EURÓPA VÁLASZTOTT

 

Mielőtt a végeredményről beszélnénk, nézzük meg a nap eseményeit időrendben. Erre kitűnő kalauz Szabó Gábor /TUAREG/ blogja.

 

http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/05/most-valasztas-napja.html

 

Ma Tuareg blogja fújta az ébresztőt. Mint mindig, most is egyetértettem vele. Sőt, képet "festettem" a falusi emberek EU-s választási hozzáállásárólAmi a részvételt illeti, egyenesen siralmas.

Most jöttünk haza a feleségemmel. Természetesen "Nekünk (is) nyóc"! De hogy ez falun hogy csapódik le? "Nekik nyóc!" - hogy ki fogja képviselni Őket. Nem is látni "mozgást", benne voltunk a TOP 10-ben. Semmin nem fogok csodálkozni. Azon pláne, aki ma se volt szavazni, HOLNAP már "szívni fog". Egyelőre a fogát, de lesz ez még lejjebb is.. Miben látom a bajok okát? Magyarember nem előre gondolkodik: "Vásár után okos a paraszt".. Ha majd megérti a minimálbéres, közhasznu munkás + aki csak segélyből él. MIT JELENT A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY neki, a pokolba küldené az egész Fidesz-bagázst - Orbánnal együtt! Hivatalos adat: 400000 család JÓL JÁR az adókedvezmény 20-25000 Ft-ra való emelésével. És mi lesz a többi KÉTMILLIÓ családdal:? Mire "csináljon" gyereket, ha nem kap SEMMIT?

A Fidesz minden alkalomra talál egy "mézesmadzagot", amit a tudatlanok, gondolkodni restek csak akkor vesznek észre, hogy a KÉSZ ÁTVERÉS SHOW vesztese lett, akikor már "eső után venné fel a köpönyeget".

Hogy miért ilyen nagy az érdektelenség? Talán épp azért, mert már annyira át lettek "baszva" - minden oldalról, hogy már el sem hiszik, akad még Párt, akik az Embereket nem ÁTVERNI, hanem SZOLGÁLNI akarják. Védeni az érdekeiket, akár a kormány ellenében, Brüsszelben.

Hát ezért kéne MA ELMENNI szavazni.
Hogy később legyen KI elzavarni Őket.

De hogy kire? Na ez a nem NEKEM NYÓC! - hozzáállás.
Mert akiben MA bízni lehet, az a DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ.
Őket pedig a NYOLCADIK LISTÁN találjátok.

 

 

Május 25.-én fontos kérdésekre kaptunk választ.

  1. Hogy merre halad majd Európa szekere.

  2. Ebben a sorban Mi, magyarok hol foglalunk helyet.

 

Az első kérdés sem egyszerű! A sokszínűség, a különböző igények összefésülése nem megy konfliktusok nélkül. Európa „boldogabbik felén” a választópolgárok igényt tartottak saját sorsuk alakításához, „felelős polgárként” nagy számban vettek részt a döntés meghozatalában. Addig az „elmaradt régiók”, akik haszonélvezői az uniós támogatásoknak, le se szarták a lehetőséget, hogy beleszólhatnak saját nemzetük, de a „közös haza” közös ügyeinek rendbetételébe.

 

Magyarország jobban teljesít”! Még ebben is. A 30 % alatti részvételi arány mutatja, a „magyarembert” nem érdekli az Unió jövője, sem az, hogy képviselőink mit fognak „képviselni” Brüsszelben? Az emberek, vagy a Fidesz és Orbán érdekeit? Mert a KETTŐ messze nem ugyanaz. Kiderült, „Európa jobban teljesít”. Sereghajtók lettünk, Európa szégyene. Náci párt sehol nem került be. Nálunk igen, hála Orbán Viktor velük szemben tanúsított megengedő politikájának.

 

Az előzetes várakozással ellentétben voltak meglepetések. A közvélemény-kutatók egymásnak adták a „kilincset”, ki tud biztosabb „listát” jósolni a sorrendről. Egy kivételtől eltekintve a jóslat nem jött be. Ott sem találták el pontosan: Alábecsülték. A kormánypárt tarolt. Viszont a többiek esetében „fejreállt” a papírforma.

 

A TV és az internet mellett néztem végig a választást. Nem izgultam. Tudtam, hogy az elvégzett munka ha utóbb is, de mindig meghozza a gyümölcsét. Klubomban még egy „jóslatra” is vállalkoztam.

 

Az ATV-n már 10 órakor VÉGLEGES EREDMÉNYT kapunk. Remélem, lesz mire INNI.  kI NEM ÁLLHATOM AZ "ORBÁNFŐZTE" házi pájinkát, de ha MÁS NINCS, akár azzal is koccintok Arankával a GYŐZELEMRE. Akár egy, akár TÖBB mandátumunk lesz. Én azt saccolom: Kettő BIZTOS, de nem lehetetlen a három sem. 

 

A megérzésemre hagyatkoztam, ami eddig mindig jól működött. Most sem kellett csalódnom. A DK lett a nyertese a választásnak. Ha a "vidék" is felnőtt volna a feladathoz, ma a DK lenne a baloldal vezető ereje. Amit a Parlamenti választások előtt "jósoltam", Budapesten be is jött!

 

Hogy a Fidesz tarolt, az törvényszerű volt. Röviddel az "elcsalt" parlamenti választások után a falkaszellem meg a kishitűség azt eredményezte , hogy a "ténylegesen a Fideszre szavazók száma" megtöbbszöröződött azok számával, akik azt állították! "Ők is a Fideszre szavaztak!"

 

Ezt most bevállalták, csalni se kellett hozzá .Nagy az Isten állatkertje, minden fideszes barom elfér benne. Most lett nagy Orbán pofája! Akkora "lovat" kapott maga alá, hogy már segítség nélkül fel se tud rá ülni. De a békemenetes barmok "bakot tartanak", hogy fel tudjon kapaszkodni a TRÓNRA. Sokáig nem számol velük: "A mór megtette kötelességét, a mór mehet!" - A levesbe. Fácán helyett. Mert a "fácánvadászaton" is inkább csak "fogolyra" fognak lőni. Ez praktikusabb, KÉT LEGYET ütnek "egycsapásra".

 

Röhögőgörcsöt kaptam Orbán beszédén, amiben MEGKÖSZÖNTE. De mit is? hogy FOLYTATHATJÁK! Nem hagyott ki lényegeset, benne volt a MAGYAR FÖLD VÉDELME, Szabadságharc folytatása, a REZSICSÖKKENTÉS EREDMÉNYEINEK MEGVÉDÉSE. Viszont kihagyta a föld és trafikmutyi, az ezermilliárdos áfacsalások kivizsgálását. De mit érdeklik ezek a piszlicsári ügyek a HÍVŐKET, mikor a CÖF már szervezi a következő BÉKEMENETEKET?

 

Van sok minden,amiről megírom a véleményem, de azt külön blogban teszem meg. Akit érdekel, el fogja olvasni: Akit meg nem, arra is van közmondás, de ma ÜNNEPELEK, nem akarok olyan "csúnyát" mondani. Miért is ünnepelek? BEJÖTT A JÓSLATOM! A DK minden előzetes várakozást felülmúlt! A közvélemény-kutatók mérése csődöt mondott. Ez örömteli.

 

Hogy a JOBBIK országosan a MÁSODIK ERŐ tudott lenni, FÉLELMETES. Nekünk, magyaroknak is, de főleg Európának! Nem is lesz frakciójuk, amibe be tudnának ülni: Európa szélsőségeseinél a JOBBIK nem számít "partnernek".

Így mit értek el? A folyosón, a WC mellett lesz a "helyük"..  

 

És az MSZP? "A lejtőn nincs megállás".. Lesz ez még rosszabb is! Azt hitték, a Kormányváltók eredménye csak az Ő teljesítményük. Tévedtek! Elkéstek, nem kicsit: Elmaradt a hibák értékelése, a lemondás felajánlása, egyszóval ültek a babérjaikon és várták, hogy a sültgalamb a szájukba repül.

 

Ezt a DK teljesítette. A jövőben megkerülhetetlen lesz az Összefogás kérdéseiben. Nem "megtűrt vendég", hanem HÁZIGAZDA szerepben.

Hogy ez így legyen, sokat tett a Vezetés és a Tagság. Úgy gondolom, a jövő baloldali pártok "listája" nem alárendeltségi, hanem MELLÉRENDELŐI VISZONYBAN fognak a várható "helyekért" HARCBA SZÁLLNI.

 

Az őszi önkormányzati választásokon LESZ KERESNIVALÓNK.

És ha a Vidék is észhez tér, nem csak BUDAPESTEN.

 

Ezt már ma írtam hozzá. Azt hiszem "Ez jó mulatság, férfimunka volt!"
Mármint az egésznapos helyszíni közvetítés jóslatokkal fűszerezve elviselhetővé tette a várokozást: HOVÁ TART MAGYARORSZÁG?

Ez a "kérdés" mára már nem kérdés. FOLYTATJÁK országromboló tevékenységüket, sokkal nagyobb pofával, mint eddig tették.

Van viszont egy pozitív hozadéka a választásnak: Megmutatta, ki mennyit ér a "baloldalon".. Erre eddig nem volt lehetőség MÉRNI, hiszen a választási törvények kiherélése összefogási kényszer-helyzetbe hozta a baloldali ellenzéket, ahol az erőviszonyok mérésére nem volt lehetőség.

Az MSZP /nagy mellénnyel/ saját sikerének könyvelte el a Parlamenti választáson elért II. helyét. Nem is tett sokat érte, hogy ezt az egyéni megmérettetés időszakában be is bizonyítsa: Ő a VEZETŐ ERŐ.

Mára kiderült, ez csak "álom". Az igazi ERŐ a DK mellett áll. Ezért érdemes volt végignézni a "versenyt": A befektetett MUNKA meghozta gyümölcsét! Az MSZP elkésett még azzal a gesztussal is, hogy az Elnökség benyújtotta lemondását. Ezt már áprilisban meg kellett volna tennie. Akkor ma nem KÉT mandátummal kéne szégyenkezve magyarázni a "bizony hitványt". 

Csak gratulálni tudok az írásodhoz és a jóslataidhoz egyaránt. Hasonlókat jósoltam én is: Még a HÁRMAT sem tartottam kizártnak. Ez Budapest esetében igaznak is bizonyult, de a vidéki degeneráció elhülyített népe ráragadt a Fidesz MÉZESMADZAGJÁRA.

 

Ha egyszer a Vidék is felnő a feladathoz, sikerülni fog Orbánt fideszestől a pokolba kergetni. Abban az Összefogásban Gyurcsány fog "dirigálni" és az MSZP örülni fog, ha beállhat a sorba HÁTULRA, utolsónak. Örülök annak, hogy én is részese lehettem ennek a "helyszíni beszámolónak". Köszönöm!

 

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2014.05.26. 10:42 4 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr156210526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mi vok én 2014.05.26. 11:12:40

Gratulálok Szilárd a kitartásodhoz! Józsi

08.szabogabor 2014.05.26. 11:16:39

Rögtön kivirultál, csak egy jó eredmény kellett. :)))

Lilla50 2014.05.26. 13:59:14

www.atv.hu/videok/video-20140526-ket-mandatumot-szerzett-a-dk

itt kaptunk mintát, hogy hogyan nem kell az mszp problematikával foglalkozni! a fidesz az ellenfél--bármily szemét volt is az mszp

Cilka 2014.05.28. 20:22:13

Csak bekukk, majd olvasgatok.
süti beállítások módosítása