ELFOGTUNK  EGY  LEVELET!

 

Nem  akárhonnan,  és  nem    AKÁRKIÉT!

 

Nem tudom ki írta, úgy kaptam én is, de sok igazság van benne. Elolvastam, de ki és mikor irta ezeket a sorokat, vicces! Csak ugy egy gondolatod volt, hogy megird? Sok igazság van benne. Belefáradtam a hűlye politkai csatározásokba. Öreg vagyok. Ami Itt van és lesz egyenesen undoritó és félelmetes. Nemélem meg a választást. De az utodaim!! akiket szintén hidegen hagy a politika dolgoznak és jól megvannak.

 

 

 Rákosi Mátyás levele Orbán Viktornak   

 

 

Drága fiam!

 

Könnybe lábadó szemmel figyelem munkásságodat, hogy tevékenységem nem múlt el nyomtalanul a magyar nép szívében, benned legjobb tanítványom született ujjá.  Tudom, párttársaim engem is Joszif Viszarionovics legjobb magyar tanítványának kiáltottak ki, a Gazda gúnyosan szokott is erre emlékeztetni, hogy ez mennyire nem így van, látva egész földi tevékenységemet és annak sajnálatos völgymenetét, másrészt az enyémhez hasonló kiemelt figyelemben részesíti a Te munkásságodat.

 

Először is rögtön az elején egy dolgot szeretnék veled tisztázni. Pontosan tudom, hogy Te éppen olyan ateista vagy mint én, csak beléd sokkal több bátorság szorult mint belénk, akik hinni akartunk valamilyen ideológiában, és Te kizárólag a pillanat parancsában hiszel, azaz olyan mértékben vagy rugalmas, és pragmatista, hogy maga a Gazda is irigy döbbenettel csavarja időnként kacska kezével bajuszát, mint például, amikor - a 2004 decemberi 5-i népszavazás kudarca után - 24 óra leforgása alatt - szinte lélegzetet sem véve - a nacionalistáról a szociális demagógiára váltottál.

 

Nos, nehezen mondom ki, igenis létezik túlvilág - erre az a bizonyíték, hogy tudok neked írni - ez a rossz hírem, hiszen nyilvánvalóan Te sem hittél benne, mikor pártod naiv korszakában "csuhások, térdre imához" szövegével bosszantottad ellenfeleidet, vagy amikor gyerekeidet éppen aktuális barátaidnak kedveskedve - és magadban nagyokat kacarászva - mindenféle hitekben kereszteltetted meg, vagy amikor magadat protestánsként hirdetve, pápista rítusok és ereklye kultuszok államosításában vettél részt, akkor még szemüket dörzsölő polgártársaid gyűrűjétől övezve.

 

Jó hírem van! A bugyuta pásztormesékkel ellentétben, nincs Pokol, következésképpen nem fogsz odajutni. Alkotónk, aki kellően bölcs volt ahhoz, hogy mértéktelenül megijedjen saját elvetélt kísérletétől, nem kockáztatva meg, hogy mint valami legfőbb bűnös, minden háborúk és szenvedés végső okozójaként valami pártütő angyali bíróság ítélete nyomán örök időkre olajban főjön, kedélyessé tette ezt a másvilágot.

 

Most vissza hozzád és ahhoz, hogy miért szeretlek különösen. Borzasztóan örülök, hogy a párt és államépítés területén mindenben megfogadtad tanácsunkat:

A demokratikus centralizmus, a káder-politika, a párthatásköri listák bizony mind a mi találmányunk. Kubatov Gábort idefenn csak Kubatov elvtársként emlegetjük, természetesen szovjet barátaink legnagyobb megelégedésére.

 

Dicséretes, hogy hozzánk hasonlóan, akik megbocsátottunk a kisnyilasoknak és őket felhasználtuk titkos szolgálatunk jól zsarolható építőelemeként (vő tégla), ti is hasonló figyelemben részesítitek az UD-zrt-be tömörült, a III/3 által kipróbált harcosokat, akik nálatok  miniszteri vagy államelnöki pozíciót is betölthetnek jól irányíthatóságuk miatt.

 

Nagyon helyes, hogy éppen úgy, ahogy mi, egyenirányítjátok és mozgásban tartjátok népetek fantáziáját: Az általunk is bőségesen felkeltett sportöröm (azt el sem tudjátok képzelni, hogy mi pénzbe került nekünk a 16 arany 1952-ben, amikor lakosság nagy része, majdhogynem formálisan éhezett), meg ördögfestés (nekünk  láncos kutya Tito, nektek Slota, a magyarfaló) egy ideig elfedi a bélistázásokat, meg a hitelszűkét, az ötéves terveink nyomán kitalált Széchenyi pedig elhiteti, hogy legalább fingotok lenne, arra nézve, hogy mit is csináltok, azon túl, hogy politikai barátaitokat és klientúrátokat beültetitek a hatalom megdönthetetlen gyakorlásához nélkülözhetetlen kulcspozíciókba, és az ezen pozíciókat megédesítő zsírosfazekak szájához.

 

A Gazdával együtt borzasztóan sajnálunk benneteket, hogy formálisan nem tudjátok visszaállítani a halálbüntetést, és ezért nem tudtok olyan szép határozottan és reklamációmentesen lezárható pereket rendezni, mint amilyeneket mi inscenáltunk, habár tehetségetek nyilvánvalóan meg van hozzá, ahogy azt a Zuschlag eset is bizonyítja, aminek dicsőségéhez még az is hozzájárul, hogy azt formálisan ellenzéki korszakotokban voltatok képesek elrendezni.

 

Elégtétel tölt el, amikor pártprogramodat államosítva, nyomod le politikai ellenfeleidet, és a szimbolikus politizálás eszközeivel kényszeríted őket megalázkodásra, vagy önpusztító szembenállásra, amire a mi időnkben is csak kevés desperado vállalkozott, akiknek egy részét ledutyiztuk, másoknak meg ott volt a diliház. Csak dícsérőleg említhetem tehát előrelátásodat a börtön kapacitás bővítés érdekében kifejtett munkásságod nyomán, ami "három csapás" ként eladott programból egyenesen következik, meg így nyer teljes értelmet az OPNI bezárása miatti tiltakozásotok is.

 

Így, az sem baj, ha túl lépsz holmi formális alkotmányos korlátokon, ahogy mi is bátran tettük, hiszen jól megtanultad a tudományos szocializmus alapjaiból, hogy "A jog nem más, mint az uralkodó osztály akarata" , ahogy ezt a "Szavazó fülkékben végrehajtott forradalom" -deklarálásával gyönyörűen kifejtetted, elvégre mi más egy forradalom, mint az erő érve az addigi jogrendszer megsemmisítésére.

 

Édes fiam, -  bizony Isten mondom neked :

Révai József a vállamra hajolva sírt a meghatottságtól,

így még ő sem tudott fogalmazni.

 

U.I.
A Sólyom tábornokot fellógató Farkas Mihály általam küldi tiszteletteljes üdvözletét a HM-et lefejező Hende Csabának. (A Sólymokkal keményen kell elbánni, hiszen tudod )

 

 

Elvtársi  üdvözlettel: Rákosi  Mátyás

 

Szerző: Szilárd bácsi  2010.07.21. 06:37 3 komment

Címkék: politika orbán humor elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr962165260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mókus 1955 2010.07.21. 10:09:40

Ez a levél " ideátról "jött...és itt íródott. A pennát az író kezébe nem túlvirágzott képzelőereje, hanem Orbán Viktor munkásságát nézve lassan két évtizedes ténykedése, országlása, ellenfelei jelképes lefejezése vezette.
Jó esetben egy normális embernek vannak barátai, ismerősei, vele együtt gondolkodók ;vannak ellenfelei, de baj ,ha vannak ellenségei, még nagyobb baj, ha magának mindenhol ellenséget vizionál.
Orbán kedvenc szófordulata, amikor ünneplő arcát veszi fel...
Kedves barátaim... no itt szívesen elkezdenék számolni, hogy vajon hány kéz kell hozzá..egy is sok. . Más dolog az áhítatos rajongás, és teljesen más a ténylegesen magát az embert illető szeretet.
Királyunk alattvalókat akar, előtte hajbókoló szolgahadat.
Uram, királyom, kezedbe ajánlom...
Most itt a bal oldali " pórnép" saját farkába harap tehetetlen dühében. Ő nem a nép, ő az ellenség...bár egyforma elbánást ígértek. No, kapott is úgy a bal, de a jobb se maradt érintetlen. Jól elbántak velünk.
Mit lehet tenni???
Amikor a nem definiálható arctalan , kendővel takart fejű gazember Gy. F. miniszterelnöksége alatt kockakővel a kezében palotaforradalmat vívott... no, ők ma hazánk nagyjai, a forradalmárok. Ha nekem mindez eszembe jutna, mert nem tetszik ami van, én lennék a demokráciát, ezt az édest feldúlni akaró bolsevik.
Ha puszta kézzel kezdeném meg saját házunk kerítésének felszedését, kihívnák hozzám a mentőt. Ha teszi walaki, ezt nagy buzgalommal, lehetőleg fotós had előtt ezt a Kossuth téri kordonnal, teszi ezt egy akkor még képviselő... had...nincs hadd el had. Szabadság van, nem???
No hol is??? Oda mennék de szívesen.
Ja, nekem vannak alkotmányos korlátaim IS.
Ma még a régi...mondom , ma.
A holnapit még nem tudom. Gondolom az nem rám lesz szabva. Rád????Rám inkább kiszabnak, ha így folytatom. Aki ismer tudja., Így folytatom.

Szilárd bácsi 2010.07.22. 10:49:54

@Mókus 1955: Jó hallgatni, amikor már megszólalni alig mernek a ZEMBEREK.

Így folytasd,- és ne hagyd abba addig,- amíg az ÉGIG nem hallatszik.

kanizsai 2010.07.24. 22:38:08

@Mókus 1955: Bizony,mint mindenben, ebben is sok igazság van.
süti beállítások módosítása