Év végi értékelés - egy Senki szemével nézve.

 

Ma Magyarországon minden valamire való Ember mond Évértékelő beszédet. Ezt már megszoktuk. Pedig a „Walakyket” a senkik ültették oda, „walamikor rég”, de azt már elfelejtették, hogy mi célból: hogy az érdekeiket képviseljék. Helyette a naaaagy-többség a zsebét tömi, és úgy véli, ez így marad az idők végezetéig.

 

Ez így nem feer! A tízmillió magyarból lett tízezer Walaky, a felső tízezer, a többi megmaradt Senkinek. Nélkülünk belőlük se lett volna Walaky, maradnak „Senkik”. Ha Nekik lehet értékelni, nekünk is: Ezért vállalkozom erre a hálátlan feladatra.

 

Hol vagyunk? azt nem kell magyarázni: A béka segge alatt, ott is nyakig a szr@ban. Miért? Ez már megér egy misét. Amit írni fogok, az egy vélemény a sok közül, nem is biztos, hogy igazam van. De abban biztos vagyok, hogy a Senkik véleménye többet nyom a latban, mint egyik-másik nagy-politikusunk mindig igazat mondó állítása.

 

Ha másért nem, mert többen vagyunk. Annál is többen, mint gondolnánk: hiszen a túlnyomó többségünk mondja a véleményét, csak épp nem hallatszik el az égig. (miként a kutyaugatás sem) De van olyan helyzet, amikor az Ember „tyúkszemére lépnek”, és ha fáj, akkor egyszerre jajdul fel mind, aki hasonló cipőben jár. Ez már elhallatszik „Héthatáron túlra is”, és erre már felfigyel Ország-Világ egyaránt.

 

Pedig 2010 nagy éve volt Magyarországnak. Végre sikerült az egyik „oldalnak” a fülkeforradalmárok segítségével olyan hatalomra szert tenni, aminek segítségével ki lehetett volna húzni a (szerintük) kátyúba került szekeret. E helyett a „naaagy fellendülés” helyett a naaagy seggreesés következett be.

 

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! - mondja a közmondás. Volt is dögivel, de az összesből mindöassze KETTŐT tart be Orbán és kormánya.

1.      Az egyszeri nagyarányú adócsökkentést.

2.      Az elmult időszak „bűnöseinek” számonkérését.

A többit elfújta a szél. Hozott helyette csomó olyan intézkedést, amiről szó nem esett a választási programban. Hogy is eshetett volna, mikor az nem is volt! Helyette nyolc évig tartó rágalom és hazugság-hadjárat volt, nem hiányzott a karaktergyilkosság sem. Akik ebből kivették a részüket, azok ezért ma búsás jutalomban részesülnek. Mi is megkaptuk, akik nekik adtuk a bizalmunkat, (már az a 2.7 millió agymosott) de a következményeit mind a tízmillió magyar állampolgár meg fogja érezni.

 

Már eddig is éreztük, mert alig, hogy naagy mellénnyel a megválasztott „kiskirály” bejelentette: „Emberek! Holnaptól a Nap is másképp fog sütni!” elkezdett esni. Előbb csak az eső, aztán minden egyes „kinyilatkoztatás” után a Ft. is. Viszont volt, ami NŐTT! Örülni ennek viszont nem tudtunk: Sem a belvíznek, sem az árvíznek, sem a vörösiszap-katasztrófa áldozatait ért kárnak, de a valuták „szárnyalásának” sem, amivel csak a benzinárak tudják tartani a „lépést”.

De mit hoz a HOLNAP?

Egy biztos: 2011-t. A soros elnökséget. Az éven elfogadott törvények hatályba lépését. Az „Emberek” pénzének lenyúlását. Európa „sajnálatát”. Majd az Únió „lépését” arra, hogy a magyar kormány semmibe veszi az uniós szabályokat.

 

Hogy még mit hoz az új év? Remélem, a „Senkik” felébredését is elhozza. Mert ha sokaknak fog FÁJNI, ha a zsebükből kilopják a megtakarított pénzüket, azt még egy SENKI se nézi jó szemmel. (még ha eddig el is hitte, hogy a JAVUKAT akarja a kormány. Na de „ennyire”? Ezt még a vaknak is látni kell!

 

Van egy sejtésem: Aki nem állt sorba, ahol anno az észt osztották, és később sem igyekezett bepótolni, azt még egy ideig lehet az orránál fogva vezetni. De azért olvad már a „többség”, a Tavasz meghozza a meleget, elolvad a hó, és alatta nam marad más, mint a csupasz valóság: „Át lettünk vágva”. Nem ezt ígérték!

 

Mert az egyszeri naaaagyarányú adócsökkentés CSAK a „Gazdagéknak” AD, a szegényektől elvesz! Ez okozta azt a „lyukat a költségvetésben”, amit a szocialista kormányokra akarnak áthárítani. Ki az a bolond, aki ép ésszel elhiszi, hogy abból a pénzből, amit NEM SZEDNEK BE adóként, lehet OSZTOGATNI? Ezt csak azok hiszik, akik eddig sem rendelkeztek vele, és eddig is mindig megmondták nekik, mikor és mit kell csinálniuk, ha „jó magyarok” akarnak lenni. Volt idő bőven leszolni a gondolkodásról.

 

Ez csak az egyik oldala annak a veszélynek, ami 2011-ben vár Magyarországra. A másik a befektetők bizalmának elvesztése, aminek következtében sokkal nagyobb mértékben fogunk eladósodni, hiszen mi rászorulunk a Hitelre, amit egyre magasabb kamatra fogunk (ha fogunk) kapni. És ha a tőke kivonul az országból, megsüthetjük a fülkeforradalom eredményét.

 

Ma még van jogállamunk, szólás-szabadságunk, „független” (FÜGGETLEN? Volt, amíg le nem fejezték!) államigazgatásunk, iGAZSÁG-szolgáltatásunk. (ÍRÁSBAN) a valóságban már az sincs. De jövöre? „Elfújja a szél”.

 

Ezért szólok ma. Ma még „talán” lehet. Hogy értelme van-e? Azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy ha minden SENKI ki merné nyitni a száját,

nincs az a „Walaky”, akit el ne lehetne zavarni ONNAN, ahová nem az „Isten kegyelméből” került, hanem a Mi hülyeségünk jóvoltából.

 

B.U.É.K.!

 

Egy „Senki” a 9990000-ből.

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2010.12.31. 10:14 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr772550012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása