Egy  jólsikerült  találkozó  margójára...

Tamás  Gáspár  Miklós  volt  a  vendégünk...

 

A találkozónak különős „bája”: Volt  előzménye, ami  inkább  viharosnak  nevezhető, mint békésnek, és volt „tervünk” a  lebonyolításról, amiből semmi nem valósult meg. Ha bárki azt a következtetést vonja le, hogy akkor nem is  lehetett  olyan  „jó”, téved. Csak azt nem vettük, figyelembe, hogy  egy  filozófust  nem  lehet  „befolyásolni”,  miről  beszéljen. Erre  mondhatjuk  azt,  hogy  „Ember  tervez, Gazsi végez”.

 

Szerettem volna megkérdezni, hogy jutott el az Ellenzéki  Kerekasztoltól, az SZDSZ  alapító  tagjától  a  Zöld  Baloldalig? Mi a véleménye  Orbánról  és  Gyurcsámyról?

Nagyon egyszerű, rövid választ kaptam   „bemutatkozó  beszélgetésünk” alkalmával.

-”Ezekről  a  kérdésekről  nem  kivánok  beszélni”.

- Tudni  kell  ehhez,  hogy  „a  Gazsit”   munkássága  alapján  jól  ismertem, személyesen  viszont  most  találkoztunk  először. 

 

Úgy éreztem magam, mint a „partravetett hal”. Egy óráig meg  sem  tudtam  szólalni. De valahogy nem is hiányzott. Ugyanis a megnyitó és a kölcsönös köszöntések után felkértem előadása megtartására, a „gyeplőt” magához  ragadta,  és  hol  „felröpített”  a filozófia magasságaiba, hol pedig lehozott a  valóság  talajára, érdekes  példákkal  illusztrálva a fonák helyzetet, amibe belekerültünk a saját hülyeségünk jóvoltából a  fülkeforradalom alkalmából, ahol teljhatalommal ruháztuk fel ezt a díszes társaságot.

 

Erről olvassátok el az alábbi hiteles beszámolót.  Hála  egyik  klubtagunknak,  aki  a  Zsiráf becenévre hallgat,  /találóan, hiszen legalább egy fejjel kimagaslik közülünk/

aki  tudósítókat megszégyenítő profi módon számolt be az eseményről, amit  barátja,  Csókás  Máté  szedett  blogba. Mindezt  egy  olyan  számítógépen  „követte  el”,  amelyiket  ma  már  „csak”  a  helybéli  fiatalok  használnak  játékra  és  olvasásra...

 

http://www.mindenkihez.eoldal.hu/cikkek/cikkek/tgm-eloadasa-a-piros-pontban.html

 

A találkozónk létszámát tekintve az eddigi legsikeresebb volt: Negyvennél  többen  voltunk, benne voltak a helyi  MSZP  tagok is. Voltak illusztris vendégeink is bőven, hogy a nevüket nem sorolom  fel,  az  nem  a  véletlen  műve,  hanem  a  „felejtésé”.

Akik sokat tettek, hogy létrejöjjön a találkozó, (sokat beszéltem Velük a  lebonyolítás  érdekében) megérdemlik, hogy a nevüket is megemlítsem: Dr  Kökény  Mihály, aki  megígérte, Hidasi Gábor, aki biztosította a helyszínt , Molnár  Katalin, aki  a  Charta  Klubok koordinátoraként előadót biztosít számunkra /legközelebb dr. Molnár  Csabát igérte/ és  Kernya Erika, aki szabad idejét áldozta  ránk, hogy  a  Balázs  Béla  utcai  Piros  Pontban  jól  érezzük  magunkat. Nem  utolsó  sorban „Napsugarunkat”, egyik  legsegítőkészebb klubtagunkat és segítőmet említem, aki Gazsit „házhoz szállította”.

 

Az időzítés nem volt szerencsés:  Ez a nap a  Rendvételiseké volt.  Sokan  ott  voltak, segítve a jogaikért tüntetőket.  Akik itt voltak, nagyrészt onnan  jöttek,   igyekeztek  vissza, hogy a fáklyás felvonulásból is kevegyék a részük. Bár az előadás érdekes  és  izgalmas volt, kicsit távol  állt  tőlünk  TGM   nézete  a  világról.Legalábbis  Tőlünk,  akik  a  klub  MAG-ját  alkotják, hiszen  Mi  Gyurcsány  Ferenc tisztelői  köréből  váltunk  Baloldali  értékvédőké. Az  után  „váltottunk”,  miután  Feri  megírta  a   DEMOKRATÁK   ÉBRESZTŐ!   című  „felhívását”. -Akkor  „nyitottunk”  minden  demokrata  felé,  aki  hajlandó  tenni  is  az  orbáni  önkényuralom  kialakulása  ellen.

 

A  végére szűk körben maradtunk meg  MAG-nak néhányan. de úgy éreztük, hogy  a  hallottakat érdemes melegében megbeszélni és helyretenni. Megegyeztün, hogy  az  előadás hasznos volt. Sok  újat  hallottunk, de nem kell  „hasraesni”, mert  az  elveink  és hozzáállásunk nem változott. Továbbra is hisszük és valljuk: a rendszert,  amit  a  hülyeség teremtett meg  a „fülkeforradalomban”, nem lesz könnyű leváltani! Csak és  kizárólag  széleskörű  összefogással  lehetséges! Meg  kell  várni az időt,  amikor  a vakok és süketek látni éd hallani fogják,  hová  vezet  az  út,  amelyiken  elindult  az  Orbán-banda  egy  új  önkényuralmi  „rend”,    ORBANISZTÁN   kialakulása  felé.

Azt is megállapítottuk, hogy ma nincs  alternatíva, ki lehetne  a  kihívója  Orbánnak?  Csak  egy  „név”  jöhet  számításba  szerintünk:  Gyurcsány  Ferenc. 

 

Az  idő  még  nem  érett  meg  erre. Ahhoz  még  nagyon  sokszor  fogják  Orbánnal  világszerte felmosni a padlót, mire a mai „hívők” belátják, milyen  rossz  lóra  tettek,  amikor  a  „dakotát”  választották. Feriről is le kell, hogy kopjon  a sok  szenny,  amit  rákentek ellenfelei és párt-társai. A lejáratásában  egymást  múlták  „alul”  a  politika  szereplői a jobb és baloldalon. „Mindenért Gyurcsány a felelős”!  mondták mindkét  oldalon. A „Nép, az istenadta”,hála az öszödi  beszéd  „kiferdítésének”,  be  is  vette.

 

Az idő segít  begyógyítani a  sebeket és elfelejteni a tévedéseket. Idővel a  szemek  is  kinyílnak, a  fülek  meghallják az Igazságot, mert hosszú távon nem lehet  hazugság-politikára  építeni. A  „szögnek” a tulajdonsága, hogy sokáig nem  fér  el  a  zsákban, előbb-utóbb  kibújik  belőle. Amikor  „megvilágosodnak  az  agyak”, befellegzik  az  orbáni vágyálomnak: A  Nép  alapvetően  nem  hülye,  csak  ha  azt  csinálnak  belőle. Ezt az állapotot senki nem szereti. Akkor  jön el az  IDŐ,  amikor  a  többség  belátja: Szükség van egy Emberre, akire rá lehet bízni az  ország  hajójának irányítását. Olyan Emberre, aki megmutatta: Ember a gáton. Akkor  jön  el  Gyurcsány  Ferenc  ideje.    Van feladatunk:  Bízni, hogy  „Lesz  még  ünnep  a  mi  utcánkban”  és tenni, hogy  egyre több Ember bízzon. Ennek egy módja van, amit a Fidesz  többször alkalmazott:

„Sokan  vagyunk,  de  nem    ELEGEN!   Hozz  magaddal  még  egy  Embert”!

Nem szégyen tanulni az ellenféltől.  A politikában  aki  Ma  nemkívánatos  személy,  holnap a Megváltó  lehet. Csak  bízni kell magunkban és abban,  hogy  ami  sikerült  az egyiknek, sikerülni fog a „Másikna” is. Ez  csak  hozzáállás  és  bizalom  kérdése.

 

Véleményem szerint ez a találkozó minden fonáksága  ellenére  az  eddigiek közül a  legsikeresebb volt. Politikai vitakörként működünk, vitázni  azzal  kell  és  érdemes,  akivel nem mindenben értünk egyet. Ami  nem  azt  jelenti,  hogy  fenntartás  nélkül elfogadjuk a vitapartner minden gondolatát, hanem  hogy szélesítjük  a  látókörünket, megértjük  a  mások  álláspontját,  de  megmaradunk  a  saját  nézeteink  mellett  is.

 

Köszönöm  mindazoknak,  akik  lehetővé  tették  ezt  a  tartalmas  találkozót.  Azoknak  is,  akik  jelenlétükkel  és  hozzászólásaikkal  hozzájárultak  az  esenény  szinvonalához. Köszönöm  Tamás  Gáspár  Miklósnak  a  színes  előadást. Szeretném,  ha  nem  ez  lenne  a  Piros  Pontban  az  utolsó  közösen  szervezett  Találkozó.

 

Izgatottan  várjuk,  mikor  és    HOL    találkozunk  dr. Molnár  Csabával...

Szerző: Szilárd bácsi  2011.05.09. 10:16 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr982889254

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem kéne a ripacsból mártírt csinálni 2011.05.09. 18:25:01

Vitába is szállnék Ceglédi Zoli írásával, meg nem is. Azt írja: ...egy párt dönthet úgy, hogy megvádolt tagjait, tisztviselőit, politikusait magára hagyja, mosakszik és elhatárolódik. Főleg, hogy alappal gondolhatjuk úgy, hogy igaz az a gyanú, mely sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása