Kedves  Klubtársak!

 

Az utóbbi hetek annyira tele vannak a politika történéseivel, ha nem  akarunk is belebotlunk. Szomorú,a Világ Magyarországgal foglalkozik,Európa szégyenpadjára kerültünk. Orbán vezetésével a kormánynak két év alatt sikerült lebontania a demokrácia, a jogállam, a Köztársaság alapjait, átszabta Alkotmányunkat, a keresztényi magatartást is  kiforgatva jogfosztottá tett kilencmillió magyart egymillió javára. Független intézményeket sikerült felügyelete alá vonni, pártkatonákat ültetve élükre. Az  ellenzék  hangját elnyomta a fülkeforradalomban szerzett kétharmad arrogáns hangja.Európa megértette, mi folyik demokrácia címszó  alatt:  Egy  szélsőjobbra  húzó  diktatúra kialakulása. Ez  már  veszélyeztette  az  egységes  európai  elveket, ezért  minden fórumon megindult az ország értékelése, leminősítése. Az Uniónak nem célja egy tagország gazdaságának tönkretétele, inkább  a  megsegítése. Ehhez szükséges a kormány akarata. Az Orbán-kormány sokáig vívta szabadságharcát az EU ellen, amikor a hajó már-már elsüllyedt, kénytelen volt megfogni a mentőkötél végét. De a feltételeket nem  Orbán  és  kormánya  szabja!  Ebben a politikailag zürzavaros  helyzetben  lezajlott  két  EU-s  meghallgatás,  ahol Magyarország helyzete volt a téma. Strasszburgban még nem láttak tisztán az EP képviselői, így Orbán a Néppárt hathatós támogatása mellett orránál fogva félrevezette a képviselőket, győztesként  ünnepeltette  magát. Már ott kilógott a lóláb: A második tárgyalásra már felkészültek Magyarországból a képviselők, és  nagy  többséggel  elitélték  a  magyar  kormányt  a  két  év  alatt  hozott  összes  törvény  tekintetében.

 

Ennek kézzelfogható következményei lehetnek. Szankciók a szabályok áthágásáért, a  kohéziós  alapok  visszatartása, ami megbéníthatja a gazdaságot. Nem célja az EU-nak Magyarország megbüntetése,de igen, hogy a kormányt rákényszerítse az európai normák betartására! Ez időben volt Orbán 12. semmitmondó Évértékelő beszéde. Ami annyira silány volt, hogy még a jobboldali elemzők sem találtak benne említésre méltót. Hallottuk Gyurcsány Ferencét, amelyikről  sokáig  fognak beszélni, ebben benne  volt a „mult, jelen és jövő” hibáival és eredményeivel együtt. Ami a jövő  illeti, világos, érthető  cselekvési  tervet  és  megvalósítható  programot  vázolt  fel  a  tőle  megszokott  hitet  sugárzó  módon. Ma minden fórumon a beszédet elemzik. A  szemelvényeket  klubunk  Vitaestjéről  hoztam:  Mit  gondol  az  egyszerű  ember arról, akit el tudna  képzelni a most hatalmat bitorló  helyett  az  ország  első számú  vezetőjének.

 

Egy nemzet akkor egészséges, ha van multja, amire büszke lehet, van jelene, ami megélhetést biztosít állampolgárai számára és van jövője, ami a mult hibáiból tanultakat a jelen lehetőségeivel párosítva biztos jövőképet vetít az utódaink számára. Magyarország beteg. A Multtal nem néztünk szembe, nem zártuk le, nem tanultunk a hibáinkból. A Jelen csak a kiváltságosoknak biztosít megélhetést ezért nincs a nép előtt jövőkép, hogy gyermekeink, unokáink jobban fognak élni, mint mi. A kormány feléli a jövőt, nem gondol arra, ha ma elengedjük az országból a képzett diplomásokat, néhány év mulva ki tartja el az inaktívvá váló elöregedett népességet? A sarkalatos törvények felforgatták a társadalmi egyensúlyt, kilencmillió kárvallottat állít szembe egymillió haszonélvezővel. Európa  megtesz mindent az ország egyensúlyának helyreállítása érdekében.Ezért kapja a kormány a kokikat és sallerokat, nem érti, nem lehet szembemenni Európával egy kis országnak, ebből nagy baj származhat. Államcsőd. Amit mindenki tud, aki számolni és gondolkodni is szokott. A kormány és Orbán „csodára vár”. Mindenki hallgassa meg Gyurcsány Ferenc Évértékelőjét. Azt hiszem, összehasonlítási alapként nem árt feleleveníteni Orbán semmitmondó beszédét és Parlamenti nyitóját,amiben beismerte: Vereséget szenvedett. A feketeleves csak ez után következik. A leminősítés mértéke. Ami attól függ, mit állípítanak meg az EU szakértők és milyen kompromisszum-készséget mutat a kormány.Nagy reményeket nem fűznék hozzá.  A  széthúzó baloldali pártok összefogási hajlandóságán fog mulni a siker. Az Ellenzéki Kerekasztal létrehozása (nem a BAKA-ra gondolok!) nagy lépés az egységes fellépés felé. Ehhez akarat és kompromisszum készség kell. Ezért fontos, mit mond Gyurcsány Ferenc. Szerintem ma tőle jobban nem tudja meghatározni a célt és a feladatokat senki a baloldalon. Ha lesz „erő” ami felsorakozik és egységes álláspontot képvisel a fidesszel szemben, ki lehet kényszeríteni a kormányból a megállapodást az Unióval, IMF-fel, Valutaalappal. E nélkül a magyar hajó menthetetlenül elsüllyed a Világválság tengerében..-Ez pedig még az ellenzéknek sem lehet a célja.

 

A Klubrádióban  egy órás műsor volt Árok Kornéllal. Árok és Neumann a DK-t nyomatta, nem? És még egy másik tábort a túloldalról...hmmm.Az LMP-t én nem hallottam. Azért az eléggé necces, hogy tegnap Olgánál, ma itt csak árok Kornél beszél, Kónya meg nem...szóval fenntartásokkal kellene egyelőre kezelni az ügyet, hallgattassék meg a másik fél is. Szeretném tudni, mi a szerepe ebben a históriában a DK-nak, Gyurcsánynak, vagy akárkiknek??Miért kell szétverni valamit, ami jó. Árok Kornél nyomába sem léphet Konya. Akkor mit akar?De Olgával lesz riportja Árok Kornélnak, fény derül a kérdésekre!

 

Ha a Való világ szlogenjét venném alapul, azt mondanám: ITT A LÉT A TÉT! Vadai Ágnes  interjújában is  kifejtette: „A kétharmad betesz Gyurcsányék frakcióalakítási szándékának”? A véleményem:  egyenes kérdésre, ami "lefordítva" annyit jelent: "Kedves Magyar Kormány és Orbán Miniszterelnök Úr! Rendet akartok rakni a saját háztájatokon, vagy folytatjátok a Szabadságharcot a Világ ellen?"       95  oldalas jegyzékben válaszol, nem jár egyenes úton! Kibúvókat és kifogásokat keres, hogy lehetne "megúszni", vagy megmagyarázni A „bizony-hitványt”! Csakhogy Európa - és a Világ okosabbik felét már nem lehet átverni! a "magyar birkát" lehet az orránál fogva vezetni., de sokáig kettős beszéddel a világot hülyíteni nem lehet. El tudom képzelni,Vadai Ági is erre utalt, hogy Kövér mindent megtesz, hogy ne legyen mégegy ellenzéki frakció a Parlamentben. Ehez hogy "áll hozzá" az ellenzék? "Ha megdöglött a lovam, dögöljön meg a szomszédé is!" Ezért van kevés esély arra, hogy legyen DK frakció. Egyik oldalról a FÉLELEM, másikról az IRIGYSÉG! Mindkét tulajdonság a ROSSZAK kategóriába tartozik..

Meghallgattam Gyurcsány Ferenc évértékelőjét. Első benyomásom: A jövő Köztársaság miniszterelnökét hallottam. A beszéd semmiben nem hasonlított Orbánéra. Volt tartalma és mondanivalója az ország minden polgárához. A BESZÉDBEN mindenről szó esett. Arról győzött meg, hogy nem Orbánt kell legyőzni egy élhető ország megalapozásához, hanem a szemléletet, amit Ő és követői képviselnek.. Ha nem az egységes Magyarország megteremtéséért szállunk síkra, eredményt nem lehet elérni.. Nem revansra, megértésre kell törekedni. „Félország” nem képviselheti a magyar érdekeket.. Ezért kell EGYSÉGES MAGYARORSZÁG megteremtésére törekedni.  A DK ezt a célt tűzte a zászlajára. -És erre kell törekednünk mindannyiunknak, akik beálltunk mellé a sorba.. Magyarországért, a köztársaságért!

 

Egy tényt leszögezhetünk: Orbnán Viktor szónoki képességei alapján, Gyurcsány Ferenc aktatáskájának cipelésére sem alkalmas! Szerintem ennyi a két szónok közti különbség! Rögtönözni, átgondolni, és még igazat is mondani, Orbánnak soha nem fog  sikerülni! Ezért nem mer kiállni egy párbeszédre nyilvánosan, egyenes adásban. Ot nincs menekülés, nincs kiút, csak a LEÉGÉS, amit elviselni nem tudna!!! 

 

Sok minden kavarog bennem. Először is Gyurcsány Ferenc mai évértékelője. Röviden: Államférfi, Politikus,Pártvezető!!!!!! Igen, nem véletlenül írtam a megnevezéseket nagy betűvel, ezzel tudtam csak kifejezni az érzéseimet. A mai témához: Múlt, Jelen,Jövő. Alapjában véve pozitív beállítottságú vagyok. De az elmúlt másfél év történései nagyon megrendítettek.Úgy érzem, hogy hiába vagyunk sokan-akik baloldali érzelműek- a sok közömbös- "agymosott" emberekkel nem lehet megtalálni a józan hangot. A múltat megtagadni nem szabad és nem is kell, főleg azoknak, akik akkor voltunk fiatalok. Nem azt mondom,hogy m inden tökéletes volt, de mi voltunk a "legvidámabb barak". Sajnos a jelen: úgy érzem- lehet,hogy rosszul- egyre inkább mindenki saját magát szeretné piedesztálra emelni.( Milla, Szolidarítás) Hogy lehet összefogni, ha beindul a civil erőknél is személyi ellentétek sorozata.Hogyan lehet összefogással leváltani az Orbán kormányt, ha mindenhonnan csak az acsarkodást hallani??? Mindenki másképp képzeli el .Tudom,hogy a DK a szélsőségesek kivételével mindenkivel tárgyalna.De az óra ketyeg és már most komolyan el kellene kezdeni a munkát!!Nehogy kifussunk az időből.

 

„Ha csak  egy roma család töri össze önmagát egy jobb, tisztességesebb élet reményében, akkor sem lehet a cigányt a bűnt jelzőjévé tenni. Ha egy embert is azért ér sérelem, mert az apja vagy az anyja roma, akkor a világ egy részét mi öljük meg a saját kezünkkel. Nem lehet megengedni, hogy radikálisnak hívott fasiszták cigányozzanak”  Ezt mondta Gyurcsány. Be kell valljam, én hangosan hujjogtam közben.

 

A beszédről a véleményem, hogy szuper volt. Gyurcsánytól nem  hallottunk még semmitmondó rosszul előadott beszédet.Valóban mindenkihez szólt.Azt azonban vágyálomnak tartom, hogy az közeljövőben bekövetkezne a magyarok újraegyesítése, ha beleszakadunk a meggyőzésükbe akkor se.

 

A beszéd olyan volt, amilyet vártunk. Világos és érthető. Csak az nem értette, aki nem akarta. Jobb témát nem is választhattunk volna. Nem véletlenül tettem a témák közé a "cigánykérdést": Ezt ma nem lehet megkerülni, megoldani kell. Erre  is  kitért Gyurcsány. Na de az alaptörvény se kutya,mely szerint nincs történelmi folytonosság 1944 májusától 1990 március 15-ig. Akik ezen időszak között születettek,azok nem is léteznek? Sőt gyerekeik,unokáik sincsenek.Akkor Orbán  hogy lehet miniszterelnök? Nekem,hogy lehetnek gyerekeim,unokáim,ha Orbán alaptörvénye szerint Én sem vagyok? Vagy értsem úgy,hogy akik ezen idő alatt születtek, dolgoztak,azok nem ezt az országot építették? Van másik Magyarország is?Vagy csak azok tartoznak ide ,akik nem értenek egyet Orbán ámokfutásával?Akkor az alaptörvénynek nevezett tákolmány szerint a népnek a 2/3-a hazátlan múlt nélküli senkiházi? Ha ez így van, értem, miért akarja visszahozni a Horthy rendszert egy kis középkorral és szocializmussal megspékelve. Nincs múltja, így csinál Magának.Az is igaz,hogy Orbánéknak nincs múltjuk,hiszen olyan időszakban születtek,ami nincs is szerintük.És ami nincs,abból nem lehet tanulni,hiszen hibáink sincsenek.Tehát van egy jelenünk,amit ezek szerint Orbánék sem tudják mire épült, erre akarnak Ők jövőt építeni.Úgy akarják újjáépíteni ezt az országot,hogy az alappal nem törődve,egyből a tetőt húzzák fel.És hogy fognak csodálkozni azon,hogy ha az a fejükre/fejünkre dől.Ebben az esetben is azt fogják mondani,hogy az "emutnyócév" és Gyurcsány a hibás?Az ember esze megáll és egy helyben ácsorog,amikor ilyen marhaságokat hall.

 

Az a baj, hogy csak multunk van sem jelenünk, sem jövönk nincs. A jelenünk csak vegetáció. Ez az ország lakosságának jeletös részére igaz. Miféle ország miféle vezetése, amelynek tagjai élükön a miniszterekkel, államtitkárokkal, képviselökkel szemrebbenés nélkül ki merik jelenteni, 470000 forintból meg lehet élni. A pofátlanság magas iskolája. Jövö az nincs, hiszen tudjuk 2013-ban további megszoritások várhatók.A gondokat tetözi,  jövönk nem csak gazdasági, hanem társadalmi és politikai tekintetben is kilátástalan.A meg sem alakult kerekasztal máris a meg nem értés, személyi diszkrimináció melegágya.A belügyminszter meg a jobbi vezér együtt okitja az érettségi elött álló diákokat. Hova jutottunk!!!A miniszternek ny.Euróba bármelyik országában azonnal le kellene mondania.Fideszék cinkosan összekacsintanak. Ezek akarnak az új választási törvényük segitségével a nyakunkon ülni még legalább 3 cikluson keresztül.Legalábbis Orbán a centrális erötér politikájával erről ábrándozik.Tényleg a 24 órában vagyunk, hogy az EU Ogy és Bizottságai megvalósitsák a demokrácia védelmét hazánkban. Ehhez az eszközrendszere igazándiból csak a források szabályozásán keresztül müködtethető.Itt van mindjárt a kohéziós alapok 2013-tól történő zárolásának kérdése.500 milliárd forintról van szó, Orbánék azt remélik, hogy az erről döntést hozó Ecofinban ez nem kapja meg a szükséges támogatást.És ha mégis, hát az egy nagy katasztrófa lenne. Nem indulhatna semmiféle beruházás, nem folytatódhatna a 4-es metró, megbénulna a Máv és a Bkv.A dolgok nagyon összefüggnek és sajnos ezen a felelötlen, gátlástalan kormányon mulik életünk, vagy halálunk.

