A Ku Kluksz Klántól Obamáig

 

Amerika választott.

 

A 250 éves "demokráciája során"-ELŐSZÖR VÁLASZTOTT néger politikust. (ami az első 100 évben minden volt,-csak nem DEMOKRÁCIA)

 

Választhatott volna NŐT IS .(az is kuriózum lett volna) Mégis Obamát választotta Mc Cain helyett,- aki vietnámi háborús veteránként inkább a csendőr-szerepet vitte volna tovább, (amivel már a világ töke tele van) míg Barack Obama (mindegy, hogy fekete,-muszlim,- vagy ép arab)- a MEGBÉKÉLÉS, megegyezés,MUNKA és rend mellett tette le a voksát.

 

És Amerika BÍZIK BENNE! Nekünk nem tisztünk eldönteni, hogy jót, vagy rosszat választottak. Egy dolgunk van ezzel kapcsolatban. Elfogadni az amerikai NÉP DÖNTÉSÉT, és megvárni az EREDMÉNYÉT!

 

Bízom abban,-hogy olyan "közegben,"- ahol olyan SEGÍTŐI JELENTKEZTEK a feladatok megoldására,-mint az ELNÖKÖK (szinte maradék nélkül),- és azok gratuláltak a győzelméhez ÉS BIZTOSÍTOTTÁK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKRŐL akik most (ugymond) -"vereséget szenvedtek".

 

Ilyen háttérrel neki lehet vágni a MEGOLDÁSOKNAK!- Amik nem fognak elmaradni,- mert OTT SEGÍTŐ KEZEK -állnak mögötte,- nem úgy,- mint NÁLUNK!

 

Már előre látom, hogy a 2010-es választást követő ( MSZP győzelem esetén) -már másnap "megszólal a papagájkommandó":

 

CSALÁS,-HAZUGSÁG,-A NÉP FÉLREVEZETÉSE - miatt győzött Gyurcsány, aki az országot a szakadékba vezeti! És kezdődik minden ELŐLRŐL!

 

Ennyi "mindössze a különbség" az amerikai ÉS A MAGYAR demokrácia között: Az amerikai MÁR FELNŐTT (nem kevés idő és küzdelem kellett hozzá), míg a magyar most van az "óvodás korban",- és ott is marad mindaddig,- amíg felelős politikusok át nem veszik Orbán Viktortól a "váltóbotot", amivel nem tudott (és soha nem is fog tudni) bánni.

 

Nem a Fidesz az ellensége a HALADÁSNAK,- csak azok a politikusai,- akik még egy "vereséget sem képesek" EMELT FŐVEL ELVISELNI!

 

Van még mit "tanulnunk" AMERIKÁTÓL, és politikusainknak Mc Caintől.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.11.11. 15:37 Szólj hozzá!

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr48763540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása