Elmélkedés az emberi kapcsolatokról

 

Az Ember a teremtés koronája. Aki egymagában olyan árva, mint a lehullő levél, melyet elsodor a legkisebb szellő is, nem kell hozzá forgószél. De kettő egy pár, és összekapaszkodva, egymást segítve szembeszállnak a természet erejével és legyőzik a nehézségeket. Mennél jobban „osztódnak”- annál erősebbek lesznek.

 

Mára hétmilliárdnál több ember él a földön. Hogy sok vagy kevés? Attól függ, honnan nézzük. A Földnek sok. Mert az Ember a legfelelőtlenebb „állat” a földön: Elpusztítja természetes élőhelyét, nem gondolva arra, hogy az utána következő generációk is szeretnének „tiszta forrásból” vizet inni, vagy tiszta levegőt szívni.

 

Az egy dolog, hogy mennyi ember él a földön: De valamennyi „más” mint a társa. Ha másban nem, de ujjlenyomatát tekintve nincs két egyforma belőlünk. Azért vannak különbségek másban is. A bőrszín, a faj, a vallás különbözősége természetes. Az a nem természetes, ha ezek alapján „rangsorolja” a társadalom az embereket és megkülönbözteti Őket, vagy kirekeszti a jogok gyakorlásából.

 

Az emberiség történelmében voltak előrevivő folyamatok, amitől az emberek otthonuknak érezték a Földet, a Hazát, és voltak szomorú periódusok, amikor az egyik csoport egy másikat elnyomva megkeserítette az életét, vagy akár el is vette.

 

Mára az emberiség soha nem tapasztalt Tudásra tett szert, szinte maga alá gyűrve a Természetet. Ami nem is lenne baj, ha védené is! De csak kizsákmányolja. A globalizáció, a tudomány fejlődése nem áll szinkronban a környezetvédelemmel. Fennáll a veszélye, hogy az Ember maga fogja elpusztítani a Földet. És még nem szóltam az esetleges atomhábórű veszélyeiről. Ma kishazánkban nagy ellentétek dúlnak kétfajta ideológiai nézet között. Az egyik azt vallja: Mi Magyarok mindent jobban tudunk, megélünk egyedül is, hiszen van hősi multunk! / megjegyzem, hogy a hősi mult többnyire vesztes csatákban merül ki, és a Nagy-Magyarorszábból így lett egyre kisebb/ A másik azt, hogy egyedül nem vagyunk képesek megállni a lábunkon, ezért kell az Európai Unióhoz, a NÁTÓ-hoz tartoznunk, hogy legyen, akinek a védőszárnyai alatt menedéket találunk, ha a vihar el akarja sodorni töréheny sajkánkat a zajló világválság tengerén.

 

Így keres ma az ország egyik fele „ellenségeket”, akik ellen forradalmat vív vagy szabadságharcot folytat. A másik „barátokat”, akiktől a további békés élethez szükséges „pénzt, paripát, fegyvert” baráti segítségképpen megkaphatnánk..

 

Most, amikor az itt a kérdés: „Lenni, vagy nem lenni”? Ilyen megosztott társadalom, mint a magyar, nem tud rá egyértelmű választ adni, melyik úton induljunk el? Mert a gyeplő a Kormány kezében van. Az pedig nem az észérvek, hanem a naagy Nemzeti Együttmúködést alapul véve „szembemegy” azzal, amit a józan ész megkövetelne: A megállapodással. De miért teheti ezt meg? Mert a Nép, az istenadta 100 éve is van már, hogy leszokott az önálló gondolkodásról, hiszen minden rendszer megmondta: Ezt és ezt csináld, és majd az Állam megoldja helyetted a problémádat! Most is ezt mondja, csak még kiegészítve egy fontos momentummal: ez az „állam” egyszemélyes diktatúra felé halad, ahol Orbán azt mondja: AZ ÁLLAM ÉN VAGYOK!

 

Egy kérdés: Engedjük-e, hogy egy hatalmi tébolyban szenvedő ember magával rántsa az országot az államcsődbe csak azért, mert nem képes bevallani önmagának sem, hogy kudarcot vallott. Mindenben, amihez hozzányúlt. Egyetlen elfogadható lépése lenne, ha kiállna az ország színe elé és elmondaná Ő is az öszödi beszédét. De ha erre képtelen, a népnek kell kimondania azt a szót, amit a gondolkodó Emberek a kezdet kezdetétől hangoztattak: „De hiszen a Király meztelen”!

 

Ha azt akarjuk, hogy hazánk ne süllyedjen el az adósság tengerében, vagy így, vagy úgy, de meg kell tenni a lépést előre. Nem „vissza” az 1944-es állapotokhoz, Szálasi rendszeréhez. A történelm bizonyította, az út járhatatlan. Még a tőlünk jóval nagyobb Németországnak is! Ők megtanulták a leckét. Ma is ott vannak az élmezőnyben. „Walaky” okos ember azt mondta a héten. Az Európai Únió ma Németország! És a vezetője Angela Merkel. Mert ahol a PÉNZ, ott a HATALOM.

 

Tudja ezt jól Orbán, nemhiába kötött paktumot Merkellel. Eszénél van Orbán, amikor vezető német újságban megtámadja az Úniót? Szerintem nincs. De kétlem, hogy bármelyik társa tisztában lenne a következményekkel, amibe a kettős beszéd – vagy inkább a háromszólamú ének következtében Magyarországot beleviszik a csődbe.

 

Márciust írunk.

Ha Petőfi élne, felpattanna a múzeum lépcsőjére, és zengő hangon hírdetné:

Itt az idő! - MOST, vagy soha!”

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.08. 11:47 1 komment · 1 trackback

Címkék: blogok gazdaság orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr394297362

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazi diktatúra 2012.03.16. 07:48:52

Mostanában az internetes kultúra egyik legnépszerűbb témája az Invisible Children mozgalom filmje Konyról, az afrikai terror egyik leghírhedtebb alakjáról.  A film készítőinek célja, hogy támogatókat szerezzenek kampányukhoz, és ezzel életben tart...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noviktorka 2012.03.09. 00:41:12

Most sem tudok veled vitatkozni Szilárdbá! TL
süti beállítások módosítása