Helyünk a Világban. A Magyar Valóság a XXI. században.

 

Mostanában sokat gondolkodom, mit jelent „magyarnak” lenni ma Európában? Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, nem árt ismerni „gyökereinket”.

Félázsiai származékok” vagyunk. Legalábbis Matolcsi szerint, aki még a „piros pöttyöt” is látni véli az újszülöttek fenekén, ami ezt támasztja alá. Ezzel nincs gond, hiszen valóban onnan jöttünk, most csak az a kérdés, merre tartunk?

 

Minden észérv azt diktálná, Nyugat az a hely, ahová a magyarság mindig vágyott, azt a színvonalat óhajtotta elérni, amit ott érzékeltünk és amit elöljáróink a rendszerváltáskor megígértek nekünk. E helyett megkaptuk a vad-kapitalizmust minden hibájával és velejárójával: A mélyszegénységgel együtt. Mára sikerült elérni, hogy a „legvidámabb barakk”-ból a négymillió koldus országa lettünk.

 

Ez még csak a kezdet! Alakul „Orbanisztán”, a XXI. századi modern feudális társadalom, ahol az egymilliónyi „kiválasztottat” kilencmillió alattvaló munkája vagy inkább rabszolgasorsa emeli a társadalom csúcsára jólétben, gazdagságban, míg „aki szegény, az a legszegényebb”, koldus-sorban tengeti életét, amíg éhen nem hal.

Ezt mindannyian tudjuk, akiknek még van sütnivalójuk. Ma inkább szemelvényekkel kívánom megmutatni: Hová vezet az út, amin a Nemzeti Együttműködés Kormánya elindult. Nem árulok zsákbamacskát: Szomorú kilátások várnak. És ezt sokan látják.

 

Mai írásom rendhagyó: Számomra értékesnek tartott íráshoz fűzöm személyes véleményem. Kíváncsi vagyok, vannak-e Emberek, akik hasonlóan vélekednek? Vagy a beletörődés úgy eluralkodott a társadalmon, hogy akár fát is lehet hasogatni a „zemberek” hátán, azt is eltűrik?Remélem, nem annyira szomorú a kép, mint amilyennek látszik. A remény hal meg utoljára. Bízom benne, hogy ez a mondás igaz, a Nép nem akar alattvalóként megrohadni egy velejéig romlott Orbanisztánban.

 

Ma már nem vagyok annyira aktív, ebben korom és egészségi állapotom meghatározó szerepet játszik, de én is úgy vagyok vele, mint József Attila:

Habár nem vagyok költő, de mondanivalójával 100 %-ban egyetértek.

 

Én egész népemet fogom,

Nem középiskolás fokon,

Tani-tani”...

 

Andrea Belák állapota... A tegnapi nap nagy részét egy olyan társaságban töltöttem, ahol 70 év körüli, inkább idősebb asszonyok voltak ( én voltam az egyik legfiatalabb) talán a két vezető volt közel ötvenes. Hozzátartozik még az, hogy egy kis társaságot fogadtunk Fehérvárról, ők voltak 7-en, mi 11-en, egy öregúr is volt közöttünk.Nem politikáról volt szó. A Vigadó kiállítását néztük meg, a várost mutattuk nekik. Mégis: a teljes hangulaton az érződött: főleg a fehérváriak még csak nem is hallottak arról, mi folyik az országban.
Nem gondoltam innen Pestről, hogy ekkora nagy a baj. Valóban minden optimizmusomat elveszítettem. Én fogok szavazni, és a lelkiismeretem szerint. De, ha a DK-nak egyetlen jelöltje se jönne be, tudomásul venném. Az a hozzáállás a dolgokhoz, ahogy én látom a helyzetet, bizony, kuriózum. És most már az öregek is. Nemcsak a fiatalok.

 

Én: Azaz dehogy teccik, hogy már az öregek is. :( De az az "öregúr" nem én voltam. :)

 

Kerék-Bárczy Szabolcs állapota: A Pásztor István vajdasági magyar politikussal szembeni akció valóban szégyenletes és elítélendő. Sajnos hasonló megnyilvánulások szerte a világban (annak demokratikus részén is) előfordulnak. Repült már torta kancellár felé Németországban és talált el már cipő amerikai elnököt. Ezek kellemetlen velejárói a közéleti szereplésnek. (Nem jobbak a tisztességes politikusok lejáratására íródott cikkek, összefotosopolt képek, hazug röplapok. De el kell és el lehet viselni mindenkinek.)
A magyar (köztársasági) elnök mai sajtótájékoztatója, melyben a nemzet elleni támadásnak minősíti Pásztor gyalázását, akkor lenne üdvözlendő, ha Áder hasonló vehemenciával lépne fel az emberi méltóság megsértésére irányuló más, sokkal súlyosabb törekvésekkel szemben. Gárdavonulás, szkinhed parlamenti alelnökké emelése, Szabadság téri szobor és így tovább: mindezek jóval túlmutatnak a vajdasági politiust ért inzultuson. Ahogy a konkrét ügynél sokkal drámaibb az, hogy naponta ér megaláztatás, megbélyegzés embertársainkat azért, mert más a bőrszínük, mint a többségé, vagy másmilyen életformát választanak, mint a polgárok nagyobb része.
Áder ugyanolyan pávatáncot jár, mint Orbán és a kormány egésze. Magatartását egyáltalában nem hitelesíti az, hogy az őt tartó párt kétharmaddal rendelkezik a parlamentben. Az emberi méltóság tisztelete ugyanis nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. A kétharmad viszont merő közjogi, vagy inkább hatalomtechnikai tény. A közjogi méltóságok erkölcsből máris megbuktak, pedig az új kormányzati ciklus még el sem kezdődött. Elég világos, hogy mire számíthatunk a következő években.

 

Amíg a jobboldali politikusok nem akarnak elhatárolódni a szélsőséges kilengésektől, ne várjanak TISZTELETET A MAGYAROKNAK sem Európától, sem mástól. Azt ki kell érdemelni! De nem "szabadságharccal", hanem az egységes törvények betartásával! Nem az a bűnös aki KÖPÖTT, hanem aki arra bíztatta az arra hajlamos tudatlan embereket!

 

http://propeller.hu/itthon/2922759-nem-akar-sarat-dobalni-de

 

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/05/tiszteltelek-es-kedveltelek-level.html

 

Gratulálok! Nem csak Gábornak a kitűnő elemzésért és korképért, hanem a hozzászólások realitásáért is. Ez az írás /így együtt/ a baloldal bukásának igazi okait tárja fel, amiből tanulni kéne MINDEN PÁRTNAK, civil szerveződéseknek egyaránt. Ezzel szemben nem ezt érzékelem: Kizárólag a "bűnbak-keresés" fázisában leledzik majdnem a teljes "bukott baloldal". Üdítő oázist csak a DK jelent: Ezeken a rendezvényeken a bizalom és a remény hatja át a résztvevők lelkét és szinte érezni a levegőben az egymás iránti elkötelezettség összetartó erejét! Számtalan nagy-gyűlésen vagy bármilyen eseményen meggyőződhettünk, akár személyesen is.

 

Egyetértek a gondolattal, hogy ha Bajnai a megfelelő színpadot és a megfelelő személyeket választja politikusi visszatérése alkalmával, ma Ő lenne Magyarország Miniszterelnöke. De nem ezt tette: "Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka". Vagy inkább a "tanácsadói" vitték rossz utakra.

 

Egy szó mint száz: Népszerűsége mára elvesztette hitelességét és tömegeit. Ma már csak egyet tehet: Megkeresi a hibát, /MAGÁBAN/ és ha nem képes újra felállni, félreáll.Vagy követi a DK példáját, megszabadul kerék-kötőitől és "tiszta lappal" újraépíti önmagát és pártját, megszabadítva magát a fölösleges ballasztoktól, akik a mélybe lehúzták. Van egy harmadik lehetősége is, ami a legmegfelelőbb lenne számára: Összefogni azzal a párttal és emberrel, akitől a legtöbb segítséget kapta és akitől bocsánatot kellene kérnie eddigi eltévelyedései miatt. De ehhez előbb túl kell esnie a szembenézéssel, ami qrvanehéz, de elengedhetetlen ahhoz, hogy hitelességét visszanyerje. Azok körében, akik bíztak, a két sikeres Miniszterelnök egyesíti tudását a HAZA ÉRDEKÉBEN.

Talán még nem késő belátnia, hogy az az út, amin eddig járt, ZSÁKUTCA! És azok a "barátai", akik eddig kijelölték útját, tudatosan rossz irányba terelték. Ha képes belátni tévedését, képes megváltoztatni Gyurcsányhoz való viszonyát, ketten Együtt lehetnek az Új Magyarország "új baloldalának" MEGHATÁROZÓ EREJE.

 

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/05/hat-ti-meg-kik-vagytok.html

 

Tetszik az érvelésed, Gábor!Én is azon töprengek soxor, miért nem jut el a kimondott igaz szó a fülekhez, vagy ha mégis eljut, a mondanivalóval szöges ellentétben van az, amit HALL az egyénEnnek sok oka lehetséges: A nem megfelelő kommunikáció, /amit tanulni kéne - akár a Fidesztől/, a tömegeket nem érdeklő "milliárdok", mert inkább TYÚKBAN érdekeltek, és a sok csalódás a politikai elitben - minden oldalról.Így nem csoda, ha kialakul "az egyik kutya, másik eb" hozzzáállás az egyszerű emberek gondolkodásában. Amit csak erősítenek a kipattant ügyek, úgy a simonfékékről, mint a rogánokról, hogy "minden szentnek maga felé hajlik a keze", és míg a világ világ lesz, "aki milliókat rabol, bírája lészen annak, kit a szükség garast rabolni kényszerített." 

Mennyivel egyszerűbb megérteni a sok ismeretlen fogalom helyett azt, hogy LOPNAK, CSALNAK, HAZUDNAK. Egyszóval TOLVAJOK. Ezt még a "marinénik" is fel tudják fogni.
Egyetértek Veled abban: STÍLUSVÁLTÁS KELL ahhoz, hogy az emberek megértsék, amit a politikai elit számára elfogadott része mondani akar a híveinek. Ezt a módszert a Fidesz évek óta gyakorolja - sajnos, eredménnyel!Ezt a MÓDSZERT kell a demokratikus ellenzék szószólóinak is bevetni ahhoz, hogy eljusson az "istenadta Nép tudatáig:"EZEK LOPNAK - CSALNAK - HAZUDNAK reggel, délben és este, sőt éjjel is, vagyis TOLVAJOK. Ezt a rövid "információt" még a legkevésbé tanult, iskolázatlan ember is megérti Minek akkor a sok duma, ami "süket fülekre lelve" nem vezet eredményre?

Folytasd a TANÍTÁST, Tuareg! Ismétlés a tudás anyja! Eccer csak benő a ma még az önmagát kereső ellenzéki politikusok feje lágya is.

 

http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/10/gyurcsanyek-megbuktatjak-a-fideszt/

 

Ha Walaky képes rá, az a DK Gyurcsány Ferenc vezetésével! Amikor ez a tény tudatosul a magyar választópolgárok többségében, addig tart a Fidesz és Orbán ámokfutása!

 

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/05/viktor-bukott-nemzetvezeto.html

 

Na ugyan mi lenne? Kurvának jó volt '56-ban, a Világ azóta semmit nem változott..

 

http://www.veszpremtv.hu/hir/gyurcsany_ferenc_az_europai_eletrol-n4490.html

 

Ha minden magát baloldalinak valló párt és pártelnök annyit tett volna a közös ügy /Orbán leváltása/ érdekében az asztalra, mint Gyurcsány Ferenc, akkor ma egész MÁSRÓL szólna a fáma.

 

Kedves Barátaim, Olvasóim!Egy kérésem van csupán: Ha egyetértetek a tartalommal és fontosnak érzitek „szólni”, tegyétek meg. Ha másért nem, magatokért, hogy ne kelljen szégyenkeznetek a választás után, hogy nem tettetek meg mindent azért, hogy az általatok támogatott Párt nem került be az Európai Parlamentbe.

 

De van más oka is, hogy szóljatok. Az igaz szónak van vonzereje azok számára, akik ma még nem döntöttek a részvételt illetően. Segítsétek Őket a döntés meghozatalában.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2014.05.13. 12:08 3 komment

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr796159600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.05.13. 15:51:46

Bajnai mai hozzáállása a dolgokhoz eléggé elkeserítő. Nem hiszek benne, hogy felismeri: Gyurcsány mellett a helye, hiszen mióta visszajött, egyfolytában éppen tőle akar elhatárolódni. Már 2012 októbere után, amikor tárgyalni kezdett különböző ellenzéki tömörülésekkel, már akkor kihagyta gyurcsányt Akkor azt hittem véletlenül. Azután 2013 őszén Mesterházyra bízta, hogy ő tárgyaljon Gyurcsánnyal, mert hogy szerinte a DK baloldali párt, és annak a vezetője az Mszp.
Már ez is egy egetverő marhaság volt. Aztán összebútorozott az MSZP-vel, és következetesen kihagyták Gyurcsányt. A Múegyetem rakparton kiabált "ÖSSZEFOGÁST" sem volt elegendő. 2014-nek, és a DK 7%-sá válásának kellett bekövetkezni ahhoz, hogy felfogja, saját érdeke, hogy tárgyaljon, de akkor már ő és a pártja lefelé ment. Hát íme, a bukásunk okai. És ez lesz tovább is, ha Bajnai továbbra is az elhatárolódás politikáját folytatja.
Azt írod: kiabáljuk, hogy tolvajok, a Fidesznek bejött. Ott van csak a baj, hogy ha a nép rájön, hogy a Fidesz is tolvaj, azzal nem menti fel se Simon Gábort, se mindazokat, akik eddig ilyen helyzetbe kerültek. Csak azt érjük el vele, hogy kialakul az a vélemény, miszerint minden politikus tolvaj.
Ami pedig a következő eus választásokat illeti: Remélem, a DK-nak bejön. De nem kiabálom el. Viszont menjetek el szavazni mindenképp. És akit meg lehet győzni, azokat győzzétek meg!

vénasszony 2014.05.13. 16:09:55

Ami az eus választásokat illeti: most végre lehet CSAK a DK-ra szavazni, azért EL KELL MENNI, és odaszavazni!
Ami Bajnait illeti: sok csalódást okozott nekem, és nemcsak nekem. 2012. októberében az Egyetem téren gyurcsány Ferenc üdvözölte a Bajnai által létrehozandó demokratikus összefogást. Egy óra múlva a Szabadsajtó úton Bajnai meghirdette. Másnap kezdre a tárgyalást. Sokmindenkivel. Kivéve a DK-val!!!!!!

Intézte s dolgot a Millával, próbálkozott az LMP-vel. A Schifferbe beletörött a bicskája, kétfelé ment az a párt. A DK még mindig nem kellett.

Összebútorozott az MSZP-vel. A két társaság kitalálta a szabályokat, meg azt is, hogyan is hagyhatnák ki a DK-t. Hogy majd a DK szimpatizánsai őrájuk fognak szavazni. Mert a nép kell, csak Gyurcsány nem.

Gyurcsánnyal való tárgyalást Bajnai kiadta gebinbe Mesterházynak, aki ki akarta szúrni a szemét kettő hellyel.

A DK elkezdett önállóan felkészülni a választásra. Magasabb lett a népszerűsége a Bajnai-párténál. És akkor 2013. októberben a nép ÖSSZEFOGÁST ordított a Műegyetem rakparton. Süket fülekre talált. ( A felcsúti Maradona.....stb.. emlékeztek?)

2014-nek kellett eljönnie, hogy rájöjjenek: nem lehet elérni semmit se külön. Csak addigra már elég sok sebet osztottak. Csakhogy hiába volt megbocsátó Gyurcsány Ferenc. A nép nem felejtett.

Amit meg még mondani akarok: teljesen rossz ötlet tolvajt kiáltani. Mert aki látja, annak minek mondjuk, aki meg nem, annak összekeveredik a fejében, és csak azt szűri le: minden politikus tolvaj! Lehet beszélni a lopásokról, de csakis mindig konkrétumokról. Hát ennyi.

Szilárd bácsi 2014.05.13. 19:48:38

@vénasszony: Kösz az értékes hozzászólást. Ha sokakhoz eljut, biztosan lesz eredménye is.
süti beállítások módosítása