 

 Nagy élmény volt számomra a másfél óra, amig Gyurcsány beszédét hallgattam. Jó kiegészitönek hatott a Bolgár György által vele készitett interjú. Orditó a különbség a két miniszterelnöki beszéd között.Orbán ugyanis nem mondott semmit, azt is felolvasta, mig Gyurcsány szigorú logikán nyugvó helyzetelemzést, a várható következmény pozitiv, negativ variácioit vázolta fel, természetesen papir nélkül, spontánnak tünően.A Gyurcsány beszéd igazi profi politikusi beszéd volt, gyülölködés nélkül, a realitások talaján maradva. Nagyon tetszett az a nagyfoku empátia, amit az ország, a nép jelenlegi helyzete váltott ki belöle. Világossá vált, hogy a legnagyobb dilemma hazánkban nem is annyira Orbán személye, hanem a kettészakitottrság , a köztársasági és a nemzeti oldal már-már antagonisztikus különbsége. A megoldást Gyurcsány magában a Fideszben látja, annak kettészakadásában.A konzervativ oldal visszavezethetö a köztársasághoz, a radikális oldalt a szociális viszonyok humanizálásával meglehet gyözni arról, hogy ne a Jobbikhoz csatlakozzon.Számomra az a nagy kérdés az, mennyire érettek a választópolgárok ma arra, hogy felismerjék a gyurcsányi koncepciót????

 

Jövök haza, sétáltattam a beteg kiskutyámat! A nejem azzal fogad, hogy EZEK MÁR MEGINT MIT TALÁLTAK KI!! - Na mit? kérdezem, csak nem valami új recept?- Na, kaptam hirtelen a fejemre. Megtudtam, hogy a 65 éven felüliek ezek után reggel 9 ig nem vehetik igénybe ingyenesen a közösségi közlekedési járműveket utazás céljára.., Hát mi lesz azokkal, akik korán reggel 7 re mennek laborba, egyéb vizsgálatokra? - kérdezi. Hát nagyon egyszerű - mondtam neki! Este, felülnek egy buszra, villamosra és nem szállnak le róla. Olyan lesz, mint egykor volt a NON-STOP boltok nyitásakor! Igen ám, de a járművek éjszaka beállnak a remizbe, garázsba, oda meg a nyugdíjas nem mehet. Ez is igaz. Majd CAMPINGEZIK a kijáratnál, és ott mindjárt felül és utazik- meg utazik!... Kaptam a fejemre!! megérdemeltem! Tudjátok, már akkor GYANÚS VOLT A DOLOG, amikor Orbánék olyan nagyon dörzsöklőtek a nyugdíjasokhoz. Volt kábítás a 13. nyugdíjjal kapcsolatban. Nem tanultak az idősek az első kormányzás idejéből. most, itt a válasz arra, hogy NEKIK adták a VOKSUKAT! Előbb elveszik a reggeli utazási lehetőséget, a gyógyszert már megfizethetetlenné tették, ÉLNI MEG MÁR NEM IS HAGYJÁK ŐKET! Azokat, akik BEDŐLTEK a hamis ígéreteknek, a SZÉP szavaknak, a ZÁSZLÓ ERDŐKNEK, és akik KEZET CSÓKOLTAK NEKI, mint egy ISTENNEK! Most, hol vannak ezek a nyugdíjasok? Most miért nem állnak ki, hogy BECSAPTÁL, MEGGYALÁZTÁL! Még mindig hisznek neki!! Megnyirbálták mindazt, amit kaptak Horn Gyulától, a Medgyessi, Gyurcsány és Bajnai kormánytól. Nem maradt még büszkeségük sem! Sokat beszélgetek nyugdíjasokkal, sőt most tervezzük, hogy nyugdíjas klubbokban bűnmegelőzési előadásaim mellett, becsempészem a politikát is! A témát adja Orbán, mi meg majd  elbeszélgetünk. remélem, ezekből a beszélgetésekből marad annyi emlék, hogy amikor az URNÁK ELÉ JÁRULNAK, tudják majd kire kell szavazni. Hacsak addigra nagyon sokan nem kerülnek az URNÁKBA, amit olyan nagyon szeretne ez a kormány! kevés nyugdíjas, sok megtakarítás. Ez a cél, akár tetszik, akár nem!

 

 Most hallottam egy brüsszeli gyakornok barátomtól ( Mátétól),hogy leszúrták, mert túl sokat politizál, ahelyett,hogy önéletrajzokat adna be valamelyik eus intézményhez,hogy ne kelljen hazajönnie. A zömét a gyakornokoknak se a párt( pl MSZP) se a haza nem érdekli,csak a pénz.Mikor azt mondta, katasztrófa, hogy ez a kormány elkergeti az oktatási törvényével az itthon boldogulni kívánó fiatalokat, hogy tenni kell a hazáért és azt szeretné, ha a fiataloknak nem kéne elvándorolniuk. akkor azt mondták neki hogy ő nem is igazi szocialista,hanem a lelke mélyén jobbikos náci. Ez nálam is kiverte a biztosítékot,mert ez a fiatal igazi européer baloldali. Ezen az alapon a zsidó nagyapám a munkaszolgálatával, a 14 soa halottammal ,vagy akár én is aki ezért az országért elég sokat letettem az asztalra náci vagyok?

 

De mit csináljon az 50 évet betöltött ember, aki nem tud nyelveket, elvették a "rokkant-nyugdíját", és be akarják vezetni a munka világába, amikor a helyette kapott segélyből még arra se futja, hogy tisztességes TEMETÉST rendeljen meg magának, mielőtt kiugrik az X. emeletről, hogy ne kerüljön UTCÁRA?

 

Elolvastam GyF beszédének összefoglalóját. Tökéletesen egyetértek, amit Orbánról mondott. Említette, hogy az ország egy kompban utazik,ami nyugaton szeretne kikötni.Próbálom régóta kifejezésre juttatni, mire Magyarország kikötne Nyugaton,amilyen akadozva halad minden!, fennáll a veszélye, hogy nem lehet megtalálni a partot. És erre kellene felkészülni. Ezt csak egy teljesen újfajta gondolkodással lehet!

 

 Orbán egy mítosz. Közel másfél millió ember mítosza, a legkisebb királyfi, aki az égig érő fára is felmegy, fehér lovon lovagol, legyőzi a hétfejű sárkányt, Orbán a híveinek egy vallás. Nem ész, hanem szív és érzelem. Plusz még ehhez jön majd a jó párszázezer határon túli magyar szavazata, és hidd el, ilyen nyulambulam ellenzéki összefogás mellett Orbán itt marad, akármit is mond Feri...

 

Ez nem Orbánon múlik. Ha elapadnak a források, lehúzhatjuk magunkat a klotyón..És teljesen mindegy, Orbánnal vagy nélküle.. Ezért nem akar ma a baloldal sem előrehozott választást. mert aki rendbetenné az országot, belebukik. Mint anno Bokros Lajos. Bajnai rendbetette, csakhogy addigra elfogyott a baloldal szavazótábora. Ez a barom  egyetlen intézkedésével elqrta az eredményt. Az egykulcsossal.. Ha bevallaná, és korrigálná, még túl is élné, amilyen hülye a magyar nép. Csakhogy Orbán hülyébb a sokévi átlagnál,  nem fog behódolni az  EU-nak! Erre bizonyíték 95 oldalas válasz egy egyszerű kérdésre. Látok némi esélyt: a demokratikus Európa a tyúxemére lépett a Fidesz-kormánynak, és választás elé állította: Vagy megteszik, amit követelnek, vagy jönnek a szankciók, ami vagy POLGÁRHÁBORÚVAL JÁR, vagy elkergeti a nép a fideszt mindenestől. Csakhogy  fennáll  a  veszélye  a  Jobbik  térnyerésének! Ami a legrosszabb forgatókönyv Nekünk is, de az EU-nak is.. Ez ad némi reményt arra, hogy MEGEGYEZÉS SZÜLESSEN.. Legalább egy -"félország" között! Ha az ellenzék ÉSZHEZ TÉRNE, lehetne valamihez kezdeni. De nem a "thürmerekkel" és a különböző SZEMÉTDOMBOKRA KERÜLT pártocskákkal...

 

Nem hasonlítanám a szélső balt a szélsőjobbhoz. Azért van különbség. Van miért kacsintgatni a jelenleg szélsőbalnak nevezett csoportok felé, ugyanis, a szocdemekkel ellentétben, nekik igenis van fiatalokból álló bázisuk.  Arról beszélek, hogy a közös pontokat kell megtalálni a kormánytól balra ...

 

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.02.24. 13:59 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr924192174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása