MIRE JÓ AZ ÉRETTSÉGI ÉS A „DIPLOMA Magyarországon?


 

Úgy látom,-még mindig téma az érettségi -mint tétel,-és mint "szükséges rossz" egyaránt. Most már csak azt kéne eldönteni,:

SZÜKSÉGES-E,VAGY ÚGY AHOGY VAN,ROSSZ IS! Ebben az esetben ki kéne dobni! Mert az ÉRETTSÉGI semmire nem ad "jogosítványt",-mint régen!Ha leérettségiztél, ÉRTELMISÉGI LETTÉL! Ma ehhez már DIPLOMA KELL!-és akkor se biztos, - hogy MUNKÁD IS LESZ! Mert ma,sajnos,annyi a munkanélküli diplomás, hogy velük Dunát lehetne erekeszteni! És ha "annó" BŐS-NAGYMAROSNÁL nem lett volna annyi "okos" VADBAROM "ZÖLD" ÉRTELMISÉGINK,- akik "visszacsináltattak" egy "majdnem kész" nagyberuházást, most nem tartanánk itt,-hogy a SZLOVÁKOKTÓL ÁRAMOT VESZÜNK, /PEDIG A FELE A MIÉNK LEHETETT VOLNA,-és ma "fölöslegünk ,nem hiányunk volna"/-e helyett mi van nekünk ebből kifolyólag?

  1. Van 1 "hajózhatatlan Dunánk,-és 1 haldokló Szigetközük".

  2. 2.Volt! rengeteg "pénzkidobásunk" a KÁRTÁRITÉSEKRE,-és a Vissza- csinálásokra, amivel nem tudtuk még a Dunát se megmenteni,-és amire még a "gatyánk is ráment" , annyit kellett az osztrákoknak és szlovákoknak KÁRTÉRITÉS címén kifizetni! És miért? Mert a hazai értelmiséginek nevezett barmok,-akiknek a diplomáját a világon sehol nem fogadják el,-ITTHON ELLENE VOLTAK A VALÓDI DIPLOMÁS VÉLEMÉNYEKET felülírva,-megakadályozták az erőmű létrejöttét! Ezzel óriási "terhet raktak az állam vállára",amit MI FIZETÜNK MOST KI!

  3. AZZAL,-HOGY a konvergenciaprogrammal , megszorításokkal kell helyrehozni az ÁLLAMADÓSSÁGOT, -amit a ZÖLD BARMOK VARRTAK A NYAKUNKBA! nekem is,-neked is,-MINDENKINEK!

  4. És mindezt miért? Mert a MAGYAR DIPLOMA ennyit ér. Ezzel nem lehet mást csinálni,mint szart kavarni , vagy segget törölni .Ezért mondom:NEM KELL ENNYI DIPLOMÁST KINEVELNI! Mert belőlük fölösleg,-jó szakmunkásból pedig HIÁNY VAN! Az egyensúlyt kellene csak megtalálni:FELEENNYI EGYETEM -ÉS OKTATÓ,- dupla ennyi pénz,- és TANDÍJ! Hogy az 5 év ELÉG LEGYEN ELVÉGEZNI!-ne kelljen egy diplomáért 10 évet egyetemre jármi! És ezt a DIPLOMÁT MÁR AZ EGÉSZ VILÁG EL FOGJA FOGADNI! Ameddig erre a lépésre nincs bátorság meglépni,-addig a "magyar diploma" semmit nem ér a Világban,-és a Tudományban is "fényévnyi lemaradásunk lesz", ha már nincs is. Így tartozik ez az "eszmefuttatás" ide.

  5. Mert NÁLUNK ILYEN KÖNNYŰ EGYETEMRE JUTNI! elég hozzá egy 12 éves, JÓ TANULÓ GYERMEK TUDOMÁNYA IS! Ezért vagyunk leminősítve a Világ szemében. De ezen lehet,-és KELL IS VÁLTOZTATNI! Csak nem NÉPSZAVAZÁSSAL! Hanem a TUDÁS SEGÍTÉSÉVEL,-és sok pénzzel. Erre NEM KELL SAJNÁLNI! Mert ez hosszútávon NAGYON MEGÉRI!

A magyar tudomány mindig az élvonalban volt. Még ma is vannak tudósaink,-akik ott vannak. De ha így fogunk „diplomásokat képezni”,-lekerülnek a Világ élvonalából,ezt pedig nem akarhatjuk. Ezért kell REFORMOKAT CSINÁLNI! A felsőoktatásban is!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.05.15. 16:29 Szólj hozzá!

Címkék: tudomány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr80471244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása