Szeretem olvasni Mihancsik Zsófia írásait. Mindig találni benne olyat, amitől a „vak is látja” azt, amit a nézők se látnak. A LÉNYEGET. Ami a gondolkodó Ember tulajdonságai közé tartozik, szemben a „nemgondolkodó”, mások által orránálfogva vezetett „birkanépre” nem érvényes.

Ezért ajánlom írásait Mindenkinek, mert okos érvelésével meggyőzően tudja bemutatni a Jelen visszásságait és a múlt bűneit egyaránt Remek közírónak tartom, kár hogy nem sok hozzá hasonlóval találkozni ujságjaink hasábjain.

Kövér Lászlónak el kell tűnnie a közéletből

2010. június 12. szombat, 13:40 | Mihancsik Zsófia |

A politikai oldalak közötti normális párbeszéd kialakulásához Kövér Lászlónak „el kell tűnnie a közéletből”. Kövér ugyanis egy politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben a Fidesz nevében szólhat, a Fidesszel „mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk. Antidemokratikus erő most a Fidesz, amely veszélyt jelent a magyar társadalomra, a nemzeti integrációnkra, valamint az állam stabilitására. Félreértések elkerülése végett: nem megfordítottam Kövér László állításait, nem az történt, hogy visszafordítottam őket ellene. Meggyőződésem szerint Kövér állításait csak a helyükre tettem.

Ez ípontosan fedi a valóságot, amúgy meg nem. Szívesen megkímélném még Kövér Lászlót is, a politikai bűnöző minősítéstől, de ha már a szájára vette a szóösszetételt, kénytelen vagyok pontosan követni őt. Nem szeretem a vagdalkozásokat, a múltkor már említettem, ha a Zuschlag-perben lennénk, azt mondanám: Ő és kollégái bűnszövetkezetben dolgoznak. Nem ott vagyunk, így „összehangolt kommunikációs stratégiáról”, beszélek amely leíró meghatározás tartalma attól még nem kevésbé elrettentő.

Azzal persze kiegészíteném a Kövér Lászlóra alkalmazott kijelentéseket, hogy pártja nem egyszerűen „folyamatosan veszélyt jelent a társadalomra”, mert a magyar társadalmon már alig van mit veszélyeztetni. A megvert, legyőzött, agymosott, kiégett, kapaszkodók nélkül maradt, eszköztelenné vált, apatikus társadalom már megvan, azoknak a napi merényleteknek a nyomán, amelyeket Kövér pártja nyolc éven át folyamatosan elkövetett ellene. Ami most történik, itt, az orrunk előtt, nem más, mint ennek a totálisan meggyengített társadalomnak a megfelelő uralmi formák és intézmények alá való beterelése: gyerekeké, felnőtteké egyaránt. (Mielőtt bárki előállna a szokásos lapos bölcsességgel, hogy egy társadalom állapotáért első helyen mindig a kormányzó erők felelősek: nem ugyanaz a felelőssége annak, aki alkalmatlan a feladatára – el is nyerte érte méltó büntetését –, és annak, aki módszeresen, célirányosan és tudatosan pusztít. Józanságot, erkölcsöt, beszédet, viselkedést, normákat, demokratikus készségeket, egyént és közösséget, mindent és mindenkit, ami és aki az útjában áll.) Így aztán a nemzeti integrációt valóban folyamatos veszély fenyegeti: azt az egyetlen értelmes fajtáját, amelyben nemcsak az alattvalók, hanem a szuverén polgárok is jól érzik magukat. Az állam stabilitásáról meg ne is beszéljünk: az a stabilitás, amelyet éppen most szabnak át erővel, erőszakkal, a közösen elfogadott, demokratikus elveken nyugvó szabályok önkényes felrúgásával („forradalommal”), még ha az első időben stabilitásnak látszik is, nem lesz hosszú életű.

Nem vágyom Kövér Lászlót bíróság előtt látni. Az ítélkezésre ott van a történelem „ítélőszéke”, amely ha remélhetőleg nemsokára jogaiba lép, nem kétséges, hogy melyik bugyrába száműzi Kövér Lászlót és pártját. Ma azzal is beérném, ha valamilyen csoda folytán a magyar társadalom magára találna, és mély, jól érzékelhető megvetéssel övezné ezt a lihegőfajta bosszúvágyat, a másik ember ellen indított kíméletlen hajtóvadászatot, de legfőképpen azt az egyént, aki már nem is szégyelli, hogy alantas indulatok mozgatják.

Ettől teljesen független dolog, hogy Gyurcsány Ferenc tevékenységét meg lehet vitatni – meg is kellene, mert meggyőződésem, hogy annyi rossz, nemtelen vagy éppen sunyi energiával, annyi önelégült dúvaddal ritkán találkozik szembe ember, mint amennyi neki kijutott. Ebből a vitából ezek az „energiahordozók” eleve ki vannak zárva. Így Kövér László, Orbán Viktor, Áder János, Navracsics Tibor és minden olyan fő- és al-alattvaló is, legyen pártkatona vagy holdudvari értelmiségi, aki az elmúlt hat évben minden elképzelhető aljasságot bevetett azért, hogy egy tehetséges embert megroppantson, kiszorítson, elpusztítson. Bármi áron. Rájuk nézve a tehetség maradt az egyetlen veszély. Minden mással már leszámoltak. Így aztán Kövér László tovább beszél. Ha tehetném, sajnálnám őt ezért.

(Mihancsik Zsófia)

Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2010.06.14. 07:38 1 komment

Címkék: politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr402079937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tigram 2010.06.14. 19:36:49

Kemény igaz szó!
Mihancsik elemzése kitűnő és bizony itt az idő a cselekvésre!
Gyerünk mi is az utcára, csak másképen!
Csendes fáklyás tüntetés az Kossuth térre!
Meddig várunk, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek és szegények éhen pusztuljanak?
"...ez az írás sava borsa: .....annyi rossz, nemtelen vagy éppen sunyi energiával, annyi önelégült dúvaddal ritkán találkozik szembe ember, mint amennyi neki kijutott. Ebből a vitából ezek az „energiahordozók” eleve ki vannak zárva. Így Kövér László, Orbán Viktor, Áder János, Navracsics Tibor és minden olyan fő- és al-alattvaló is, legyen pártkatona vagy holdudvari értelmiségi, aki az elmúlt hat évben minden elképzelhető aljasságot bevetett azért, hogy egy tehetséges embert megroppantson, kiszorítson, elpusztítson. Bármi áron. "
Tartsunk már tükröt ezeknek!
süti beállítások módosítása