MAGYAR REMÉNYEK,-magyar eredmények.

-De ki szerzi az „aranyakat”?

 

Velünk,-magyarokkal mindig baj van. Ha az ország ügyeiről van szó,- mindig a pesszimizmus jellemző ránk. Sokszor kívülről jobbnak ítélik meg a helyzetet,- mint Mi látjuk belülről. A sportban fordított a helyzet: A nélkül,- hogy alapunk lenne rá, TÚLZOTT AZ OPTIMIZMUSUNK! -Mint mindig,-ha sportról van szó.

 

Sportolóink elkényeztettek: Hozzászoktunk,-hogy csak az ARANYÉREM számít jó teljesítménynek. Eddig MINDEN OLIMPIÁN TÖBBET SZEREZTÜNK, mint ami "reálisan" várható lett volna.- Akkor még nem is volt ekkora tülekedés az érmekért. Ma minden sportágban TÖBBESÉLYES az aranyérmek sorsa: Mi ebben a sorban jegyezve se vagyunk,-talán egyetlen sportág a „kivétel: A kajak-kenu. A többi csak TALÁLT LEHET,- HA LESZ EGYÁLTALÁN.

 

Mikor az "aranyak számát" kellett tippelni, ÖTÖT tippeltem. Optimista tipp volt. Lehet,- hogy "kevesebb lesz". Mégsem úgy ítélem meg,- hogy a "magyar sportolók tudásuk alatt" teljesítettek. Van persze,-aki "csalódást keltett":-Elsősorban a vívók. Tőlük többet várt mindenki. Azokról,-akik VILÁGREKORDDAL,- vagy "csak" Európa, vagy magyar csúccsal,-életük legjobbját úszták, ezt nem lehet elmondani.

 

Nekem Cseh Laci 2 "ezüstérme" ARANYAKKAL ÉR FEL! Olyan úszótól kapott ki,- aki jelenleg legyőzhetetlen. Ezt TESTI ADOTTSÁGAINAK KÖSZÖNHETI! Kiváló sportember is,-mellesleg. Tőle "kikapni" - nem szégyen! Vagy Fodor Zoltán EZÜSTJE:- Gondolta volna valaki? Remélem,- hogy azért még "összejöhet" a jósolt szám,- az 5 ! -éS EZZEL mindenkinek ELÉGEDETTNEK KELL LENNI!

 

Kínának jut az érmek egyik, -a többinek a másik fele. Nekünk se jut annyi, mint máskor. A nagyok asztaláról lehulló morzsákat is össze kell szedni a helytálláshoz, és jár a tisztelet a pontszerzőknek is! Máskor is volt, aki elszállt:-Mégsem dőlt össze a világ. Helyette volt másik,aki hozta a nem várt eredményt! Most sincs másképp.

 

Ha az ezüst-és bronzérmeket is kellően megbecsüljük,sikerként könyvelhetjük el ezt az Olimpiát is!-Sok az eszkimó,-kevés a fóka! Be kell érnünk azzal,amit sportolóink a maximális erőfeszítések után "hozni tudnak". Nem fogunk minden sportolót a szívünkbe zárni: De aki mindent megtett és ezüstöt hozott-vagy hoz majd,- azt igen! Az ország olimpiai bajnoknak kijáró ünneplésben fogja részesíteni Őket!

 

Cseh Lacit,-Mincza Ildikót és Fodor Zoltánt már ide kell sorolni. Csatlakozhatnak hozzájuk mások,- és lesz még FÉNYESEBB IS AZ ÉREM! És akkor egy ország lehet elégedett a teljasítményükkel.

 

Én az eddigi eredményekkel elégedett vagyok- és bízom a sikeresebb folytatásban.

HAJRÁ MAGYAROK!!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 20:52 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr43632727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása