Az Én évértékelő beszédem.

 

Ma divat évértékelő beszédet mondani. A Mi Dicsőséges Vezérünk ki nem hagyna egyetlen évet, hogy ne mondjon walamyt alattvalóinak. Könnyű dolga vagyon: Csak kétféle nézetből kell elmondania, hogy élünk: Jobban, vagy rosszabbul.. Ha ellenzékből értékel, természetesen rosszabbul élünk. Azok a mocskos komcsik mindent rosszul csinálnak, elqrják a jövőt...Ha kormányon, akkor csakis jobban élünk, mint 2, 3 vagy 10 évig visszamenőleg. Ha mégis vannak nehézségek, akkor „azok a mocskos komcsik mindent rosszul csináltak, elqrták a jövőt..” Ezért nem haladunk előre.. De Ők majd megmutatják! Hogy kell csinálni...

 

Megmutatták. Ezért szántam rá egy kis időt, hogy kilencmillió hasonló sorsra jutott embertársam nevében megfogalmazzam, hogy gondolom az elmult két évet. Rosszabbul élünk. Nem kicsit, nagyon! És akár bevallod, akár nem, egyáltalán nem kedves „Nemzetvezetőnk”, Téged és dilettáns bandádat vádolom!

 

Viktor, két év alatt túlszárnyaltad a rendszerváltás óta a népet ért adósság terheit! Megdupkáztad szívós töketlenkedéssel, amire húsz év kellett az összes kormánynak.

Elérted, hogy ma messzebb kerültünk Európától, mint mikor álmodtunk róla, hogy eccer tagjai lehetünk a boldogabbik felének. A „hárommillió koldus” országából sikerült kilencmilliót csinálnod..Ehhez tehetség kell! Hogy a szegényektől elvett javaikat odaadd a szekértolóidnak és seggnyalóidnak. Azoknak a gazdagoknak, akik számolatlanul költhetik a pénzt, amit adtál nekik, hogy Te lehess a Bálvány. Mindezt olyan zseniálisan kigondolva, hogy a legszegényebbek birkaként önként és dalolva adják áldásukat uralmad megalapozásához a fülkeforradalomban.

 

De Viktor! A Nép annyira nem hülye, mint gondolnád! Idővel a maszületett kutyakölyök szeme kinyílik, áldásos tevékenységed okán a ma még hűségesen bégető nyájad elkopik és a kisemmizett, átvert, öntudatra ébredő Nép zsebében a bicska is kinyílik. Az idő már nincs messze. Már indulnak az „éhséglázadók”, már látják, ki vagy valójában..

 

Jeles magyar kutatók megtalálták Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra című versének eredeti kéziratát. Az általunk eddig ismert szöveg osztrák hamisítvány volt . 
Az eredeti a (fülke)forradalomról és a (gazdasági)szabadságharcról szólott:


Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem,
De van, ami ennél is szebb; erről szól az énekem:
Mint mikor a must borrá lesz; erjed és forr a dalom,
Teljhatalmat adott nékem a fülkeforradalom.
Felállok a hordócskámra, onnan szólok szerteszét,
Hallgatom a részvényindex hullásának lágy neszét.

- Húzz el onnan, rossz hordón állsz! Szól lentről a ráció,
De hordócskámra nem hallatszik fel csak az ováció.
- A hordód teli puskaporral, cselekedni kéne rég!
Hosszú az a gyújtózsinór, és még csak a vége ég.
- Vak ló viszi szekerünket, pont neki a falnak!
Beszédetek hasztalan; mint harsona a halnak.

Orrom alatt kis bajusz nő, s lendítem a karom,
Eláll majd a fal az útból, mivel nagyon akarom.
A főügyész, a főbíró, a főelnök, s a főbankár,
Aki minket ellenőriz, vagy bármiben főbenjár; 
A mi kutyánk kölykei mind, lehet öt vagy hat alom,
A lényeg, hogy megmaradjon kezünkben a hatalom.

Nem tetszik az új alkotmány? Vannak benne viszály okok?
Nemsokára módosítjuk: Én leszek a királyotok! 
Rengeteget spórolunk majd választáson, pártokon,
Szövetségest is találunk koreai partokon.
Itt hagyunk vén Európa, szűkmarkú vagy, le veled!
Pénzed vártuk, nem pedig a neheztelő leveled.

Aki kuruc; az nagyot fúj, és nem kicsit lehel,
Címlapokra kerülünk, mint híres ősünk; Lehel.
Ha kürtünkbe nagyot fújunk; világ bele siketül,
Kína elvolt jól magában, majd nekünk is sikerül.
Igaz nagyobb, na de tudjuk; a méret nem minden,
Jólét lesz itt már holnaptól, szinte minden szinten.

És, ha netán nem sikerül, még akkor is megérte,
Béget a nép továbbra is, nem haragszik meg érte.
Államcsőd, és összeomlás nem probléma nálam,
Szimpátiatüntetésre gyűlik majd a nyájam.
Ha elbukom, vélem bukik majd az egész nemzet, A leghíresebb magyar leszek, akit apa nemzett.

 

 

Akiről így ír a Nép, azt nem szereti! Kénytelen elviselni, ha már volt olyan marha beléd helyezni a bizalmát. A bizalom fogyóeszköz: Elfogy, mint a tavalyi hó. Ha a lovak közé csap: „Gyü Te fakó!” úgy elhajt dakotástól, maffiástól, mint a legyet!.

 

De lépjünk a cselekvés mezejére. Kell Nekünk, hogy egy zsarnok uralja az országot, elvéve javainkat, egészségünket, tanuláshoz való jogunkat, végül az élethez való lehetőségünket is? Nem kell! Akkor miért tűrjük? Azt gondolom, /a tököm tele van ennek a dilettáns, semmihez nem értő kormánynak a garázdálkodásával,/ van más lehetőségünk is. ÖSSZEFOGNI, és elkergetni Őket jó messzire a hatalomtól.

 

De kivel? Ez itt a kérdés, nem is kis dilemma! A „Jobbikkal”? Isten óvd meg a „magyart” attól, hogy ez a gondolat akár csak megfogalmazódjék a fejekben! Hiszen „ezek” Viktor fejéből pattantak ki, a jobbzsebében tartja Őket arra az esetre, ha netán a demokrácia utolsó bástyáját kell lerombolni, azt ne a Fidesz tegye meg.

 

Az LMP-vel? Ez a „Másik fekete ló”, amit a Vezír a BAL-zsebében tart arra a célra, ha netán jobbról támadnák Őt, legyen, aki megvédje! Nagyonis „kilóg a lóláb”! Ugyan Shiffert a „nagynéni” kiütötte a ringből, lett „Másik hülye”, Jávor(szarvas) Benedek, aki az előzőnél vadabbul támadja, akikkel össze kéne fogni. Szarva van, de nem „agancs”, mindössze kettő van: Ami tudvalevőleg a „marhára” jellemző...

 

Ki „marad”? Az MSZP. Ha marad belőle „walamy” azok után, ahogy viselkedett egykori harcostársaival, akikkel ha teccik, ha nem, mégiscsak egy oldalon állnak. A DK-val lehet és kell összefognia. Na és vannak a „civilek”. Akik megmutatták, van bennük kurázsi szembeszállni a demokrácia, jogrend, szabadságjogok és a függetlenséget jelképező intézmények védelméért. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára márka. A Milla, Szolidaritás + a szakaszervezetek. /kivétel „gaskóék”, akik jópénzért hajlandók elárulni a sajátjaikat is/ Van választék! Csakhogy amíg a civilek nem jönnek rá, hogy a demokrácia a pártok egymással való versengéséből meríti az erejét, nem „partiképesek” a Fidesz és szekértolóival szemben.

 

Nekünk, „mezei talpasokak” mi a dolgunk? Megtalálni az erőt, amelyik mögé felsorakozva le tudjuk váltani Orbánékat és tudunk becsületes Emberekből álló kormányt állítani, akiben a Nép megbízik. A közelmult történelme bizonyította: sok hibát követett el minden kormány. De a mostani két év alatt többet, mint az előzők együttvéve. Ha mindenki meggondolja, akár „magával beszéli meg” rájön: Hazugsággal vezette félre a népet Orbán cinkostársaival együtt! Öszöd „Igazsága” ma fényesebb, mint Orbán összes hazugsága!

 

Ma két párt létezik, amelyik le tudja váltani ezt a hatalmától megrészegült bandát. A két párt „egymásra van itélve”.. Ha ezt nem látják be, az Isten sem menti meg hazánkat az államcsődtől. Az MSZP és a DK két jó testvérként összeszedheti a ma hitét vesztett embereket ahhoz a feladathoz, amit az ország talponmaradása érdekében meg kell tenni! ORBÁNÉK LEVÁLTÁSÁHOZ.

 

Ehhez megvannak a pártok, civil szervezetek és Emberek. Csak akarat kell, hogy egy ellenzéki kerekasztal mellett kidolgozzák a menetrendet és a programot. Nem akarok sok nevet említeni, de van „választék”. Ideje lenne lemosni a rákent mocskot Gyurcsány Ferencről, Bajnai Gordonról és minden hazáért tenni akaró Emberről, akik az orbáni krakter-gyilkosságok áldozatai voltak. Az új nevekkel kigészülve megvan az a „csapat”, akik ha összefognak, ki tudják húzni az országot abból a gödörből, amibe az orbáni dilettáns vezetés belevitte.

 

Miért vettem elő a „témát”? Hogy közösségünkben megvitassuk: Mit tehetünk, hogy a „Haza fényre derüljön”. Egyik hozzászólásomban fogalmaztam meg:

 

Évértékelés! NEM ROSSZ ÖTLET! De hiszen az KEDD! És ha KEDD, Vitanap!

Itt az alkalom, hogy összeszedjük minden eddig elkövetett bűnét, baromságát ennek a cezaromániás őrültnek, aki még akkor is "kukorékolni akar", amikor a torkán a kés! ÉRTÉKELJÜK MI IS! Itt! Az Én "értékelésem" valós számmal nem lehet kifejezni. Erre csakis egyetlen számjegy alkalmas! a "0" A KÖBÖN...

 

Kedden este 7 órakor várom az érdeklődőket ITT.

ÉN ITT LESZEK. Gondolom, a barátaim is. És ne „üres kézzel” gyertek!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.02.05. 09:26 1 komment · 1 trackback

Címkék: blogok orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr244067315

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelés: lezárják a Millenáris környékét 2012.02.06. 15:02:01

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a miniszterelnök keddi, Millenárison tartandó évértékelő beszéde miatt a környéken területlezárást rendelt el.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilla- 2012.02.05. 11:15:58

jó írás ez is!
A véleményemet kedden(is)!
süti beállítások módosítása