Szabadság, - Szerelem! E  kettő  kell  nekem!

 

Hogy miért ezt a címet választottam írásomnak? Ilyen találót a mai  Magyarországra  keresve  se  találtam  volna. Hiszen  Petőfi  Sándor és  a  márciusi  ifjak  lánglelke  egész  Európának   példát  mutatott: Hogyan  kéne  megszabadulni  a  diktatúrát  jelképező  Királyságtól  a  XIX.  század  közepén.

 

Ma a postaládámban ezt az üzenetet találtam: ilyen időszerű, napjainkra  illő tanácsot már  rég  nem  kaptam! -Ami  persze  nem  csak  Nekem,- Mindannyiunknak  szól! Hiszen  napjainkban  készül  az  „új  királyság”  Alkotmánya, - ami  visszaviszi  ezt  a  sokat  szenvedett  népet  a  középkori  viszonyok  közé. Ehhez  „előhangként” sokkal  jobban  pászolna  Himnuszunk  egy  másik  sora:

 

„Szánd  meg Isten  a  magyart, kit  vészek hányának,

Nyújts  feléje  védő  kart, tengerén  kínjának”

 

Ezt  hiába  várjuk  „felülről”, - miként  a  kutyaugatás, 

úgy  az  ima  sem  hallatszik  az  égig, ha  nem  közösen  tesszük!

 

Ezért  gondolom  úgy, hogy  a  cselekvés  mezejére  kéne  lépnünk,  egységesen mindazoknak, akiknek  már  tele  van  a  hócipője  és  az  összes  töke  az  orbáni  dilettantizmus  által  gerjesztett  összes  bajainkkal.

 

Ezért  tartom  fontosnak  és  időszerűnek  Petőfi  Sándor  Nekünk  szóló  üzenetét!

 


Petőfi Sándor: ITT A NYILAM! MIBE LŐJJEM?

Itt a nyilam! mibe lőjjem?
Királyi szék áll előttem,
Belelövöm bársonyába,
Hogy csak ugy porzik kínjába'.
Éljen,
Éljen a köztársaság!

A korona nagyon drága,
Nem való az a királyra;
A királyra! ugyan minek
Szamáron a bársony nyereg?
Éljen,
Éljen a köztársaság!

Piros bársony köpönyege,
Ide vele, hamar ide,
Lesz belőle lótakaró,
Ugyis épen arra való,
Éljen,
Éljen a köztársaság!

Arany pálca a markában,
Csavarjuk ki hamarjában;
Ásót, kapát a kezébe,
Ássa meg a sírját véle!
Éljen,
Éljen a köztársaság!

Ez egyszer csak annyit mondok:
Jó soká voltunk bolondok,
Legyen egy kis eszünk végre,
Másszunk a király képére.
Éljen,

Éljen a köztársaság!

Debrecen, 1848.


 


 


Szomorúsággal tölt el az a  „tudat”,  hogy  Ma,  amikor  az  Európai  Únióban  lassan  naponta Orbánnal és társulatával mossák fel  a  padlót,  a  magyar  Nép  még  mindig  nem  ébredt  tudatára: Ez a „padlófelmosás” nem nekünk szól, az  egyszerű Népnek,    hanem azoknak, akik kétharmados fölényükkel nem  ÉLNEK,  hanem  visszaélnek.

Ha most nem tudunk az általuk nyújtott segítséggel élni, hosszú időre hagyjuk  Őket  bebetonozni  a  hatalomba. Aminek  birtokában  nem  a  XXI.  századba  vezetik  országunkat, hanem vissza a középkorba! Ezért  vártam  olyan  nagyon,  mire  jutnak  egymással  a  különböző  csoportok: Lesz-e  egységes  fellépés  a  Demokráciáért? Sajnálom, hogy erre a jelek szerint  nem  kerül  sor,  pedig  ideje  lenne  észheztérni!

 

Pedig  sokan  gondoljuk  így:  TENNI  KÉNE  VÉGRE  VALAMIT! Hogy  csak  a  közvetlen  környezetemből  vegyem  a  példát: Két blogra  hívnám  fel  a  figyelmet.

 

KEDVES  BARÁTAIM! Ajánlom  figyelmetekbe  Elek  Csaba és Szentléleki Erika  blogját.  És  a  véleményemet  róla...

http://kapcsolat.hu/blog/kivagyok._ki_vagyok

 

Kedves Erika! Írásod fanyar humora feledteti velünk azt  a  "fércművet",

amit az Alkotmányozó Nemzetgyűlés ilyen hamar, sebtiben összehozván a XIX. szd. Úri Magyarországába visz majd minket. Tekintettel arra, hogy ezen felül történelmi hagyományaink is ilyen mélyen belegyökereznek eme nemes veretes mű Szellemébe. Sőt! Általad még a  SZENTLÉLEK  is benne találtatik, nem csak Te, hanem minden Hazaffy csak NYERHET  az  új  Alkotmánnyal. Már akinek vannak "kiváltságaik." Akinek elviselni lesz joga mindezeket,annak deresre húzás, vagy  pellengérre  állítás  marad  OSZTÁLY-részül. Úgy  kell  Neki! Mért  nem  szerzett  be  magának    KUTYABŐRT! -Jó  vastagat,  legalább  olyat, mint  amilyen  vastag  van  az Alkotmányt megszülő  Nemzeti  és  Keresztény  Atyaffyak  képén.

 

http://kapcsolat.hu/blog/mossak_a_padlot


Kedves Csaba! Amit és ahogy leírtál, 100 %-ig fedi a valóságot. Gratulálok! De van egy sanda gyanúm: a Felcsúti Géniusz magától soha

nem fogja bedobni a törölközőt! Bokxmeccsen sem az ökölvívó dobja be, hanem akik odaküldték, fogják "kidobni", vagy inkább  ELKERGETNI!
Az a 2.7 millió félrevezetett ember, akiknek 8 évig mosták az agyát,
lassan rájön: Nem mind arany, AMI  FÉNYLIK!

A tavasz az ébredés időszaka. Egyre tisztábban látni, kiknek kedvez a kormány és kiket tapos sárba. Az a négymilliónyi Ember, aki várta a csodát: Ezután majd jobban élünk, azt tapasztalja, hogy 2 hónap alatt majdnem elfogyott a pénz az államkasszából, 81 %-ot sikerült elqrniuk, mindemellett ilyen rosszul nem járt  a rendszerváltás óta. Ha nem hülyült még el teljesen,kénytelen belátni: Rossz  lóra tett!

A "dakota" már   AKKOR  döglött volt,amikor TÁLTOSNAK nézték!    Azóta semmit nem javult a helyzet, csak romlott. Ezt Ma már látja Európa és úgy is cselekszik. Felmossa a padlót vele. Ideje  ITTHON is  meglátni  az    IGAZSÁGOT! Ehhez  kell(ene)  az  ÖSSZEFOGÁS!

Alkalom lenne: Március 15 ! De  ehhez  nem  "sok  kicsi",  hanem  
EGY  NAAAAGY  DEMONSTRÁCIÓRA    lenne  szükség,
-hogy  az  egész  "díszes  társaság"   BELÁSSA:  
Tele  van  velük  már   AZOKNAK    is  a  "hócipőjük és  a  tökük",
akik  anno  a    FÜLKÉBEN    beléjük  helyezték  a  bizalmukat.
Ma egészen  MÁST  "helyeznének beléjük"...-Maradjunk a  LÓNÁL.

 

És hogy a címben szereplő „Szerelemről” is essen szó: az  Alkotmányba  is bevett „dogma” szerint nehogy már  az  álszent  papok  szabják  meg, kinek hány gyermeket kelljen világra szülnie. Ez  a  Szabadságjogokba  való legdurvább beavatkozás  lenne! Nem  állítom,  hogy  a  mai  ifjúság  nem szolgálna rá egy kis „fegyelemre” a szexualitás  terén, de az túlzás, hogy  történelmünk  egyik  szimbolikus  hagyományát,  a  Gellérthegyen  felállított  Szabadság  szobrot  Szűz  Mária  képére  cseréljék  fel.

 

Ennek külön nehézsége is akadna: Nem  hinném,  hogy  a  „modellnek”  megfelelő nők között találnának Ma kishazánkban egyetlen „szűz” Máriát.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.03.18. 20:47 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr822751228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása