2008 futball EB


 

Ez az EB a meglepetések bajnoksága. Mert ki "tippelt volna az elején" -TÖRÖK, - VAGY OROSZ továbbjutásra? Én megtettem ezt,-amikor az volt a "kérdés":-Kit tart az EB meglepetés-csapatának? Akkor az oroszokra tippeltem. És ott vannak, MEGÉRDEMELTEN! -Mert "kifocizták" a favoritnak számító hollandokat,-szinte leiskolázták őket! De ott vannak a TÖRÖKÖK IS,- de "csak szerencsével",-amihez kellett a világ egyik legjobb kapusának kikiáltott Czeh "bakija!-Na meg a törökök óriási "lelkesedése és szíve",-ami a későbbiek során már kevés lesz.

Az esélyesek közül mindössze 2 van ott, a németek le voltak írva néhány szakember véleménye szerint. Nem jött be,mert a KÜZDENITUDÁS -ÉS LELKESEDÉS néha többet ér az "öncélú csillogásnál". A spanyol válogatott az egyetlen,- aki a "várt eredményt hozta",- de Ők is NEHEZEN!

És hol vannak a NAGY REMÉNYEKKEL INDULÓ -portugálok és a hollandok? Sehol. Az "indultak még" kategóriájában. És miért? Mert beleestek abba a hibába, amibe a MAGYAROK MÁR OLY SOKSZOR BELEESTEK, - hogy "elhitték,- hogy Ők a toronymagas esélyesek,- és "elég,- ha a cipőjük a pályán van",-a szívüket és lelküket már nem kell beletenni a játékba. Csakhogy Európában ma minden csapat "tud borsot törni" bármelyik SZTÁRCSAPAT ORRA ALÁ! -Mint nekünk megtette már oly sokszor,- hol Málta,- hol Ciprus,- vagy Izland,-Finnországról,-Albániáról már nem is beszélve. Pedig ezeket a csapatokat "nem is jegyzik",- mégis képesek meglepetésre! Akkor azok, akik BEKERÜLTEK, -még inkább képesek hasonlókra.

Pláne, ha még le is kezelik őket! Mert néha a "dacból,- minden mindegy alapon" - játék még azt is kihozza a "kiscsapatokból," amire még azok se számítanak. Néha elég 1 HIBA, és elúszik a "remény is" arra, hogy megmutathassák, -mit is tudnak. Ezt mutatja a csehek példája is.

Hogy ki lesz a befutó? Ma nehéz lenne megmondani. De nagy valószínűséggel a NAGY SZTÁROKAT FELVONULTATOTT, de már kiesett csapatok nem lesznek. És ez a szép a fociban. Hogy nincsenek "előre lefutott mérkőzések". Mert néha a "szívvel-lélekkel" játszó csapat KIJÁTSSZA A SZEMÉT - a sztárokkal,-és "nagy mellénnyel"- futballozó ESÉLYESEKNEK! Ezt nekünk kéne a legjobban tudnunk, hiszen már elbuktunk néhányszor a "küszöbön".-És akkor még CSAPATUNK IS VOLT! Ami az elkövetkezendő időben "nehezen képzelhető el,"- hogy lesz is!

Legalábbis addig nem, amíg gyökeres változás nem lesz nálunk:- a hozzáállásban a játékosok és vezetők szintjén, az MLSZ nem haszonszerzésre használja befolyását, hanem a LABDARÚGÁS RÉGI DICSŐSÉGÉNEK VISSZAÁLLITÁSÁÉRT- fog dolgozni,-"alázatosan"! Addig nekünk marad a "szurkolás lehetősége.

Ez az EB 3 esélyes: Az orosz,-német és spanyol válogatott az esélyes. Közöttük a pillanatnyi forma,- a "szerencse"-és a "megmaradt játékosállomány" dönt majd. Mert ezen az EB-n -ez is döntő lehet,-a sok SÁRGA ÉS PIROS LAP MIATT! Én orosz-spanyol döntőt várok. És ott bármi lehet,-akár OROSZ GYŐZELEM IS!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.06.29. 12:28 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr32544395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása