Véleményem az MDF-ről és a mai jobboldali politizálásról.

-különös tekintettel a „hozzászólók” véleményére-

 

Egyetértek,- aki azt mondja:-Az MDF a rendszerváltást "alapjaiban" qrta szét! (FN,-nel) Amilyen fölénnyel GYŐZTEK,- olyan nagyot buktak: Amihez hozzányúltak -tönkrement,

-lerombolták,-elkótya-vetyélték. Nem volt szükség kártérítésre,- igazságszolgáltatásra,-se III./III.-ra, -se a Tsz-ek szétverésére,- se a "keleti kapu" bezárására.

 

Ellenben kellett volna csinálni új alkotmányt,- és hozzá egy ÚJ MAGYARORSZÁGOT, közigazgatásilag. A maiak? Az a "maradék",- aki már SENKINEK NEM KELLETT, még a Fidesznek se. Csak arra valók, hogy velük "ki legyen a létszám". Azt meg végképp nem tudják "eldönteni", hogy a "két alternatíva közül"- melyiket támogassák.

 

Nagy valószínüséggel be se fognak kerülni. Mert "ma ez a kicsiknek" egyedül nem megy! Vagy odaállnak most, TELJES MELLSZÉLESSÉGGEL az egyik oldalra, vagy mennek a "süllyesztőbe". Arra játszanak,-hogy kivárják,- kinek van nagyobb esélye a NYERÉSRE, és majd ahhoz csatlakoznak. Ez nem fog menni. Mindegyik NAGY PÁRT -csak azokat fogja támogatni,- akik "végigharcolják" a választási küzdelmeket.

 

Lesz olyan is,- akit KILÓRA MEG LEHET VENNI: -De az nem PÁRT LESZ,- hanem "csak személyek",- akik a "továbbélésért és pozicióért" -hajlandók akár az elveiket is "feladni",- vagy a "lelküket az Ördögnek eladni".

Egyre megy. Az MDF 1984-ben bukott meg, az ítéletet meg 2010-ben fogják kihirdetni.

 

Ugyanerre a sorsra jut az SZDSZ, annyi különbséggel: Az Ő „ráadásuk” mindössze 2 év. Köszönhetik Fodor és Kóka hatalmi harcának,- és túlbecsülték LEHETŐSÉGEIKET!

A „kutya" türelmes jószág.Egy idő után viszont már HARAP IS! Ezt az SZDSZ-nek is illene tudni. Na és a "húr is" csak addig feszíthető,- amíg el nem szakad.

Azt pedig nincs ember,- aki jelenleg "össze tudná kötni".

-Talán az UTOLSÓ MOHIKÁN ,-a Kuncze.

 

Ezt „vitaindítónak” szántam. Jött is rá vélemény jobbról is,- meg balról.

Kettőre válaszoltam is:-Érdemük szerint.

-Muskátlinak:

-Amit szép szavakkal leírtál,-az a "kitaláció,-óhaj és mese kategóriájába tartozik. A "világirodalom" nagy mesemondóit -meg se közelíti. -Mert a "meséknek" van némi IGAZSÁGTARTALMUK,-A TE MESÉDNEK NINCS.

 

Ha "ugyanezt elmondanád" SZERETETT VEZÉREDRŐL,-ÉS PÉLDAKÉPEDRŐL,

az akár hihető lenne:Arra vannak BIZONYÍTÉKOK. Meg "gyanu",- ami soha nem lett eloszlatva "egy bizonyos FŐ- államügyész" áldásos tevékenysége miatt:

 

Különleges fiókja volt:mindig „lenyelte”a belé helyezett feljelentéseket, AZOKAT, amiket éppen ORBÁN ellen tettek, különös tekintettel KELLER államtitkárra vonatkoztatva. "Idomított" fiók lehetett,-ha ennyi mindenre kiterjedt a FIGYELME!

Legföljebb "visszaköszönt",- ha WALAKINEK- nem tetszett VALAMI. -"Oszt jó napot"!

 

 

Bocs, megint "keverem a dolgokat"!-Ez nem a FIÓK VOLT"-Csak az "igazi GAZDÁJA! AKI MÉG AZ ördögtől se félt,- HA "ROSSZ FÁT KELLETT TENNI A TŰZRE"!

Miért is félt volna? Az egész „udvar” tele van jogászokkal,-bírókkal,- udvari bolondokkal. (-na ezek közé tartozol Te is,- meg az összes többi AGYMOSOTT BIRKA)

 

Egy hiányzik még,-de az nagyon: A KORONA! Pedig ott van,- csak "szegény trónörökös" éppen nincs HELYZETBEN! Most pláne!Ha nem vigyáz, korona helyett bili kerül fejére! Jól mutatna benne! Még sámli se kéne a lába alá. A bili emelne rajta annyit, amennyire "kicsi" a jelentősége és a tekintélye. Biliből is csak a KICSIT! Ha a "Nagyot kapná",

nem látná, hogy RÖHÖG RAJTA egy ország. -"Oszt JÓ NAPOT!"-Virágszálam.

 

Egyetértek "mc-puska" -véleményével.

Ezt én is írtam:Az MDF-et nem Mi, nem Ők -tesszük sírba, hanem azt saját maguk ássák meg! (vagy a "levesbe" kerülnek,- kinek hogy tetszik) Itt már rég nem a PÁRTRÓL van szó,- hanem arról,- kinek van "mocskosabb pofája" -a Másiknak BESZÓLNI.

 

Megszámoltam:(volt rá "időm-és mellesleg kíváncsi természetű vagyok)Nagy előnnyel vezet a jobboldal! A „szám” -lényegtelen, az eredmény a fontos! Mint a közvélemény-kutatáskor,-ha reális.-Ha nem a választási névjegyzékről keresik fel a megkérdezetteket. Meg a „népszavazásiról”. Akkor aFidesz-előny úgy olvadna el,- MINT A TAVALYI HÓ!

 

Még egy : A sarokba szorított kutya veszélyes! Talán veszett is! Hogy miért? Mostanában sűrűn előfordul: A bilit, amit más fejére akarnak borítani,a sajátjukra sikerül. Ezt „érzi” minden bősz jobboldali. Nem csoda,-hogy megvész! Hisz ennyi sikertelen próbálkozástól

még a kutya is megvész.Ezért végzi mind az árokban, hiszen "döglött"(vagy veszett) kutyának,- árok a helye! Igaz közmondás,-amit minden magyar ember ismer.

 

A VITÁT le is lehetne zárni:

Egyetértünk,hogy az MDF "Egyszer volt,hol nem volt"párt lett mára.Holnapra már az se. Valaki" azt mondja: + 1 "kilépő", és csengettek. Igaza van mindenkinek. Hogy ki,-miből vezeti le a következtetést, mellékes az MDF jövőjét illetően. - MERT NINCS JÖVŐJE! Már jelene is ali., Ha egy emberen múlik, meddig „frakció”,-akad egy Csányi,-vagy egy Széles kvalitású ÚRIEMBER,- aki kilóra megvesz egy "megélhetési politikust".

Vagy vakondok lesz, átmegy a SZOMSZÉDBA, ahol a többi VAK UNDOK -már ott van. Van közöttük, akit KIZÁRTAK,- mert hasonló "akciót szerveztek",- mint A KORNÉLKA. Ez lenne a "Lezsák-brigád". Mert a "lö- ZSÁK" mindig megtalálja afoltját. A "többiek"? Lassan, kitartóan fúrtak, míg átértek a szomszédba. Ők "igazi vakondokok",-akiknek a kezét a "nagy testvérnek" fogni kell,- nehogy rossz helyre tegyék a "névjegyüket").

Az Antall-kormányból egy "utolsó mohikán” maradt, akinek a befolyása a mai MDF-ben vajmi kevés.Hallgatnának rá,mert jó az öreg a háznál. Ami Ibolykát illeti,a fejtartása a régi,a képességei is:Nem ért a focihoz! -E nélkül hazánkban nem lehet érvényesülni.


 

Erre példa Orbán pálya-futása-Felcsúttól a Miniszterelnökségig,és vissza.Ő ért a focihoz. Most a partvonalon kívülről szemléli az eseményeket, szedi a labdát, amit az MSZP néha? (sokszor)- túl magasra dob fel...Ebből "élnek" már 6 éve. Sanyarú lehet labdaszedőnek lenni annak,-aki "Gól- király"-szeretett volna MARADNI!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.10.03. 09:04 Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr93693763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása