Gondolatok egy kellemesen induló szombat tapasztalatairól Lehet-e Magyarországon közösen ünnepelni?

Szeretek kártyázni. Társam szerint tudok is. Ezért a szenvedélyemért 3-400 km-t is hajlandó vagyok utazni.Vidéken kevesebb a lehetőség partnert találni, gyakran járok Pestre.Már akkor is megtettem, amikor még dolgoztam: csak a szabadságom ideje alatt. Ma már megtehetem,hogy felutazzak, hiszen már ingyen utazok,és Pesten több kártyabarátom van,- mint otthon.Így jöttem az ultiversenyre,-és csöppentem be társaimmal együtt a Jobbik kormányellenes tüntetésének közepébe: -a KOSSUTH-TÉRRE.

Bárhol akartunk gépkocsival kitörni,-mindenütt vagy kordonba,-rendőrökbe -vagy tüntetőkbe ütköztünk. A barátom- aki a gépkocsit vezette,- már nagyon ideges volt: -”Még az kell,- hogy mi is kapjunk egy kis ajándékot!”-mondta elkeseredve másfél órai bolyongás után.

Szerencsére találtunk olyan helyet,-ahol kordon is,-rendőr is volt,-tüntető egy szál se. -Voltak olyan kedvesek,-megmutatták azt a „kis rést”,- ahol autónk éppen kifért.Józsi barátom felsóhajtott:

-”No- ezt megúsztuk!-De Téged már nem tudlak „hazavinni”,-mert arra le van zárva az út!”

Én is megkönnyebbültem,hogy egyáltalán kijutottunk a fogságból.Józsi kitett az egyik Metró-megállónál, -így sikerült épségben hazaérnem -az irodahelyiségbe, -amit éppen „a Józsi” ajánlott fel szálláshelynek.

Mielőtt aludni mentem, betértem a szomszéd kiskocsmába egy pofa sörre. A TV éppen azt mutatta, amikor a tüntető,-csuklyás garázdák rendőrökre támadtak. Repült ott kockakő,-molotoy-koktél,- még CIPŐ IS! -Közben a helységben szórakozó társaság is „belenézett” a műsorba,- és telitorokkal szidta a kormányt, - Gyurcsánnyal együtt. -Nem kétséges,- ha Ők is ott lettek volna,-melyik oldalra állnak.

Megittam maradék sörömet, „hazamentem”. Lefeküdtem,de az élmények hatására nem tudtam elaludni. Ezért ülök a számítógép előtt,-az élményeimet megosztani,akiket érdekel egy vén hülye hajnali gondolata.

EL KÉNE TÖRÖLNI AZ ÜNNEPEKET! -Talán akkor "békésebbek" lennének a napjaink. Vannak hétköznapok is,amikor a politika szereplői kitesznek magukért: A PARLAMENTI ÜLÉSNAPOK! Meg kéne tiltani a TV-nek,-hogy közvetítse! Nagy megkönnyebbülés lenne mindenki számára. Mert így "ki ezért,- ki azért" mászkál a plafonon egy-egy „jól sikerült” NAP UTÁN. Pláne,- ha KIVONULÁS IS "fűszerezi" a napot. Kár,- hogy Verdi "mester" nem KIVONULÁSI INDULÓT szerzett az Aidához. Akkor minden héten el lehetne játszani a kisétáló képviselők tiszteletére. Ha lenne köztük óvó néni, énekelhetnék: -"Sétálunk,-sétálunk,-a büfében-lecsücsülünk,- CSÜCCS!"

Csak"Navra- CSÜCCS" Úrnak kell bent csücsülni, hallgatni szeretett miniszterelnökünk beszédét, amit soha nem ért meg és amire azt válaszolja,- amit az "óvodai önkormányzat" vezetője,- Orbán pajtás előír. -Mert ha nem,-NEM KAP RÉTEST ESTÉRE!

Valami ilyesmit éreztem tegnap is: -A politika JÁTSZÓTERE -lett az utca és a tér is. Mint minden hétvégén. Véletlenül kerültem oda: -Ott volt a MUOE által szervezett országos ultibajnokság II. középdöntője, -ahol én is szerepeltem. -Nem is rosszul, hiszen 2. lettem a 90 versenyzőből. Jól éreztük magunk, még a "kártyát se" untuk meg,- maradtunk volna még egy ideig "túlórázni". -De elküldtek, -mert bezártak. Nem akarták, hogy a békés tüntetők bennünk vagy a helyiségben kárt tegyenek.

Így hát elmentünk,-azaz, csak mentünk volna, HA TUDUNK! Csapdába kerültünk, csak másfél órai keresés után tudtunk kibújni belőle. Kellett egy kis rendőri segédlet,- mert ha ez nincs,- a végén mi ittuk volna meg a levét! Mint később hallottam, vízágyú is volt. A végén minket "szúrtak volna ki"- célpontnak. Pedig Mi se a jobb,- se a bal szélen nem álltunk:- KÖZÉPEN,- AZ ALMA MATER -vendéglőben forgattuk az "ördög bibliáját".


 

Ha ma Magyarországon a békés embereknek félni kell attól,- hogy "nem tudnak hazamenni",-mert a kordon és a „garázdák” útját állják,- nagy baj van. És ezért sokan felelősek! Vannak jobb oldalon állók (főleg, éssokan),-de vannak bal oldaliak is! -Én Horn Gyulát is hibáztatom!

Ha most valaki tapsolni kezd, vagy levegő után kapkod,-nem azért,-amiért első hallásra gondolták. Nem élt a „kétharnados többség” LEHETŐSÉGÉVEL,-nem csinálta meg a TÖRVÉNYEKET,- amiket "belátható időn belül" -egyet nem értés miatt- nem lehet KERESZTÜLVINNI A PARLAMENTEN!

NAGYOBB HIBA: Bevette a kormányzásba az SZDSZ-t,- 4 évig kígyót melengetett a keblén, amitől már a következő szocialista kormányok se tudtak megszabadulni. Így fordulhatott elő az,- hogy 6 éve a FAROK CSÓVÁLTA A KUTYÁT!

Ennek vége,mint az SZDSZ-nek is. A hajó süllyed, a patkányok menekülnek, csak az a kérdés: Ki veszi fel Őket. Mert ott állnak már a hajó szélén,ugrásra készen,mentőcsónakok ott vannak -jobbról is, - balról is, csak még nem döntötték el: -Melyiket válasszák. Van,- aki már döntött:- ELMENT ÖRÖKRE! Van, aki csak a levelét írta meg!De dönteni mindegyik fog:-Nagyon kevés lesz,aki a "gabi gyereket" fogja követni.


 

A nap tanulságai:

Vannak értelmes emberek. Sokan vannak. Azt is megmutatták: VANNAK! Akik most nem mentek el, tudják, hová álljanak majd és elegen lesznek. A közvélemény-kutatás eredménye megbízhatatlan. Különösen ha a választási, vagy a népszavazási névjegyzék után mennek a "kutatók” az I. és a II. kerületbe ,hova érdemes bemenni.Ha a "választási" szerint KUTATNAK,- kisebb a Fidesz-fölény, mint a NÉPSZAVAZÁSI SZERINT! Akik a kérdést kitalálták és akik átengedték, nem az ország érdekeit nézték. PÁRTÉRDEK MELLETT SZAVAZTAK!

Aki megszavazta a 300 Ft-os kérdést, megbánta, mint a kutya,- aki 10-et kölykezik! Isszuk a levét addig, -míg vissza nem jutunk népszavazás előtti állapotba! Ezt ma már még a "hülye is" tudja. -Csak nem akarja bevallani,- még MAGÁNAK SE!

Mára a szemek is kinyíltak annyira, hogy még egyszer a nép nem fog „hülyét” csinálni magából! 1-x volt Budán kutyavásár! -Pesten 1-x-se! ÉS NEM IS LESZ!

 

A hozzászólásomat Pesten írtam.Egyszerű vidéki ember vagyok.De amit leírok, az valóság, nem hazugság, mint sok más vélemény. Senki nem írja elő,- mit írjak,- mit mondjak. Ez a MEGGYŐZŐDÉSEM. Lehet,hogy nincs mindenben igazam. Hiszen "tévedni emberi dolog". De szándékosan félrevezetni egy országot AZ MÁR BŰN!

 

És ezt a bűnt a "teljes jobboldal" parlamenten belüli és kívüli pártjai már nagyon régen módszeresen követik el! MOSSÁK AZ AGYUKAT azoknak,- akiknek nincs lehetőségük elválasztani az IGAZSÁGOT A HAZUGSÁGTÓL. Sokan kötődnek ÉRZELMILEG a jobboldalhoz, vagy annyira hülyék, hogy mindent elhisznek. De a hazugságokat 100-x el kell mondani! -Ehhez nagy apparátus áll a rendelkezésükre.

 

A HÍR,-ÉS ECHO TV,- A Magyar Nemzet "nevet viselő politikai napilap"-amiben néha,- ha "téved" a szerkesztő,- igazat is írnak. A „kacsa magazin,”- itt "készítik elő a hírt"-a Kossuth Rádió,- benne a Vasárnapi hírekkel,- és még sok más.

 

Háttérül szolgálnak mindehhez azok a „milliárdosok”, akik "kilóra" megveszik az ujságírókat. ( a "szemetet", aki úgy árulja magát, mint a kurva az utcán: pénzért mindent leír!-a hazugságokat is) A "Széles és Csányi Uraknak "semmi se drága” azért, hogy céljaikat megvalósítsák. Az Ő kezükben "futnak össze a szálak" minden mocskos ügy kapcsán. Mert a "bábukat ők mozgatják".

 

ÉS ŐK FIZETIK! A politika szereplői pedig úgy táncolnak,- ahogy Ők fütyülnek"!

Igaz volt, az is marad a mondás: A PÉNZ BESZÉL ,- A KUTYA UGAT!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.10.03. 08:44 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr4693739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása