MIÉRT NEM MEGY A SZEKÉR?


Egyetértek! A bátorság a TETTHEZ KELL!A "tett megakadályozásához"

-elég a POFÁTLANSÁG! Tény az:- A 45 év nem volt HIÁBAVALÓ!

Akkor tényleg a SEMMIBŐL épült újjá az Ország,- és lett GAZDASÁG,

-/ha nem is volt rá "fedezet"- csak a MUNKA,- de az "becsület és dicsőség" DOLGA VOLT! És "munkanélküli"- az NEM VOLT!

Legvidámabb BARAKK voltunk,-mert volt BECSÜLETE a munkának és MUNKÁSNAK! És annyi pénze MINDENKINEK,- hogy nem halt éhen! A többség érdekében munkálkodott az ÁLLAM,- ha az adósság-politika az unokáinkat is ELADÓSÍTOTTA!A rendszerváltás csak "papíron" következett be! Még Ma is azt gondolják egyesek: Majd az Állam eltartja Őket!
És csalódnak akkor,- amikor erre "képtelen",- mert erre NINCS FEDEZET!

Így lett a "legfejlettebb csatlakozó országból" SEREGHAJTÓVÁ az ország: Nem tudtuk megvalósítani azt,- hogy a kecske is JÓLLAKJON, de a káposzta is MEGMARADJON! Kapitalizmusban nem lehet SZOCIÁLIS ELLÁTÁST biztosítani! Különösen,-ha adót a lakosság negyede alig fizet! Most fizetjük az ÁRÁT az ígéreteknek,- amiket a választási kampányok EREDMÉNYEZTEK! Az "ígéretspirál" miatt MEGADOTT JUTTATÁSOKRA Ma már nincs pénz! Évekig nem addig nyújtózkodtunk, amíg a takarónk ért,hanem jóval TOVÁBB!

Ezért ért Minket "Knock Aut"-ként a Világválság,-és kell Ma megszorítani!
Meg azért,- mert a "megálmodott reformokat" -az ellenzék aknamunkájának eredményeképpen - NEM TUDTA A KORMÁNY végigvinni! Pedig Ma ezt kell tenni! VISSZAFOGNI A TÚLKÖLTEKEZÉST,- és takarékoskodni! De aki hozzászokott a JÓLÉTHEZ,- az nem szereti a "paprikás krumplit,"- ha HÚSHOZ SZOKOTT! Mégis a "paprikás krumplit" kell ennünk addig, míg nem TERMELÜNK,- csak "fogyasztunk!"

Ezt kéne megérteni MINDENKINEK,- és ha a teher alá mind beállnánk, könnyebb lenne "cipelni a zongorát"!

Addig viszont,- amíg sokan "kibújnak a KÖZTEHERVISELÉS terhe alól,- nehéz lesz azoknak a dolga, akik NEM TALÁLNAK KIBÚVÓT!

Ma nagyon hiányoznak a mecénások,- meg a "Széchenyi-tipusu" EMBEREK, akik személyes példamutatással járnának elől, segíteni a bajbajutottakat!

Nem beszélve az ÖSSZEFOGÁS FONTOSSÁGÁRÓL,

    mert EGYEDÜL nem megy!

     

    Pláne nem az ország "szekere vagy hajója",

    ha nem ül senki a BAKON,-

    vagy nem áll a KORMÁNYRÚDNÁL!

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2009.06.30. 09:31 Szólj hozzá!

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr241217141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása