ELMÉLKEDÉS AZ OLIMPIÁRÓL,-az esélyekről és a VÁGYAINKRÓL

 

Fárasztó dolog Olimpiát rendezni. -Mégis megéri,- mert erre még egyetlen rendező se fizetett rá! Ezért van nagy verseny a rendezés elnyeréséért! Magyarország soha nem fogja rendezni:-Ha a „jobb” akarja,- a bal ellenzi. Ha meg a „bal akarná”, a jobb lenne ellene. Arra,- hogy "valamiben is" egyet akarjunk,- sok esély nincs.

 

Addig,-míg ez a generáció ki nem hal Arra meg még legalább 40-50 évet kell várni. Addigra már nem lesz kinek megrendezni: MAGYARORSZÁG lekerül a térképről.

 

Olimpiát "nézni" -legalább olyan fárasztó! Mindent lehetetlen, ami érdekel, korán van,-ha meg később szerzünk róla tudomást,- nem friss,-már tudjuk az eredményt, ezért nem izgalmas. Amikor távolról kell közvetíteni,-talán jobb lenne a csúsztatás!

 

Olyankor kellene közvetítiteni,- amikor nézni tudjuk, és "frissként" tálalni . Addig nem adni róla semmilyen tájékoztatást. Így a nézőnek az lenne a benyomása, hogy élő közvetítés!- Pedig "csak" felvételt látna. Válogatni is kéne:

 

Mindenkit érdeklő közvetítés. Az Olimpiát rendező ország több csatornán , élőben közvetít, a TV azt adja le,- ami minket érdekel,mert érdekeltek vagyunk. A többiről beszámolót,-öszefoglalót,-híreket készítene,amit többször megismételne. Ma is két TV csatorna közvetít:-Az M 1,-és az M 2.

 

Ha lenne "rendszer benne", talán jobban élveznénk. Más nemzeteknek is vannak sportágaik,-amik nem férnek be. El kell fogadni,- hogy az ÖTTUSÁT levették a programról. Kibírjuk,- ha a többiek "kárpótolnak" eredményeikkel:- Nem lehet "mindent" annyi idő alatt megrendezni: -Már ez is sok. Ennyi kísérőre se lenne szükség! Szívesebben látnánk sportolókat helyettük. Míg a versenyzők csak a kvóta megszerzése után indulhatnak,-kísérő lehet akárki:- Csak ne a mi pénzünkön! nincs kifogásunk ellene,-ha túristaként mennek honfitársaink szurkolni Pekingbe,így ez nagy különbség. Rájuk nagy feladat hárul: sportolóink sikeréből Ők aktívan kiveszik a részük:-Nélkülük nem hallanánk a világ vágéről is: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!! -HAJRÁ MAGYAROK!!

 

Amihez Mi -itthon- hasonlókkal csatlakozunk. -Csak ne lenne ilyen "fárasztó",-és látnánk már végre valamivel "szebben csillogó" érmet is. Mondjuk ARANYAT. Ezért kélünk korán, szurkolunk fáradtan,-de kitartóan: (hátha ekkor születik meg) És innen meghallják sportolóink a mi hangunkat is,amit a kintlévők közvetítenek helyettünk is : HAJRÁ MAGYAROK!! -HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!

 

Mert így együtt hangosabban szól,-és talán az eredményeken is meglátszik majd. Reméljük. -Mi itthon,-túristáink Pekingben. Mert a biztatás -mindenütt hozhat eredményeket. -Akár olyanokat,- amiben eddig nem volt részünk: -ARANYAT!!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 20:51 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr74632724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása