2009-ben -szlovák Euró

 

 

Szlovákia történelme során soha nem volt önálló. Hol a Habsburg monarchia nyomta el Őket,-hol Mi,-magyarok,-vagy a csehek. Amikor függetlenné váltak,- volt bennük annyi "nemzeti tudat",- hogy az ország előrehaladása érdekében ÖSSZEFOGTAK! -És megtettek minden olyan "nadrágszíjhúzást",-amit a magyar kormányok-egyetértés hiányában- elmulasztottak megtenni.

 

Egyedül a Horn-kormány mert „népszerűtlen reformokat” bevezetni. Horn Gyula a Bokros-csomaggal állította talpra a gazdaságot. A Fidesz ebből profitált 2 évig,de sikerült az akkor beindított gazdaságot lezülleszteni a Széchenyi-terv idején baráti társaságoknak osztogatott,-vissza nem térítendő támogatások bevezetésével.

 

Na meg más ötletekkel,aminek a következményeként az államháztartási hiány a duplájára nőtt. Ezt még megtetézte a Medgyessy-kormány az ígéretei maradéktalan betartásával,amit azok köszöntek meg 2 év múlva, akik kapták! És azóta is Ők a "reformok legnagyobb ellenzői":-a pedagógusok,- orvosok,-köztisztviselők,- AKIK ELFELEJTETTÉK AZ 50 %-OS BÉREMELÉST,-de nem emlékeznek az Orbán kormány elvonásaira-és befagyasztásaira. Na meg 1 "fontos mondatra",- amivel Orbán a béremelések követelése elől "frappánsan" kitért: MÁS A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY, - ÉS MÉS A KORMÁNYZÁS!

 

Visszatérve Szlovákiára: Ők nagy árat fizettek ,hogy jövőre Euróval fizethessenek! De nem sírtak,TŰRTEK! És bíztak abban,- hogy az ország vezetői az Ő érdekeiket is szolgálják! Szlovákiában van 1 kulcsos adó: -NINCS SZOCIÁLIS ELLÁTÁS! Mindenért FIZETNI KELL! És a mai "életszínvonal"-a magas GDP ELLENÉRE mélyen a miénk alatt van!-Legalábbis még ma!- de JÖVŐRE MÁR NEM!

 

Mert míg Mi -"vigyázhatunk" a Ft-ra,-Ők már LÉTBIZTONSÁGBAN LESZNEK az Eurójuk következtében! Ma még Ők járnak át hozzánk "piacolni":-jövőre ez is megfordul. Ha a csatlakozás időpontját megnézzük,- akkor Magyarország volt a legfejlettebb az újonnan csatlakozók közül. Ennek ellenére lehet,- hogy Mi fogjuk utoljára bevezetni az Eurót!

 

Mert a mi "politikai elitünk"-különösen az árok JOBB OLDALÁN ÁLLÓK nem az ország érdekét nézik,- hanem egyéni -és pártérdekek mentén politizálnak! Amíg ez nem változik, mi csak a hátukat nézhetjük a minket leelőző országoknak, akik a versenyben sorra leelőznek minket. Hála Orbán Viktor és szövetségeseinek a hatalomért való gátlástalan törekvésének. Nekik "semmi se drága"!

 

Végül: nekünk egy lehetőségünk van ma: Gratulálni a GYŐZTESEKNEK! -ahogy a "vesztesnek illik".

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:44 Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr61584705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása