PEKING 2008 ÉRTÉKELÉS. Kell-e több pénz a sportra?

 

Sokan azt mondják,- hogy kell TÖBB PÉNZ! Igen, kell.-Hogy honnan,- az már "fogas kérdés": Semmi esetre se a költségvetésből! Annyi pénz jut "nálunk" a pártokra,-"népszavazásra",-egyszóval minden hülyeségre,- amiből az egészet el lehetne venni! Mert inkább a "pártok" tartsák el magukat,- mint a sportokók!

 

Működésükből a választópolgároknak haszna még nem volt! Mi, adófizetők tartjuk el Őket, amiért cserébe hülyítenek minket. Ami a népszavazást illeti,mindegyik csak kárt okozott. Akkor meg minek Népszavazni? Sportolóink azt nyujtották,amit józan gondolkodással várni lehetett. Ezzel a teljesítménnyel sok "gazdagabb" országot megelőztünk. Mert a sport olyan:-egyszer nekünk sikerül ,-máskor másnak.

 

Most a várt eredmények se jöttek be:-Az úszókon és a kajak-kenun kívül a többiek "kártyás nyelven szólva"-betliztek. (a vizilabda is az "úszókhoz" tartozik)

 

Hogy ez az eredmény született, sok oka van: Egyik se apénzről szólt! Mert azt erre az Olimpiára mindenki megkapta, kiemelten! A legnagyobb hiba, hogy túlzott volt az elvárás feléjük,amit nem mindenki bírt el. Ezért lett ez az Olimpia "minden idők legeredménytelenebbje",-magyar szempontból. De éppen ezért az itt elért sikerek minden idők legnagyobb sikerei között fognak szerepelni!Alegsikeresebb sportoló címet Cseh Lacinak adnám! Mert az Ő teljesítménye,-és emberi hozzáállása volt a legjobb a magyar olimpikonok közül.

 

Eredményes volt az Olimpia: Helyretettek minket a nagyok! Csínján kell bánnunk az esélylatolgatással: Nem lehet biztosra menni semmiben. Leeshet a lóról bárki, csütörtököt mondhat a fegyvere,vagy hanyatt esik,-amikor nem kéne. Bárkit érhet baleset,amibe az élsportoló akár bele is halhat. A politika,ha beteszi a lábát már a sportba is,- semmi jó nem sül ki belőle! A csapatszellem is tehet arról,-hogy néhány csapat nem úgy szerepelt,mint vártuk: Nem mindenki "állt be a sorba"!

 

A sérelmeket nem volt szabad kivinni,ezeket az edzőknek és sportvezetőknek látni kellett! Sportdiplomáciánk most is a béka segge alatt volt. A bűnös Smidt Pál volt, aki mindennel foglalkozott, csak a MOB ügyeivel nem. Bebizonyosodott róla,-hogy alkalmtlan a MOB elnöki tisztének a betöltésére! Nem lehet egy seggel annyi lovat megülni,- mint Ő szeretné. Csak azt nem értem: Hogy volt pofája a "díjátadáshoz" odamenni a "nyilatkozata"után? Jó vastag bőr van a képén!

 

Mégis sikeres volt ez az Olimpia. Mert a nehezen kivívott győzelem mindig többet ér,- mint egy könnyű. Végül NYERTÜNK 3 ARANYAT,- amit már a "közepétől" nem is reméltünk. Az EZÜSTJEINK IS szépen csillogtak!

 

Mint a könny a szemünkben,- amikor a HIMNUSZT -hallgattuk: Még ha nem is a miénk szólt,- de magyar sportoló állt a dobogón. SZÉP VOLT FIUK,-LÁNYOK!

Szerző: Szilárd bácsi  2008.08.25. 21:05 Szólj hozzá!

Címkék: politika sport elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr29632759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása