A politikai elit felelőssége ma Magyarországon.

 

Egy olyan országnak, mint hazánk nincs lehetősége szembemenni Európa vezető országainak politikájával. Aki ennek ellenére ezt teszi, egyenlő az öngyilkossággal.

Ma Orbán és kormánya ezt teszi: TÁMAD MINDENKIT, aki nem ért egyet azzal az agyrémmel, amit a magyar kormány képvisel a Világ ellenében.

 

Hogy alakult ki ez az állapot? Egy született diktátor, amikor elvesztette koronáját, az elmultnyócévet arra használta fel, hogy a szocialista kormányzás hibáit felnagyítva, hazugság-politikával, ígéret-dömpinggel elhülyítse a Népet, így szerezze meg a teljhatalmat. Amivel élhetett volna, hiszen a 2/3-ad feljogosította volna az ország előrehaladását célzó reformok bevezetésére. Helyette a számonkérést, az igéreteknek való hátatfodítást tűzte zászlajára, amivel sikerült kivívnia minden gondolkosni képes magyar ember, de az EU és a Világ ellenszenvét is.

 

Ma ott tartunk, számtalan síkon vereséget szenvedett, de a helyett, hogy mentené, ami még menthető, egészpályás letámadást intéz a magyar baloldal és az Unió vezető szervei ellen. Úgy viselkedik Orbán, mint a sarokba szorított veszett kutya: Támad. Azt, aki segítő kezet nyújtana a szegénységbe taszított magyar népnek.

 

Március 15. nemzeti ünnepeink közül kiemelkedóen fontos: A szabadság ünnepe.

Ez a nap sokmindenre fog választ adni: MELYIK OLDAL mutatja meg jobban, mi az érdeke a magyar népnek? SZEMBEMENNI AZ ÚNIÓVAL, vagy „együtt, egymásért” tenni egy jobb, egy élhetőbb korszak eljöveteléért.

 

Orbán tovább feszíti a húrt: Megosztotta szomszédainknál a magyar kisebbségeket oly módon, hogy sikerült kikerülniük a politika színpadáról. A hazai ordas eszméket, (amit az egész vilábon elvetnek a haladás hívei jobb és baloldalon egyaránt) sikerült már olyan országokra is kiterjeszteni, ahol a szélsőjobb eddig csak csirájában volt jelen, de látva a „magyar valóságot” Ők is eljönnek Orbán Magyarországát „éltetni”. / Orbán lengyel „barátaira” gondolok./ Már nyilt titok, KIRE számít itthon is hagymázos gondolatai véghezviteléhez: A JOBBIKRA. Amely nem rejti véka alá, hogy az „Unión kívül is van élet”!

 

A világ gondolkodó része tesz erról, hogy a magyar Nép megértse: Hol az Igazság mostanában? A német jobboldal (Angela Merkelllel az élen) 14 oldalban jelezte kifogásait, mit tart elfogadhatatlannak az Orbán-kormány ténykedésében. Orbán nem ezért kuncsorgott Merkelnél! A franciák is bejelentkeztek , hogy tájékoztassák a félretájékoztatott, agymosott magyar „birkanépet,” MI AZ IGAZSÁG?

 

A nagy kérdés, mit fog lépni a Magyar Nemzet? Orbánnak hisz, aki romlásba viszi az országot, vagy a Világnak, aki fel akarja nyitni a szemünket? Remélem, hogy ebben a számunkra oly fontos kérdésben a józan ész diadalmaskodni fog a demagógia, a nacionalista és fasizmust visszasíró eszmék fölött. Ha ezt az esélyt is eljátsszuk, esélyünk sem marad MEGMARADNI az európai népek közösségében..

 

Mellékletként két „olvasnivalót” ajánlok – akár Vitainditónak..

 

http://www.facebook.com/notes/lajos-vill%C3%A1s/az-%C3%ADr%C3%A1studatlans%C3%A1gr%C3%B3l/404562109559481

 

Egyetértek, hogy nálunk a politika hadszinterén nincs párbeszéd. Ennek nyomós oka van. A jobboldal"úgy válaszol egy baloladalról elhangzó véleményre, hogy meg sem hallgatja. A nélkül  támadja meg a beszédet: Előveszi az előre megírt koncepciót, ami köszönőviszonyban sincs a felvetett problémával. A „süketek párbeszéde” hogy hozhatna megoldást? Bizonyság Gyurcsány napirend előttijére való reagálások. A két társtettes karaktergyilkos, Navracsics és Semjén előre megírt szövegei.Ezek csokorba szedése "megérne egy misét", amit a híveknek "kötelező olvasmányként" naponta el kéne olvasni.. Talán ettől megvilágosodna az elméjük, hogyan tett szert Orbán a hatalomra? Talán még arra is rájönnének, hogyan szarja le Őket is minden nap?

 

-És a másik.

 

http://www.168ora.hu/itthon/tgm-olyan-sebeket-ejtenek-amelyek-evtizedek-mulva-is-megmaradnak-92597.html

 

Trianon sebeit a jobboldal ejtette hazánk testén.Azóta e sebek többször begyógyultak, de a szélsőjobb mindig felszaggatta! A sebeket nem tépni kell, hanem gyógyítani! Igaza van TGM-nek: Ezt csak  egy békés forradalommal lehet és kell orvosolni.. Ezt pedig csak a ma ellenzékbe szorított demokratikus erőknekegységben lehet megvívni, amihez először saját magunkkal kell "békét kötni"...

 

A mai vitaestet ebben a posztban tartjuk. Kérem, akiket érdekel a téma: aktívan vegyenek részt benne, és hozzanak magukkal további szemelvényeket..

 

További kérésem: Március 15.-én aki teheti, személyes jelenlétével támogassa azt az OLDALT, amelyikben HISZ. Lélekben Én is ott leszek...

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.13. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika orbán elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr74313750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása