Vélemény az EB-ről és a politikáról

 

Van-e politikamentes sport?

 

Kedves Stim! Igazad van abban,- hogy nem mindenkit érdekel a foci,- vagy akár csak a sport,-és hogy az lenne az "igazi",- ha MI IS AJÁNLHATNÁNK TÉMÁT!

 

Abban viszont nincs,- hogy a "politikát nem kellene belekeverni". A POLITIKA mindig is "része volt a sportnak"! 1953-ban egy ország örült a 6 : 3-nak . 1954-ben pedig ugyancsak mi nemzeti katasztrófaként éltük meg az elvesztett VB-t. És a POLITIKA mindkét esetben vastagon benne volt: Rákosi "elvtárssal az élen". 53-ban NEMZETI HŐSÖK voltak focistáink,-54-ben pedig ugyanaz a csapat már HAZAÁRULÓ LETT!

 

Ez is közrejátszott abban, hogy a csapat széthullott,-haza se jöttek sokan,-a "java" kint maradt. Mi ez,- ha nem a "politika hatása"? Vagy az olimpiai bojkottok nem POLITIKAI NYOMÁSRA SZÜLETTEK?

 

Az idei Olimpián csak azért vagyunk majd ott, mert a "józan ész diadalmaskodott". Mert most is volt "felszólítás bojkottra"! Tehát azt mondani,- hogy a politikának nincs köze a focihoz,-badarság. MINDENHEZ KÖZE VAN!

 

Még a Fradi vesszőfutásához is! Mert a F M-ből áramló milliárdok?-azt sugallták az akkori vezetésnek,-hogy akárhogy fognak gazdálkodni,-/akár szét is lophatják a teljes Fradi-vagyont,amit meg is tettek/majd az ÁLLAM, és Torgyán mindent pótol!

Ezért kerültek a süllyesztőbe, ahonnan nehéz visszakerülni,-és ezt csak SZIGORÚ GAZDÁLKODÁSSAL,- és kemény munkával lehet elérni.

 

Az esélyekről pedig csak annyit: Ha a tudás dönt,- a spanyolok nyernek. De azért a foci mindig kiszámíthatatlan. Mert olykor "felbillen a pálya",- akkora fölényben van az egyik csapat. De a labda gömbölyű,-és ez adja meg a labdarúgás szépségét és kiszámíthatatlanságát! Nem mindig az nyer,- akinek kéne a tudása alapján!

 

És még FORTUNÁRÓL -nem is beszéltem. Czeh kapusnak is lenne ehhez "némi szava",meg a törököknek, meg MINDENKINEK,- aki már látott "meglepetést". Mi is megtapasztaltuk már néhányszor:-talán az -54-es kudarc a legfájóbb. Meg az,- hogy MI CSAK SZEMLÉLŐI VAGYUNK ennek az EB-nek. Azt lenne jó tudni,- meddig? Mert még én is szeretnék a MAGYAR FUTBALLNAK szurkolni.

Szerző: Szilárd bácsi  2008.06.29. 12:23 Szólj hozzá!

Címkék: politika sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr80544390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása