A meggyőzés eszköze

 

Sok mindennel lehet meggyőzni embereket az igazunkról. Erőszakkal,

fegyverrel háborúban, de szóval, aminek meggyőződés az alapja, békében.

De a „párbeszéd” a legjobb forma. Mert ebben a formában mindkét fél lehetőséget kap igaza bizonyítására,- ami vagy sikerül,- vagy nem.

 

Egyet nem lehet:-ha meg akarunk oldani valamit, és nem beszéljük meg. Még „csak” -meg se hallgatjuk a másikat. Mert ez legfeljebb a „süketetk párbeszéde lesz”, ami nem vezet sehová. Legkevésbé nem a MEGOLDÁSHOZ!

 

KEDVES BARÁTAIM!

 

Azért nem kapcsoltam MONDANIVALÓMAT senkiéhez, mert MINDENKIHEZ szólok: Kell a BESZÉD! Az értelmes, a meggyőző, és a nem fölösleges! A beszéd soha nem fölösleges! A REAGÁLÁSOKBÓL megtudod: Kivel hányadán állsz! Még a Nagy-Magyarország cimkével furikázó vadbarom is lehet meggyőzhető alany: Csak a „majom” jött elő belőle!(a Vezírnek is ez van, ő se akar lemaradni)

 

Nem kell messzi menni, csak ide a szomszédba, és ha kellemes fogadtatásban részesítik (beverik a szélvédőjét, utána a pofáját is) utána 100-x meggondolja, elmenjen-e szomszédolni nyilasnak álcázva magát,Nagy-Magyarország térképével!

 

Ha ettől se jön meg az esze, akkor már nincs keresnivalónk.-Se Nekem,se Neked, CSAK NEKIK! Mert a "valódi hülyéket" ŐK GYŰJTIK A TÁBORUKBA, ettől lesznek a SZÓ-VIVŐIK is annyira hülyék, mint a "navraCSÜCCS", aki még most se értette meg, hogy ez a HELYZET már nem az a helyzet,amikor a két ország szélsőségei a homokozóban azt játsszák! Kié a VÁR!

 

A lekvár, amit majd egész Európa a fejünkre önt majd,se jóízü, se ehető,inkább büdös lesz,aminek a LEVÉT Mi, magyarok és szlovákok együtt fogjuk meginni, nem baráti összejövetelek alkalmából! Amikor pedig a miniszterelnök ezt a problémát akarja konsznzussal megoldani, a fidesz-óvodai csoport semjén pajtással karöltve kimegy-játszani.."-természetesen a homokozóba...

 

Ma reggel Lendvai Ildikó úgy válaszolt minden kérdésre a napkeltében,hogy MINDENKI ELŐTT VILÁGOSSÁ VÁLT! Ez az ügy már nem csak a magyar-szlovák viszonyról ,hanem MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÁKIA jövőjéről is szól!

 

Mert ha Mi nem tesszük rendbe a saját portánkat, nem takarítjuk el a szemetet, az összes szélsőséges megnyilvánulástól a gárdáig bezárólag,-nincs alapunk, hogy Walamit is számonkérjünk szomszédainktól, akik már törvényeket alkottak, (ha nekünk nem is tetszenek)- Mi meg NEM! Pedig qrvára itt lenne már az ideje!

 

Lesznek-e törvényeink? Erre Ő se tudott határozottan válaszolni. Nem is lehet. Mert a TÖRVÉNYEKHEZ „kétharmados többség” kell,-ezekre meg kilátás sincs,

-hogy megszülessenek. Mindaddig , amíg a homokozókat be nem zárják a Parlament mellett, vagy a KIVONULÓKAT ki nem zárják a Parlamentből!

 

Szívem szerint kizárnám Őket, maradjanak csak kint, míg meg nem jön az eszük, de legalább 1 napra a bérükből is ki kellene zárni Őket!

 

Azt is bevezetném: (és ez talán nem is lenne olyan hülye 5let: )

Minden nap legyen Országgyűlés! (addig, míg ilyen "feszült a helyzet"!)

Minden nap mondjon beszédet! Természetesen a Miniszterelnök,- amiről az ellenzék természetesen kivonulna a homokozóba.

És "természetesen" MINDENNAP VONJÁK LE A KIVONULÓK BÉRÉT!

 

Lássák el Őket minden jóval,dióval, naranccsal,mogyoróval,-na meg faszárú nyalókával,hogy a nyalást is gyakorolják, meg homokkal, luftballonnal, hogy építhessék a homok-és légváraikat ,míg míg rá nem jönnek-az igazságra:

Csak úgy szidhatják a KORMÁNYT, MEG A GYURCSÁNYT, ha meghallgatják!

 

Mert a szerencsétlen navraCSÜCCS meg se mondja nekik, MIRŐL IS BESZÉLT "a Gyurcsány", és így ők teljesen tájékozatlanok! Arról már nem is beszélve:

Ha fizetést nem kapnak EGY HÓNAPIG,- nincs mit aprítani a tejbe!

 

De szép is lenne!

 

Akár ki is lehetne tenni a Parlamentbe a "régen várt táblát"!

FIDESZMENTES ÖVEZET! -Belépés "csak szájkosárral" megengedett!

 

Utána mehetünk tárgyalni a szlovákokkal.Addig meg kénytelenek vagyunk itthon maradni, mert vagy a szélvédőnket,vagy a pofánkat, vagy MINDKETTŐT beverik szlovák szomszédaink: Csak azért, hogy megmutassák:

 

ŐK IS itt vannak, ŐK IS EU tagok, ÉS ŐK már régebben itt éltek, mint Mi: Hiszen (a monda szerint) Árpád apánk ezt a földet Tőlük vette meg 1, azaz egy darab FEHÉR LÓÉRT , Szvatopluk Szláv fejedelemtől.

 

Azóta Mi vagyunk ITTHON, és egyesek úgy viselkednek mintha MIÉNK LENNE A HATALOM ÉS A DICSŐSÉG mindörökké.

 

Ehhez nem akarnak a szlovákok asszisztálni! Van nekik bajuk a saját szélsőségeikkel!

 

Ha mindkét ország elvégzi a dolgát, béke is lehet a vége.

Ha nem,marad a háború,ami senkinek se jó!

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.11.11. 15:34 1 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr47763535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhász andrásné · http://julika 2008.11.12. 07:27:36

Teljesen igazad van Szilárdbá",de jó lenne törvénybe foglalni,hogy csak elvégzett munkáért és ne emberi hülyeségért vegyenek fel fizetést!De azt hiszem ez még egy ideig álom lesz sok felelősen gondolkodó ember számára!
süti beállítások módosítása