DEMOKRÁCIÁNK ÚTJA

 

ANTALL JÓZSEFTŐL (az öszödi beszéden át) GYURCSÁNY FERENCIG
 

Sok víz folyt már le 2000 óta a Dunán. Politikusaink azóta mondtak néha igazat is,-de ez olyan ritka volt,-mint a fehér holló.-Azért hallottunk egyet:-Igaz,18 évet kellett várni rá. Ez a beszéd (az "öszödi") 18 év óta az ELSŐ IGAZ BESZÉD,- mióta rendszert váltottunk. (elméletben) Mert a "gyakorlatban"-minden maradt a RÉGI! Csak a személyek változtak.

Meg a hibák! "Lovasnemzet vagyunk". Túl sokszor estünk át a ló másik oldalára! A sok hibás döntésre utalok ezzel: A legtöbbet Antall József "követte el",- amikor a "fürdővízzel együtt a "gyereket is „kiöntötte”.

1. Reprivatizált,-és "kárpótolt": -(csak nem a "károsultakat")
2. Szétverte a " jól működő gazdasági ágazatot": amezőgazdaságot és a TSZ-eket)
3. Jött a munkanélküli segély.(a munka ma se becsületet,se dicsőséget nem jelent)
4. Bezárta a”Kelet kapuját”, kizárva az országot az orosz piacról.
5. Lett ügynöktörvény, ami se Igazságot,-se Békét nem hozott a "közéletbe".

Meg is bukott: Horn Gyula már „romokban heverő” gazdaságot vett át,-aminek a talpraállításához két év és a Bokros- csomag kellett. Orbán már tele kasszát vett át, -amit (Torgyán "jóvoltából”) , két év alatt "sikerült tisztára kiseperni"!

Mindannyian emlékszünk még a 2002-es "választási igéret-spirálra",-amiből csak rosszul lehetett kijönni,- bárki nyer. Azóta tart Orbán "ámokfutása" a hatalomért, ebben számára nincs lehetetlen:- Mindent megpróbált már,- semmi nem sikerült.

Csak azt nem értem: Mért hisz a birka még mindig annak a sok HAZUGSÁGNAK? Amiről még ma is azt hiszi,-hogy IGAZSÁG,- hiszen annyiszor hallotta! És amiről MINDEN ESETBEN KIDERÜLT,- hogy "csak" HAZUGSÁG!

A politikai elit mai egyetlen pártja az MSZP,- hiteles politikusa Gyurcsány Ferenc, -aki akkor kapta a "legnagyobb pofot",-amikor Öszödön kimondta az Igazságot!
Ebből az IGAZSÁGBÓL csinálta a Fidesz a rendszerváltás óta a legnagyobb HAZUGSÁGOT! De amikor Orbán „is” ELSZÓLTA MAGÁT, -akkor nagy volt a „hallgatás”. Ez nem minősült HAZUGSÁGNAK! Megmagyarázták egy „régi szlogennel”: Más a választási ígéret,-és más a kormányzás!

 

Ezt nem látni egyenlő a politikai vaksággal! Eközben Orbán 6 éve HAZUDIK, - miközben Ő az IGAZSÁG BAJNOKA!Legalábbis a birkák szerint.

 

Ideje lenne levenni a szemellenzőt,- meglátni,- amit a mesében egyedül a KISFIÚ mert megmondani: -„DE HISZEN A KIRÁLY MEZTELEN!”

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.13. 09:13 Szólj hozzá!

Címkék: elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr45613735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása