Mezőgazdaságunk a 24. órában

 

Ez a helyzet,-ami ma Magyarországon a mezőgazdaságban kialakult,- NEM A DINNYÉRŐL SZÓL! -Még csak nem is a "meggyről". Egyszerűen arról,- hogy NINCS MŰKÖDŐ FELVÁSÁRLÁS! Ez a forma a Tsz-ek szétverésével kezdődött, az ÁFÉSZ halálával? folytatódott,-és voltak "jól működő" agrár-miniszterek, pl. TORGYÁN JÓZSEF-"búzabomba"meg chilei cseresznye és hasonló baromságok, -meg a "csatlós gazdák",-az útlezárásokkal és a traktoros felvonulásokkal.

 

A helyett,- hogy a VALÓDI PROBLÉMA MEGOLDÁSÁN DOLGOZTAK VOLNA, (-átsegíteni a falvak népét a kapitalizmusba)-párt-csatározások eszközévé tették -a kis,-és NAGY-gazdákat egyaránt! Csakhogy a NAGYOK haszonélvezői lettek ennek a folyamatnak!-Akkor is megélnek az EU-s támogatásból, ha maguk 1 kapavágást se tesznek! Mert vagy "parlagon hagyják" a földet,- vagy mással műveltetik meg! Erre is telik! És munkaerő is van hozzá! Még ám FEKETÉN!

 

Ugyanis a "kicsik" lettek a kárvallottai az átmenetnek! A NAGYOK- a "hercegek, -bárók,-grófok" lettek:-csak a kutyabőr hiányzik. A kicsik pedig a "cseléd,-szolga, -béres" sorba süllyedtek:-és örülnek,- ha "füttyentenek"...-és van "zöld könyvük", ami a régi CSELÉDKÖNYVET HELYETTESÍTI. Ha a „nagygazda” tisztességes, be is jelenti Őket:-ha nem,- nem lesz se BETEGELLÁTÁSUK, se NYUGDÍJUK!

 

Ezek a gondolatok a "dinnyéből" születtek:-de lesz még KÁPOSZTA,-UBORKA- szezon,- a GABONAFÉLÉK túltermelése is okozhat felfordulást. Ne hagyjuk ki az állattenyésztőket se! Ha majd a Kossuth-téren fogják LEVÁGNI A DISZNÓKAT, a "körutakon" - FUTTATNI A MARHÁKAT,-teljes képet kapunk mezőgazdaságunk helyzetéről. EZ ITT A KÉRDÉS: Ezt képletesen a dinnyetermelők „teszik fel”,-de a vidék minden munkát végző embere nevében !- "Lenni,- vagy nem lenni..."

 

A válasz nagyon egyszerű,-és kiszámítható:-ha nincs SEGÍTSÉG,- a"nem lenni" marad a falvak népének! Akkor pedig a "városi ember" is megnézheti magát! Van egy bölcs közmondás:- HA A PARASZT NEM SZARIK,- A VÁROSI NEM ESZIK! Találónak vélem. Az idősebbek emlékeznek 1945-re: Mennyiért kapott néhány kiló LISZTET,-KRUMPLIT,-SZALONNÁT- bármit a városok kiéhezett lakossága? A fizetőeszköz annak idején nem a pénz volt:- CSEREKERESKEDELEM FOLYT! Aranyban,perzsabundában, zongorában fizetett a VÁROSI EMBER- az élelemért!

 

Ha semmi másért,- ezért kell "megmenteni a hazai mezőgazdaságot"! Még "néhány millió munkanélkülit" nem bír el az ország! -És ha jól nézem az "ÓRÁT",..- a 24. órában vagyunk!...-Jó lesz IGYEKEZNI!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:34 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr21584698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása