Ez  itt  az  én  hazám

 

Emlékeztek? Fanyalogva fogadtuk mindannyian a hírt,  hogy  az  Összefogásnak, később  a  Kormányváltók névre átkeresztelt ellenzéknek ez lesz a kampánydala. Nem lett igazunk. Ez  a dal összehozta az ellenzéket. Én is ott voltam, hogy  megtapasztaljam: Milyen  eséllyel  indulunk neki a választásnak? Nagyobbal, mint  bárki  gondolta  volna!

 

Különösen a köztesként megszólaló kisemberek vallomása volt hatásos. Mindenki kiemelte  mondandójában, amit elvett tőle ez a rablóbanda. Sok ember ismert magára, amikor a sérelmek felsorolása  között az  Őt  értek  is elhangzottak. Ilyen  mosolygós,  elégedett  embereket már rég láttam ellenzéki tüntetésen. Legutóbb 2006-ban, a győzelem után volt  ilyen  hangulat. Van  még pár  nap, de  ha  mindenki  teszi  a  dolgát, győzni  fogunk.

 

Ezt várja a haza, ami nem lehet ellenzékben. Ezt várja az ötmilliónyi  megnyomorított  ember, aki nem szeretne Orbanisztánban megrohadni. Ezt  várják a  demokráciát  és  szabadságot szeretők, akik Nyugathoz kívánnak tartozni, mert mindig ez volt a vágyuk.

 

A Fidesz keze vasárnap az ellenzéki tüntetésbe is betette  a  lábát: Rémhírt  terjesztett, hogy ha nyer az  ellenzék, akkor Gyurcsány lesz a  Miniszterelnök. De a Nép  nem  ült  fel, és  nem  lett  belőle  nagyobb  zavar. Molnár Csaba  pedig  helyére  tette  a  dolgot.

 

Soha ilyen egységet nem mutatott az ellenzék öt pártja, mint vasárnap. Soha nem láttam ennyi bizakodó Embert ellenzéki tüntetésen. Egyesek szerint későn találtunk  egymásra. De  szerintem  soha  nincs  késő! Az  utolsó  benyomás  döntő  fontossággal  bír.

 

Kedves Barátaim! Akik ott voltatok és akik  csak  lélekben  lehettetek  jelen, láttátok  és hallottátok, mire  képes  az  egységes  akarat! Akik  nem  voltatok  jelen, nem  követtétek  nyomon az eseményeket,a mellékletből megtudhatjátok, mi a megoldás összes  bajunkra!

 

Bajnai  mondta:Ugyan már nincs demokrácia, nincs  jogállam hazánkban  és  fortélyos  félelem  bénítja  az  embereket  cselekedeteikben, azért  maradt  egy  talpalatnyi  föld,  ahol  működik  a  demokrácia  intézménye! Az egy  négyzetméter, ami  a  szavazófülke  magányát  jelenti, még  a  demokrácia  utolsó  maradványa,  amit  nem  tudott  elvenni  a  Fidesz  az  emberektől. Ott  bátran  levethetik  magukról  a  félelem  bilincseit és  behúzhatják  az  X-et  a  megfelelő  helyre. /ez  nem  szószerinti  idézet/

 

Kedves Választópolgárok! Merjük kimondani véleményünket április 6.-án:

Nem leszünk Orbán gyarmata! Sem  alattvalója, seggnyalója  se  csókosa!

Válasszuk  a  Szabadságot,  a  Demokráciát  jelentő  Kormányváltó  erők  képviselőit! Zavarjuk  el  ezt  a  rablóbandát  keletre, Mi  meg  maradjunk  Nyugaton!

 

Az  alábbi  összefoglalót  az  5.  számú  Választókerület  DK-s  képviselőjelöltjétől, Majoros  László  barátomtól  kaptam, amit  változatlan  formában megosztok  veletek.

 

Ebből  mindent  megtudhattok,  amit  március 30.-án  az  Opera  előtt  levők  személyesen  megtapasztaltak. Még  nincs  veszve  semmi, még  él  a  remény, még  működik  a  demokrácia. Hogy  mi  lesz  április  6.-án?  Az  rajtunk, Választópolgárokon  múlik.

 

Húzzunk  bele!

 

Osszátok  mindenkinek, akiről  azt  gondoljátok: Érdemes  vele  szót  érteni!

 

 

 

Fantasztikusan jól szervezett, látványos, érzelem dús és a közös akaratot kifejező nagygyűlést tartottunk az Operától az Oktogonig csodaszép tavaszi időben.Volt szabadság kórus, a megsértett, megnyomorított trafikosok, rokkantak, földművesek, pedagógusok képviselői szóltak hozzánk, majd a közös lista első öt helyezettje mondott beszédet. 

Gyurcsány hozta a szokásos formáját, Mesterházy egyre profibb, a legnagyobb meglepetést Bajnai okozta. Úgy beszélt, mint eddig még soha! 

Nagy volt a média érdeklődése, kötélpályás kamerától drónig minden technikai újdonságot felvonultattak.  Kisebb incidensektől és az agresszív HírTV-sek próbálkozásaitól eltekintve békés tüntetés volt. Zúgott az Orbán takarodj! És a tömeg piros-fehér-zöld papírlapokkal hatalmas nemzeti színű zászlót rajzolt, mert EZ ITT A MI HAZÁNK!. 

Sátoraljaújhely-Sárospatak-Ricse 50 kormányváltójával szemben ugyanez a busz előző nap a békemenetre mindössze 17 tüntetőt vitt. Ezzel a számaránnyal 6.-án is kiegyezünk! 

A program felvétele: https://www.facebook.com/egyuttkorszakvaltok/app_472195666227055

 

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2014.04.01. 09:28 2 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány ünnep koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr855888685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.04.01. 15:51:50

Én is ott voltam!
Együtt énekeltem a Szabadság-kórust, feltettem a fejem fölé a kiosztott zöld lapot.
Muszáj optimistának lenni!

Lilla50 2014.04.02. 13:01:29

én is ott voltam!
Nagyon jó volt a hangulat!
és hogy sokan voltunk öröm!
Csak így maradjon még egy hétig a hangulat!
süti beállítások módosítása