Egy  különleges  interjú  egy  különösen  értelmes  emberrel

 

Szeretek  beszélgetni. Ha  nincs  más,  magammal  tárgyalom  meg  azokat  a  kérdéseket, amelyek  ma  leginkább  nyomasztóan  hatnak  a  társadalomra.

 

Mióta a számítógép a barátom lett, egyre több oldaláról ismerem meg. Beszélgetni is  lehet! Na nem a „géppel”, hanem egy másik emberrel,  aki  ki  tudja  milyen  messze, szintén vágyik egy kis eszmecserére. Mert  egyedül  nem  jó!  Az  Ember  társas  lény. Akkor érzi jól magát, ha megoszthatja örömét, bánatát másokkal. Ma a bánatot  meg  a  bosszúságokat  „van  mit”  megosztani,  öröm  olyan  ritka, mint  a  fehér  holló.

 

Jó ez a számítógép sokmindenre. Kibeszélheti az ember, ami a  lelkét  nyomja, és  ha  talál  egy  „lelki  társat”,  akinek  ugyanaz  az  érdeklődési  köre,  egész  jól  el  lehet  cseverészni a cseten. Sokan nem ismerik, hogy működik. Pedig  a  legolcsóbb  módja  a  gondolatok  kicserélésének. Akár interjut is  lehetne  ilyen  módon  készíteni! 

 

Olyan emberek beszélgetketnek Egymással, akik még soha  nem  találkoztak, viszont  egy hullámhosszon vannak bizonyos érdeklődési szinten. Ma Magyarországon egy   szint van, ami  az emberek túlnyomó  többségét  érdekli: Ez  a  politika.  Ebben  lehet  egyet-érteni,  vitatkozni,  elméleteket  felállítani,  veszekedni,  sajnos  gyűlölködni  is.

 

Mióta  egy eszement őrült felszántotta az országot, nincs béke az olajfák alatt.  Az  árok két oldalán állók egymás haját tépve azt bizonygatják egymásnak, ki a  magyar, ki magyarabb? És persze ki az „idegenszívű”,  ki  a  hazaszerető  és  ki  a  hazaáruló?

 

Ritka állapot, amikor két értelmes ember beszélget az országot  érintő  kérdésekről  a  nélkül, hogy  egymás  le-és  felmenőit ne kevernék  bele. Egy  ilyen  ritka  helyzetről  szeretnék  beszámolni  azért, hogy  bebizonyítsam:   Lehetne értelmes  párbeszédet  folytatni sorsunkat befolyásoló kérdésekről,  ha  az  ellentétes  nézeteket  vallók  meg  tudnák  egymással  beszélni  a  fontos  kérdéseket. Ha  szóba  állnának  egymással.

 

-További  magyarázkodás  helyett  álljon  itt  az  interju, 

ami  két  Ember  őszinte  beszélgetéséből  kerekedett  ki...

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia! Rég láttalak! Jól vagy? Szeretném, ha a klubban és a blogban is hozzászólnál a  Pártszavazás témához. Fontos mindannyiunk számára. Nem mindenki érti, mi a tét.

 

 Szia! Szilárd!Sajnos én nem vagyok oda most semmiért, nagyon mérges vagyok! Így nem tudok politizálni! A méreg rossz tanácsadó!

 

És kire vagy leginkább  mérges?  tippelek: Mesterházi, Szanyi, Szekeres  ésatöbbi.  

Leginkább a tesze-toszás magatartásra. A zuglói fiaskóra, még mindig nem ébredtünk fel. Nem vagyok jól sajnos ezek a belső harcok, amelyek megjelentek, viszik a vérnyomásomat és egy keringési zavarokkal, ritmus zavarokkal stb élő embernél ez nem kedvező.

 

 Akkor vigyázz nagadra... Egyébként senkinek nem jó, ha hülyének nézik...                  Pláne a PÁRT-társai.. A tippem "talált" vagy nem? 

 

Mi öregek már nem vagyunk egy súlycsoportban az ellenfelekkel. Szekeres, Szanyi, Lendvai, Kiss, Hiller, akár Mészáros ezek a nevek már nem mondanak semmi jót. Sajnos a Ferié sem.

 

Azért az egy hangyányit jobban hangzik... Lampert Mónikát kihagytad.. 

 

Nincs igazi vezető, akinek van víziója, karizmája, beszélni tud, mozgósít, szervez! Neked kell klubbot szervezni, mert nincs fiatal aki vállalja? No itt tartunk!

 

Nem KELL... Önként vállaltam... ezért is vagyok egy "Vénhülye"... de ha nem csinálnék semmit, már alulról szagolnám az ibolyát-Tudod, ki volt a JÚDÁS?              Ha igen elárulhatnád: Nem adom tovább.. 

 

Júdás volt a paradicsom elosztója Ő osztotta ki a lapot. Szerintem nagy hiba volt, megbízni egyes emberekben. Nem minden a régi barátság. Lásd titokminiszter! 

 

Ez az Én olvasatomban Puch Lászlót jelent = Simicskával. Egyik KUTYA, másik eb.

 

 No ne már én nem Téged hibáztatlak. Sőt nagy elismerésem, persze sokra mégy vele. Elértem, hogy az Elnökhelyettesünk Bivaly-tibeti Balogh nem is válaszolt a levelemre. Ennyit a jó modorról s erről a pártról. Szóval, a szavazás sem az enyém, mert úgy tudom, géppel nem lehet szavazni, még ezt sem oldották meg. 

 

Már rég „székestől" kellett volna kihányni MINDEN PÁRTBÓL a "megélhetésieket"- a MARADÉKBÓL akár "kijönne valami"...

 

Sőt ami a 30.000 tagságot illeti az meg csak álom! S akkor most fogunk vitázni azokkal akiket korábban választottunk akik felelősek a párt jelenlegi helyzetéért!

 

Jó, ha szavazni fog 10000 fő.  Bármibe fogadok, hogy TAGDÍJAT  se fizet több..

 

Hány miniszter, hány pártvezető állt fel, hogy én nem értek egyet Ferivel? Egy sem! Akkor miről beszélünk. Én megpróbáltam jobb belátás felé vinni, de volt egy Gál aki azt mondta, hogy sok a papír, és akkor jött a papír kosár. A Feriig el sem jutott sok dolog A sameszek gondoskodtak róla, hogy csak a neki tetsző dolgok jussanak el. Ferinek a káderpolitikája volt a leggyengébb láncszem. 

 

 Van benne Walamy... Megtűrte a BRUTUSOKAT... 

 

Most is az, egy határozott, jó kiállású kabinetfőnök, nem volt! Volt egy Szilvásy aki nem tudott disztingválni, nem tudta mikor kell és milyen módon megszólalni! Amihez nyúlt minden balul sült el. A kabinet, akkor működik, ha van ellenzék a kormányon belül. A Döntések nem korlátlanok, azoknak társadalmi, személyi konzekvenciái vannak, ezt végig kell zongorázni. A partitúrát az elején nem lehet félbeszakítani és új dallamba kezdeni. 

 

A  "ZENÉT" értem... Nagyjából a többit is.. De Ő legalább bevallja,                            hogy HIBÁZOTT.  A többi? RÁKENI Ferire.. 

 

Most is ez történik. Most beszéljük meg mi legyen? Már régen az új program alapján kellene dolgozni és nem olyan hülyeségekkel foglalkozni, hogy markáns baloldal kell, amikor nincs háttere a baloldalnak. Ki mondja meg mi az a markáns baloldal a globalizáció, a fasizmus fenyegetettség, a diktatúra árnyékában. Ki, vagy mi hatalmazta fel ezeket a vezetőket, hogy ilyeneket mondjanak. 

 

Az a BAJ, hogy Mi küldtük oda Őket: Igaz, nem volt választási lehetőségünk.

 

Én a Ferit elismerem, de ideológiai alapvetésein túl, mint első számú vezetőt őt is alkalmatlannak tartom, mert hirtelen, sokat akar és ez veszélyes egy pártra és közösségre. Csak úgy tudom elképzelni, ha a kollektív erőre támaszkodik. Nincs tejhatalma, ha nem csak a döntések érlelője, és a vérhajtásban a többivel egyen értékű. Persze ehhez csapat kell, de kapitánynak akkor is kell lenni, csak a viharban a hajót kormányozni kell, a figyelőknek, meg a meteorológusoknak össze kell dolgozni, mert ellenkező esetben a hajó felborul. 

 

Sok okos gondolatot mondtál. Feri az utóbbi időkben sokat FEJLŐDÖTT.                 Szerintem alkalmas lenne  Kapitánynak, ha a BIZALMAT megkapná..

 

Szerző: Szilárd bácsi  2011.06.15. 10:50 Szólj hozzá!

Címkék: politika gyurcsány barátság elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr852985546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása