A gyűlöletbeszéd és a fasizmus összefüggései

 

 

Úgy vélem, nem érdemes mindig kiabálni, elég néha szólni,csak közben azt kell látni, mi is az a probléma, ami az országot legjobban érinti.

 

FELEBARÁTAIM! Akármelyik oldalról nézzük,ilyen probléma Magyarországon,ma csak 1 van. Minden politikai közösség, legyen az párt, szakszervezet, civil szerveződés papság és mindenfajta vallási közösség úgy gondolja magáról,hogy a „BÖLCSEK KÖVÉT” egyedül Ő birtokolja. Ő tudja, mit kéne tenni,-a másik véleményét nem hallgatja meg senki. Vannak olyanok,akikkel normálisan nem lehet beszélni. Addig, míg az Országházban Gyurcsány beszéde előtt az ellenzék kivonul,azt demonstrálva, hogy nekik a regnáló kormány és kormányfő ILLEGITIM,-addig nem lehet ebben az országban azt várni,hogy normális körülmények alakuljanak ki ember és ember között.„Demagóg politikusaink” adják a példát az utca népének, akik „csőcselékké szerveződve” azt gondolják: Nekik mindent szabad!

 

Ezt látják azoktól a jobboldali politikusnak nevezett uraktól,hogy itt mindent meg lehet tenni,-ami nem törvényes! Az ügyész, jogász, bíró,alkotmánybíró és más ellenzékiséget támogató barátaink megvédenek minket a jogi következményektől. Mert nálunk lehet törvényesen zsidózni,-cigányozni,-arabot, -kínait szidni,-vallásnak csak a keresztényt tartani, /elfelejtve,hogy vannak régebbi vallások, akiket szintén olyan híres egyéniségek alapítottak,-mint ALLAH,-ÉS MOHAMED, vagy VISNU, SHIVA, BUDDHA,-a sok „természeti istenségről nem beszélve”,a Nap, Hold -és az összes égitestek és jelenségek,-amik megmagyarázhatatlanok voltak a tudomány akkori állása szerint, valamilyen formában ISTENKÉNT SZEREPELTEK az emberiség történelmében.

 

Még nem említette a GÖRÖG ÉS RÓMAI MITOLÓGIÁT,-ahol az istenek egykor köztünk éltek,csak magasabb szinten!-az Olimposon,-vagy a Parnasszuson trónoltak, emberi tulajdonságokkal felruházva. Ha innen nézzük ,-egész másként fest a kérdés:-mert meglátni belőle azt az IGAZSÁGOT,AMIT MINDENKI TUD! Nem a keresztény vallás volt az első hit a világban. Volt néhány régebbi is,csak ezt sokan szeretik elfelejteni.

 

Hogy ez a kis kitérő mire jó? Hogy megértsük, a világban mindig voltak korok, amik meghatározták a benne élő emberek életét! Mindig volt gazdag és szegény, bárhogy hívták,mert a gazdagok a szegényeket mindig KIZSÁKMÁNYOLTÁK! akár rabszolga volt, jobbágy, zsellér,munkás,- „munkanélküli” vagy hajléktalan, egyre megy:Mindig A GAZDAGOKNAK KELLETT ELTARTANI ŐKET!

 

Vagy etették és dolgoztatták,-vagy telket, gyárat adtak neki,ma MUNKANÉLKÜLI SEGÉLY ,ami próbálja megoldani azoknak a gondját,akik akár önhibájukból,-akár más okból csak ezt az egy lehetőséget kapják az élettől,-hogy élni tudjanak.

 

De emberek! Ezt ők azoknak a BEFIZETÉSÉBŐL KAPJÁK,amiket a ma dolgozók az adójukból fizetnek be! Ami alól oly sokan kibújnak,mert vagy NINIMÁLBÉRT SZÁMOLNAK!-közben milliós, vagy milliárdos vállalatot vezetnek adómentesen, becsapva ezzel az ÁLLAMOT,-DE A TELJES ORSZÁGOT! -mert ha azt fizetnék, ami anyagi helyzetükből „magától adódónak”tűnne, több jutna annak a SOKKAL KEVESEBB SZEGÉNYNEK!segélyre,amit egyébként csak akkor kéne kapnia, ha az év felében végezne valami munkát is érte..Legalább a köz hasznára..

 

Ha minden HATALOM,-akinek befolyása van a közélet alakulására,az ország sorsát nézné, utána a maga hasznát,már rég megegyeznek olyan ügyekben,amelyek az országot ELŐRE VISZIK,-NEM HÁTRAMOZDÍTJÁK! Mert hátramozdítókból van elég ma országunkban: Mert úgy a jobb,-mint a bal szélen vannak olyan hátramozdítók,-akik vagy nem tanulták meg a TÖRTÉNELMET,-VAGY MÁR ELFELEJTETTÉK! Mit is jelentettek a fogalmak,amiket már rég el kellett volna felejteni! Vagy inkább temetni.

 

NÁCIZMUS, -KOMMUNIZMUS! RASSZIZMUS,-ANTISZEMITIZMUS! Ezek az eszmék itt élnek közöttünk, időnként felütik fejüket, Bácsfi Diana, tomket, Torockai, Csurka, a MAGYAR GÁRDA képében,-és vannak olyan PÁRTOK, AKIK FELKAROLJÁK és támogatják ezeket az erőket.

 

Addig nem lesz „igazi rendszerváltás” a fejekben..Ehhez az is kéne, hogy akik A HOLOKAUSZTOT TAGADJÁK,-el kéne őket vinni Auswitzba tanulmányi kirándulásra,- néhány hónapra ott kéne hagyni „abban a bánásmódban részesítve őket”,-mint amilyenben azok részesültek,-akik azt átélték.

 

De a csoportból nem lenne szabad kihagyni a TÁMOGATÓKAT SE! ORBÁN VIKTOR ÉS SEMJÉN ZSOLT talán így megtanulnák azt a „leckét” , amit vagy nem tanultak meg,-mert „elbliccelték”,-vagy „csak”elfelejtették!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2008.11.28. 18:29 Szólj hozzá!

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr45793563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása