TÖRTÉNELMI VISSZAPILLANTÁS

 

Élt több ezer éve egy nép a távolban, Kaukázus tövében, a volt Őshazában. Ahogy telt az idő, egyre többen lettek, Az Őshazában ők már többé el sem fértek.

 

Elindultak tehát,Új Hazát keresni… - egy akaraton volt ekkor még mindenki. Etelközbe érve, fogadalmat téve… egy kupába csorgott 7 vezérnek vére.

 

Vérszerződéssel fogadták meg azt ott, hogy közösen vívják meg majd a kemény harcot. Hogy seregük eztán mindig egy kézben legyen, Így lett Árpád vezérből akkor Fejedelem.

 

Elvégezte Árpád, - mit népe tőle kért, Elfoglalta Kárpátoknak „véráztatta” völgyét. De a „munka”nagyobb része csak Istvánra maradt: Letelepíteni népét. Nem volt ez „kis falat”!

 

Kalandozó népét házakba terelni, addig pogány népét kereszténnyé tenni. A pogánylázadásokat keményen leverni… Új HAZÁT és új ÉLETET kellett teremteni.

 

 

Országot épített István király nekünk, Méltán lett nekünk Ő az első szentünk. De a Béke országunkat sokszor elkerülte, mert nálunk e helyzeteket a belviszály szülte.

 

Mert nincs nagyobb ellenség: magyar a magyarnak, Pláne, mikor egymást öli,s nem egyet akarnak. Ilyenkor volt könnyű dolga töröknek, tatárnak, Mert Uraink nem nézték érdekét Hazánknak.

 

Így volt ez majd ezer évig-nem voltunk szabadok: Vívtunk mi ez idő alatt sok Szabadságharcot. Most, amikor a Szabadság az ölünkbe hullott, Most se tudtunk élni vele…- nem mirajtunk múlott.

 

Mert mi küldtünk sok-sok embert az Ország Házába, Azért, hogy ő ott népének javát szolgálja. Nem azért,hogy egymásnak „keresztbe tegyen”, Hanem hogy népének szószólója legyen.


 

Ezért Mi, a NÉP –most csak azt akarjuk,- Az úton, min elindultunk, ELŐRE haladjunk. Ezért a PÁRTHARCOT tegyék végre félre, Legyen ORSZÁGUNKBAN végre BÉKE, BÉKE.

Szerző: Szilárd bácsi  2008.10.09. 15:18 Szólj hozzá!

Címkék: vers

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr47705184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása