Mit tennék, ha én lennék a miniszterelnök?

 

1.Minden héten 2 beszédet mondanék az aktuális eseményekről:1-et a PARLAMENTBEN, de nem napirend előtt,hogy a Fidesz ne tudjon kirohanni,hanem csak meglepetésszerűen. És jól kiosztanám az ellenzéket minden alkalommal! A 2. beszédet a TV -ben, hogy a lakosság tájékoztatva legyen! De olyan csatornán, -amit MINDEN EMBER LÁTHAT! nem valamelyik műholdas adón.

 

2.Bátran hozzákezdenék az adótörvények átalakításához!Személyi jövedelem, -vállalkozói, - és minden olyan adót,- ami a bérből és fizetésből élőket érint,- ÖSSZEVONNÁM! -és 1 kulcsossá alakítanám!-de ez „valójában” 2 kulcsot jelentene:-150 000 Ft-ig 15%, e fölött 20 % lenne. A minimálbér adómentességét megszüntetném!Előbb felbruttósítanám, hogy a munkavállalókat kár ne érje,utána adót fizetne mindenki! Így a jelenlegi alig több, mint 2 millió ember helyett LEGALÁBB 4 -VAGY 5 MILLIÓ ADÓFIZETŐ LENNE! Ezután MEGBÜNTETNÉM A FEKETE MUNKÁT,-de a munkáltatókon kezdeném!Egészségügyi járulék nélkül pedig SEMMILYEN SZOLGÁLTATÁS NEM JÁRNA! Nem hiszem, hogy lenne olyan marha, aki elmulasztaná befizetni. Mert ez a rendszer működik! Még az egyházaknál is! Addig el se temetnek senkit a papok, amíg az „adót” az egyházaknak hozzátartozók nem fizetik ki! Pedig lehet, hogy az elhunyt nem is járt templomba...Lehet, hogy a papoknak „több eszük van”?

 

De ez még nem minden. Olyan „fölösleges,kis adócskákat”,-mint az „örökösödési,iparűzési -és a többi,”-ELTÖRÖLNÉM! -ebből úgyse jön be csak „néhány csepp” az államkasszába!

VISZONT A VAGYONADÓT AZONNAL BEVEZETNÉM!-és ezzel együtt az ÁFÁT IS-

felemelném!-Mert ez kit érint nagyrészt? A TEHETŐSÖKET,-AKIK EDDIG „OKOSAN” KIBÚJTAK AZ ADÓFIZETÉS ELŐL!Őket kell „számba venni”-vagyonukat „felmérni”-és egy minimális összeg fölött VAGYONADÓT KIVETNI!

 

Ki volt a legigazságosabb királyunk? MÁTYÁS! Ki szedte be a legtöbb adót? MÁTYÁS! Ő VOLT AZ IGAZSÁGOS! Mindenkit megsarcolt, senki nem tudott az adó alól kibújni!

 

Mindenkinek jár 1 „berendezett otthon”-kényelmes élet-egyszóval egy vagyon,ami nem hivalkodó. /szerintem 50millió/ e fölött ADÓKÖTELES! Ezt lehet „sávokra osztani.” Nem mindegy MILLIÓKBÓL,- vagy MILLIÁRDOKBÓL ADÓZNI! ÉS HA EZT MEGVALÓSÍTANÁM, -bármibe fogadok: 3 – X ANNYI ADÓT SZEDNÉK BE!

Mint most a kormány...-és a „Szegény,-ha azt látná”-nem csak az Ő bőrét „nyúzzák le„ -de Gazdagék 10-x többet ADNAK LE! MEG LENNE ELÉGEDVE! Nem háborogna, pláne nem hőbörögne, hogy Ő TARTJA EL AZ EGÉSZ TÁRSADALMAT! Ami most sajnos, igaz arra a 2. 3 tized millióra, aki „bérből és fizetésből él”-a többi pedig RÖHÖG A MARKÁBA, -SŐT ODATARTJA, -hogy az állam tegyen bele! Én biztosan nem tennék bele: BELESZARNÁK! Mert járna neki,-ha az adót elblicceli!

 

Ugyanígy járnék el minden „reformlépésben”,- EGYÜTT KEZELNÉM AZ ÜGYET! Mert kiemelni nem lehet semmit ! A BETEGSÉGEKET IS EGYÜTT KELL KEZELNI!

Csak így fog eljönni a gyógyulás, de addig sok”rákot kell kioperálni”,-de ki kell vágni,-hogy a „szervezet”,-AZ ÁLLAM! -meg tudjon gyógyulni!De ehhez sürgősen hozzá kell fogni!-addig,-míg „gyógyítani lehet”-mert ÚJAT CSINÁLNI., az a legnehezebb! Pláne ha már nem marad semmi,-mert SZARBÓL NEM LEHET VÁRAT ÉPÍTENI!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.05.01. 19:26 1 komment

Címkék: gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr34450210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukkanto 2009.06.04. 15:54:14

Én szeretném,hogyha Te lennél a miniszterelnök Magyarországon!
süti beállítások módosítása