Jelent-e előnyt valakinek a közlekedés „korszerűsítése” a Fővárosban?


 

Nem az a lényeg, milyen számmal járnak a tömegközlekedési járművek,- hanem az, hogy JÁRJANAK! És olyan "sűrűséggel",-amilyen az ígény rá! Ha így lesz,-akkor még ki is lehet iktatni a "fölösleget",-mert olyan mindegy,- hogy TROLI,-BUSZ,-VAGY VILLAMOS, ha ugyanoda viszi az embert.


 

Sok volt eddig a DUPLA! Néha az EGY több,-mint a kettő,-vagy akár a három, ha a HÁROM EGYÜTT RITKÁBBAN KÖZLEKEDIK, -mint az 1. Mert ha csak 1 jár, de az SŰRŰN,-JOBB LESZ! De csak akkor. Persze ahhoz UTAK IS KELLENEK!


 

Meg hely,-ahol "elfér" az a rengeteg jármű,-ami ma az utakat terheli,-és a levegőt szennyezi. Ha a BKV a "fele busszal" -megoldja a közlekedést,- ezzel csak NYER a Főváros! Azért a "buszt" vonnám ki,- mert az szennyezi legjobban a levegőt,- és rengeteg az "öreg",- ami már régen megérett a SELEJTEZÉSRE!

Ha majd "egyszer" -elkészül a 4-es METRÓ, -befejeződnek az ÚTÉPÍTÉSEK, a villamossíneket is felújítják,-de "LEGFŐKÉPPEN " gaskó-elvtárs" NYUGDÍJBA MEGY,-akkor elmondhatjuk: - ITT VAN A KÁNAÁN! Akkor válik majd igazán VILÁGVÁROSSÁ Budapest.

Ha majd Budáról -Pestre "akadálytalanul" tudunk átmenni akármelyik hídon.

A gyalogos nem botlik bele járdán parkoló autókba, mert lesz hely olcsón parkolni PARKOLÓHÁZAKBAN .

Elegendő GARÁZS azoknak,-akiknek jobban "meg fogja érni" tömegközlekedni, -mint autókázni.

Ha lesz elég AUTÓMENTES ÖVEZET,-SÉTÁLÓ UTCA,- akkor a túristák is szívesebben jönnek majd,-és ettől az ország "hírneve" is nőni fog.

Feltéve,- ha nem "fizettetnek" velük ki félmilliós számlát -néhány üveg sörért. Mert akkor MAGYARORSZÁG -sötét foltja lesz Európának,-amit a túristák NAGY ÍVBEN fognak elkerülni.De ez "mind a jövő zenéje",-addig meg "bukdácsolunk" az építkezések akadályai között,- és "csak" remélni tudjuk,- hogy a KAMIONOK (végre) ELKERÜLIK A VÁROST,- és "gaskó-elvtárs" se köp bele az amúgy is zürzavaros budapesti közlekedésbe egy jól irányzott "figyelmeztető sztájkkal".

Arra azért kíváncsi lennék,- hogy Őt ki fogja FIGYELMEZTETNI! -"EDDIG,-ÉS NE TOVÁBB"! Az a "sanda gyanum",- hogy az "elvtársai"-biztosan nem. Ezt a "hálátlan feladatot NEKÜNK, -"UTAZÓKÖZÖNSÉGNEK" kell megtennünk!


 

Mert akkor "előbb,-vagy utóbb" helyreáll a Főváros közlekedési rendje, -akármilyen számozással közlekednek majd a járművek. DE KÖZLEKEDNI FOGNAK! -Csak az "akadályt" (GASKÓT) kell ELTAKARÍTANI AZ ÚTBÓL!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 21:12 Szólj hozzá!

Címkék: politika gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr36632778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása