belefektettünk a baloldali értékek védelmébe, az Összefogásba, nem veszhet kárba azért, mert sokunkat bánt az,hogy nem mindenütt a legmegfelelőbb ember fogja képviselni színeinket.

Ezen változtatni nem tudunk, ezen nem szabad agyalnunk,

ezt kéri tőlünk a pártunk és Gyurcsány Ferenc is.

Fogadjuk meg a tanácsát és tegyük a dolgunk.

Ha belehúzunk, eredménye is lehet. Akkor kezdjünk hozzá idejében. Erre a Találkozó a legjobb alkalom lesz. Más nem fogja helyettünk a munkát elvégezni.

Szerző: Szilárd bácsi  2014.02.10. 18:16 4 komment · 2 trackback

Címkék: politika barátság koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr815808092

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szavazatok jelentéséről és a szavazások értelméről 2014.02.12. 09:54:36

Kezdenek már jönni az olyan írások, amelyek azt magyarázzák, mire jó az ember választásokon leadott szavazata, hogyan tervezzünk vele, mit idézzen elő. Ezen fejtegetések gyakran tartalmazzák azt a momentumot, hogy az emberek hajlamosak egy politika ell...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.11. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.02.11. 08:34:07

Szerintem, minthogy a 2014 április utáni Parlamentbe az Összefogás együtt kerül be, tehát a továbbiakban is fontos az együttműködés. és ez akkor is így van, ha külön frakcióban leszünk, és akkor is, ha az európai választásokon már külön pártként indulunk. A parlamenti munka ettől függetlenül, és ezzel együtt is fontos, és ha kormányozunk, ha nem, továbbra is a fidesszel szemben csak együtt képviselhetünk erőt. Tehát mindenkinek fel kell fognia - a Dk-nak is , meg az Mszp-nek is, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk. És ezen nem változtat az sem, hogy sok dologban különbözik a véleményünk.
" hozzáértô dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk" "Ez a mi munkánk, és nem is kevés." (Ha már ilyen józsefattilás hangulatom támadt :P)

Flynn Rider 2014.02.11. 12:28:39

az "Összefogás" miért lenne jobb a többinél?
mindkét csapatról számolatlanul lehetne sorolni a mocskos ügyeket
komolyan Gyurcsány Ferenc a megváltó?
ebből így nem lesz változás, se a kormányban magában, se a kormányzás minőségében

terlasz 2014.02.11. 13:11:16

Ismét, remekül összefoglaltad a lényeget Szilárdbá. Téged mindig érdemes olvasni!

Szilárd bácsi 2014.02.11. 14:15:27

Kösz a véleményeket. Azért volt egy, akit nem tűrhettem meg itt, el is küldtem a drága jó szüleihez. Természetesen csak udvariasan.

De a Barátaimtól jól esik a bíztatás. Ez ad erőt a továbbiakhoz.
süti beállítások módosítása