Elmélkedés az uzsorásokról,-és az „uzsorakamatról”.


 

Ősi „mesterségek”.


 

Mióta ember él a földön, azóta vannak foglalkozások,- amik VOLTAK,- VANNAK, ÉS LESZNEK: Mindaddig,- míg szükség lesz a "szolgálatukra." Mert akárhonnan nézzük,- az uzsorás "szolgáltatást nyújt".-Annak,- aki "fedezet híján",-sehonnan nem kap HIVATALOSAN -kölcsönt.

Ilyen szempontból nézve az uzsorás ugyanolyan, mint a kurva:-Ő is "szolgáltatást nyújt" annak,-aki ezt vagy nem kapja meg sehol,- vagy amit kap,- "nem elégíti ki" szexuális étvágyát.

Ebből kiindulva a kurvát többen szeretik, mint az "uzsorást". Pláne, akik rászorulnak a szolgáltatás igénybevételére! Mert Ők "élvezik is", -amit cserébe kapnak. Nem úgy,- mint akik az uzsorás szolgálatára vannak rászorulva!

Mert "szívesen"-senki nem kér pénzt UZSORAKAMATRA!- csak "kényszerből". De az uzsorás gondoskodik róla,hogy megadd,-"ha kedves az életed,"-vagy nem szeretnéd "égni látni" a -házad,-üzleted,-gyárad-vagy autód.

FIZETSZ,-MINT A KATONATISZ! Az uzsorás meg hízik a véredet szíva, - mint az élősködő tetű. Sokat nem tudsz tenni ellene. Voltak,- vannak,-lesznek uzsorások és kurvák addig, míg az emberi szükségletek ezt megkívánják!

Ezt megszüntetni nem lehet. A kiszolgáltatottak nem fogják feljelenteni Őket! Mert akkor ki ad nekik az élethez szükséges pénzt,- vagy csak a vágyak kielégítésére nyújtott "szolgáltatást"? Senki. Ezért marad mindkét szolgáltatás addig, amíg kielégítetlen igények vannak, amit törvényes úton nem tudnak a "rászorulók" beszerezni. Talán az a védekezés ellenük, ha "egyenes úton járva" kikerülhetjük az "uzsorásokat és a kurvákat is".

Ha mindenki igénye teljesített lenne, nem lenne szükség a 2 szakmára. De addig? Lesznek...Mert az ember "esendő és bolond”- egyszerre. Már aki...

Ami pedig a BANKOKAT illeti: Egyik sem jótékonysági intézmény! Az Ő kamatuk nem számít uzsorakamatnak. Ezt gazdasági mutatók:-a pénzünk értéke és az ország gazdasági helyzete határozza meg. Rájuk is jellemző:- TÖBBET VESZNEK EL,- mint adnak!

Mert szinte ingyen adják a HITELT, de néhány év múlva ELVESZIK A HÁZAD, - VAGY CSAK AZ AUTÓD,- AMINEK MÁR A NAGY RÉSZÉT KIFIZETTED! Ezért lehet a bankokat is részben az uzsorások közé sorolni.

A "valódi uzsorások" ma legalább 50 %-os kamattal és rövid lejárattal dolgoznak! A bankokat ezért nem lehet az "uzsora-kategóriába " sorolni. Még nem tartanak itt, de ha "igyekeznek", elérik ezt a határt is. A módszereik már haladóak: Banki hiteltől is "padlóra lehet kerülni".

Csak az menekül meg,- aki ismeri és alkalmazza a "bölcs közmondást"! -ADDIG NYÚJTÓZKODJÁL, -AMÍG A TAKARÓD ÉR!Ezt sokan nem tartják „szem előtt”, amikor kölcsönre szorulnak. Mások a bankok felelősségét hangoztatják. Pedig Ők nyílt kártyával játszanak. Megmondják, mire számíthat az igénylő.

Igaz,-hogy ezt olyan „kis betűvel írják”,-amit nem szoktak elolvasni,-és amire végül sokan „rá is fáznak”. Csak akkor „lepődnek meg”,-amikor a végrehajtó jön lefoglalni a jelzálogra felvett hitel „tárgyát”.

Az „igazi” uzsorást és az "uzsorakamatot" a civil életben kell keresni! Aki nézte a tegnapi nap folyamán az "ESTE" adását,-ott volt szó az UZSORÁSOKRÓL,- akik milliókat keresnek a társadalom kitaszítottjaitól!

Kik Ők?-Ezt ma mindenki tudja, aki közel él hozzájuk és látja napi gondjaikat, amiből kifolyólag "előbb utóbb" az uzsorások kezében kötnek ki,- és ahonnan "önerőből " NINCS MENEKVÉS!

És ezek az "uzsorások" többnyire ugyanazon népcsoportból kerülnek ki,- mint az uzsorakamatra kapott pénzre szorulók: Ők legtöbbször a CIGÁNYOK! Az uzsorás is,- meg aki kapja. Így csúszik mindig lejjebb a rászoruló,-és így hízik meg fajtája "vérén" az uzsorás. Van pénze felépíteni a „behajtást", így egyetlen Ft.-ja se vész kárba, mert arra vigyáz, hogy VISSZAFIZESSÉK! A feljelentéstől se fél,- hiszen az igénybevevők RÁSZORULTAK IS,- akik mástól nem kapnának hitelt.

Így zárul ma az uzsora ördögi köre,-amiből a bekerült szerencsétleneknek ESÉLYE SINCS SZABADULNI! Ezért kéne OLCSÓ KAMATTAL segíteni a családokat, - MEGTANÍTANI GAZDÁLKODNI, -hogy ne szoruljanak rá az uzsorásokra!

Ha mindenki „csak” addig nyújtózkodna,-ameddig a takarója ér,-megszűnne az UZSORÁS,- mint "mesterség".

De ez még nagyon távol van. Mert az "emberi butaság”- határtalan! Addig pedig nyitva az út a "butaság vámszedői előtt"!


 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.28. 10:50 Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr6589083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása