A hatodik érzék. /vagy egy kicsivel több?/

 

Az Ember /Darwin szerint/ a törzsfejlődés csúcsa. Abban különbözik az állattól, hogy gondolkodni képes. Az állat ösztöneire hallgat, nem zárja ki egyes állatfajok a feltételes reflexek útján ne lennének „okosabbak” sok embertársunknál. Érzékszerveink segítenek a megértésben. Az állatok világában gyakran lesz egy érzékszerv domináns, másoknak alig van szerepük. Az emberek világára jellemző: aki elveszt egyet, a másik annál kifinomultabb lesz, átveszi a hiányzó szerepét. Sok érzékünknek szerve sincs, mégis működik.

 

A táblázatot a Googl-ból vettem. Ennyivel több van az embernek: Csak néhényan tudják használni vagy megérteni. A tulajdonságok a természet adományai, amivel lehet „élni” és visszaélni.

 

Milyen érzékszerveink vannak még az öt alapérzékszerven kívül?

  1. Látás
    2. Hallás
    3. Szaglás
    4. Tapintás
    5. Ízérzékelés

    6. Empátia
    7. Megérzés képessége (intuíció)
    8. Jövőérzékelés
    9. Bőrlátás
    10. Nyelv-érzékelés (tárgyak távolsága, nagysága)
    11. Harmadik szemmel való látás
    12. Gondolatok érzékelése

Ezek a + érzések többnyire agyunk „termékei”, amit csak a kivételes képességekkel bíró emberek tudnak használni. Különleges tehetséggel rendelkeznek.Belőlük lesznek jó Emberek, élnek az adottságaikkal. Akik visszaélnek velük, azok „gaz-emberek”.Történelmünk tele van példákkal erre is + arra is. Nem kívánok visszatekinteni a multba, talál mindenki magának példát.Két embert szándékozok párhuzamba vonni: Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort. Mindketten szegény családból jöttek és meghatározó szereplők a politikában, mint a vagyonuk alapján. De micsoda különbségek látszanak mindkét vonalon, ahogyan eljutottak oda, ahol állnak!Elég, ha csak egyetlen szempontot veszünk alapul: a vagyonosodást.

Gyurcsány előbb lett vagyonos ember és utána politikus. A politikában vezető szerepet töltött idejében fizetését karitatív célokra ajánlotta fel. Ma mégis Ő az „oka” minden rossznak, ami hazánkban történt. Pedig az Ő kormányzása alatt „úszott a hajó” - és jó irányba haladt. Európa partnerként kezelte, utódja abból a pénzből „garázdálkodhatott”, amit még Ő hozott a konyhára.

Orbán az iskolapadból került a politikába. Annyi vagyona van, mint Gyurcsámynak. Politikából gazdagodott meg. Amihez „hozzányúlt”, elqrta. Ma hazánk hajója süllyedőfélen van, csődben az ország és egész Európa Orbánt tartja a „leggyengébb láncszemnek” az Unión belül, aki nem előre, a multba vezeti az országot. Mérhetetlen károkat okoz nem csak hazánkban, a környező magyarlakta vidékeken: mindenütt sikerült úgy „besegíteni”, hogy a külhoni magyarokat „megosztva” kiejtette Őket a politika világából..

2012 március 15.-én sorsfordulóhoz érkezünk: Eldől, „Mit kíván a magyar Nemzet?” Orbánt a fasizmusba követni, vagy a demokráciát visszaállítani. Két út van előttünk: A békemenet, vagy „Orbán takaroggy!” Ha rosszul választunk, kiírjuk magunkat az európai kultúrnépek táborából..Meghánytuk-vetettük klubunkban, mit lehetne tenni, hogy a „Haza fényre derüljön”. Nem elég a szájtépés! Ennél már több kell. Nem elég a szó, a tettek mezejére kell lépni. Ha holnap is elqrjuk, ki tudja, mikor jön el a lehetőség..

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.Ezt Vörösmarty akkor látta, de sose volt olyan időszerű, mint ma. Persze ha Semjén Zsolt és Harrach Péter teszi /bevíve templomainkba a politikát/ az Úr nemigen fogja meghallgatni...

A szemelvényekkel azt érzékeltetem, a virtuális vitáknak van pozitív, összetartó,személyiség-formáló ereje, amit az egyén fel tud használni.Tanulni nem szégyen, a tudás birtokában tudunk meggyőzni másokat.

Andrea Belák Anikó, az ötleted jó. Látod, ez a Harangozó-féle visszadobott labda arról tanúskodik, ahol megértés kellene, ott is a rosszindulatot látják. Pedig ők jó ismerősök. Féltékenységnek semmi helye.

 

Anikó Lakatos Orbán Magyarország után az EU-ban akarja megosztani az erőket és hinti el politikai elveit. Új Magyarország után új Európát akar. Lásd jobboldali lengyelek ideutaztatása. A románoknák sikerült megosztani a magyarokat , és a velünk való kapcsolatot. Az EU nincs könnyű helyzetben, a diktatórikus törekvésre nincs forgatókönyve.Orbán azt hitte, az EP-ben a párttársai mind mellé állnak. Így legitimalizálta volna az EU-val politikáját. Hála az EU-nak a terve nem valósult meg. A válság következtében az EU ellenes hang felerősödött, a Jobbik kihasználja. Az EU-nak a szélsőjobb ellen fel kell lépnie. Meg kell találni a válság leküzdésére a megoldásokat, ellenkező esetben a szélsőségek térnyerésére számíthatunk.

 

Gizella Bukács Félek! Megettem a kenyerem javát, aggódom gyermekeimért és unokáimért. Politikai elit? Választási törvényeink értelmében pártokra szavazunk. Ez rendben van. DE: itt vannak a különböző civil szervezetek, akik párton felülinek-párton kívülinek vallják magukat. Nem vallanak szint, melyik párt mögé sorakoznak fel.Mikor fogják "bevállalni"szimpátiájukat.Az idő pedig egyre rövidül, összefogásnak jelét sem látni.A demonstrációkon főleg baloldaliak vesznek részt.Félek, ha nem lesz valódi összefogás- a nevető harmadik(Fidesz) fog győzedelmeskedni. Pedig- egy közmondásnál maradva: „Sok lúd disznót győz"

 

Szilárd Várszegi Orbán egy dologhoz ért: HIHETŐEN HAZUDNI.Sikerült minden józan embert (gondolkodót) maga ellen fordítani. A „megosztó politika” és KETTŐS BESZÉD.. Március 15.-e erőpróba lesz. A DIKTATÚRA és a DEMOKRÁCIA méri össze az erejét. Szomorú lennék, ha a diktatúra győzne.. EZ RAJTUNK MÚLIK! Nem FÉLNI KELL! Kiállni a Demokráciáért, a Magyar Köztársaságért! Volt már rá példa, hogy az MSZP-vel együtt vitáztunk. Az IRÁNYTŰT klubunk MSZP - DK szinten vitatta meg. Azóta is azt vallom: EGYMÁSRA VAGYUNK UTALVA! Minél későbben jön rá az ellenzék, annál kevesebb idő marad az ÉPÍTKEZÉSRE.

 

Anikó LakatosTisztában vannak az együttműködés szükségességével.Saját pozicióikkal vannak elfoglalva, s majd a választások előtt kb fél évvel, majd az akkori súlyuknak megfelelően akarnak az asztalhoz leülni.

 

Gizella Bukács Anikó! Attól félek, hogy akkor már késő lesz!

 

Andrea Belák Amit Tamás Gáspár Miklós is mondott a Károlyi szobornál. Nem a gyűlöletet hinteni, hanem megértést sugározni. Nem hiszem, hogy az elmúlt 20 évet kéne ostorozni. Lehetőleg, ha semmi mást nem látni jónak, legalább a 20 évig tartó demokráciát tanuljuk megbecsülni. Most, hogy elveszni látjuk.

 

Zeller István Dilemában vagyok, mert sok, sokkoló hatás ért az elmúlt napokban! Írunk az összefogásról és mi szeretnénk is itt a neten! Úgy vélem nem sikerül! Sok csoport, sok irány, mégtöbb elképzelés!

 

Szilárd Várszegi A "sok kis csoport" NEM AKADÁLY! Ha mind tudja, hová tartozik!

 

Zeller István Mi sokkolt? Legutóbb a 4 MSZP-s igen szavazat, A Szlovák választás, ahol a megosztás győzedelmeskedett. Romániáan, ha nem tévedek 3 párt van?

 

Janicsekné Györgyi Mit várhatunk a civilszervezetektől, ha a pártok között sincs normális beszéd-. Teszem hozzá, azért a DK megpróbál kapcsolatot építeni, de pl. itt nálunk helyi szinten is lehetetlen az MSZP-vel.

 

Szilárd Várszegi EGY CSATA MEGVÍVÁSÁT NEM LEHET szedett-vedett sereggel, stratégia és program nélkül VEZETŐK NÉLKÜL megvívni..

 

Gizella BukácsIgazad van! A Szolidarítás, és a Milla szervezett demonstrációt. És mi következik utána? "véget vetnek a zenének, hazamentek a legények"????

 

Zeller István "Március 15.-e ERŐPRÓBA lesz. A DIKTATÚRA és a DEMOKRÁCIA méri össze az erejét." Szeretném, hogy igaz legyen a megmérettetés. Sajna nem látom lehetőségét. Mivel az emberek a demokráciát, mint valóságot úgy általában tudatosult formában nem élhették meg, ezért nem is tudják valójában mi is az!

 

Lajos Villás  A civil szervezetek és pártok között nincs párbeszéd. néznek egymásra az emberek, mert nincs kialakult vélemény semmiről. Nem hevertük ki a sokkot, amit a FIDESZ elsöprő erejű győzelme okozott. Teljes fronton letámadták az országot, még levegőt sem engedtek venni arra, hogy észhez térjünk. Egyes törvényeket úgy hoztak, hogy az tetszését nyerje el a JOBBIKNAK! Az ellenzék pedig csak néz, vagy egymással harcol. A JOBBIK pedig járja az országot, a gyűlölet poltikájával egyre több hívet szerez magának! A kormányon lévő HATALOM semmit nem tesz azért, hogy ezt a fasiszta menetelést megállítsa. Lám, MÁRCIUS 15-re is mit ígértek? Vérfürdőt, sebesültek sokaságát. nem most került fel az anyaguk a NETRE, csak éppen akadt valaki, aki szóvá tegye, illetve minenki számára lehetővé tette a hozáférést. A KORMÁNY, és a RENDŐRSÉG minden elektronikus levelezést és portált figyel! EZ NEM LEHET TITOK! Akkor miért nem figyelnek fel, az ilyen erőszakos, durva, a közrendre, közbiztonságra igen súlyos veszélyt jelentő fenyegetésrew, NEM AKARNAK! Amíg mi, rettegünk, addig ők, és a szövetségesek azt tesznek, amit akarnak! Most már ott tartunk, hogy vannak bértapsolók Lengyelországból, Romániából és a volt Jugoszláv területekről. majd Ők döntik el, hogy ki az IGAZ MAGYAR? Ők fognak határozni helyettünk, akik itt élnek, nyomorognak, harcolnak a mindennapi kenyérért, vagy Ők ünneplik azt, hogy minket elnyomnak? Ha erre képes a Magyar Kormány, akkor minden aljasságra képes a NÉPÜNK ellen.. Egy ilyen súlyos fenyegetés után, vajon mernnyien maradnak otthon március 15.én? Szerintem sokan! FÉLNEK, FÉLÜNK, mert a GAZEMBEREK minenre képesek. Egy igazán jogállamban ezt a szemét bandát a rendőrség már régen nyakon csípte volna, és pofázmányukat megmutatta volna azoknak, akik tisztességesen akarnak ünnepelni. Ismerje meg az ország népe, hogy KIK AZOK NÉV és LAKCÍM szerint, akik FENYEGETNEK, akik a fasiszta eszmét nyíltan hirdetik, akiknek nem számít a nemzetü ünnepünk méltósága.

 

Janicsekné GyörgyiNagyon könnyű így leírni. Nem tudom te hol laksz, de pl. itt Vp-ben nagyon nehezen lehet a nyilvánossághoz eljutni. Egy önkorm. képviselőnk van, de sokszor még őt sem hallgatják meg, vagy fals infókat közöl a helyi újság v. egyáltalán semmit. Saját újságra pedig egyenlőre nincs pénzünk. A neten amit lehet megosztunk, blogolunk, de egyenlőre anyagi források nélkül nem sok dologra van lehetőség.

 

Zsuzsa Ilyés A politikai elitről az a véleményem,hogy nincs.Tisztelet a kivételnek. Mindenki tudja,hogy kikre gondolok.A többiek gonosz,huncut,rafinált,rossz indulatú hazaárúló bűnözők társasága.A politikai elit :Kiművelt,hazaszerető,szociálisan érzékeny,kompromisszum képes politikusok tábora.És ezek hiánya miatt 200 éves lemaradásban vagyunk az európai országokhoz képest.Mivel ilyen silány készletünk van,ez bizonyítja a zemberek szintjét is.Lesújtó! A múltból tanulni lehet,túl sokat foglalkozni vele szükségtelen.A mát és a holnapot kell építeni,ez vinne előre bennünket.

 

Szilárd Várszegi Kedves Zuzsa! Örülök, hogy sikerült szólásra bírnalak. Néhány kivételt ismerünk, Ők jelenleg "taccsra vannak téve" az irigység pkán. Továbbra is abban bízok, hogy a Nép nem lehet hosszútávon olyan hülye, hogy ne tudná kiválasztani azt, aki "jobb" a másiknál. Az sem igaz, hogy "Egyik kutya, másik eb"! A VESZETT KUTYÁT egy vakvezetővel összehasonlítani olyan, mintha a SZEZONT a "fazonnal" - (mondhattam volna fonetikusan "balf@sznak") - nem ésszerű... most mondtad ki a kulcsszót! "Na, akik már valamit konyítanak a témához, azok elhívhatnak másokat is." Ezt szajkózom évek óta! Ez a járható (de rögös) út, amivel azokat is el lehet hozni, akik egyébként szarnak a politikára!

 

Lajos Villás Amikor a Demokratikus oldalnak, vagy az MSZP nek szüksége van a romákra, Angyalföldön megtalálnak minket, és mi, megyünk, segítünk ahol tudunk. Angyalföld az országban a BÉKE SZIGETE! Jómagam inkább baloldali vagyok, de a DK is a lelkem csücske. Többször felajánlottam, hogy ha kell, akkor akár országos szinten is hajlandó vagyok menni a csapattal, megkeresni a leg elveszettebb embereket, és szólni hozzájuk. nem vagyok egyedül. A szélsőjobb, és mások megtalálták az utat a romákhoz. Van egy ember, akit már most futtatnak, és hiába a felzúdulás, a méltatlankodás, ha nincs ellensúly. nincs olyan erő, amelyik azt merné mondani Csináljuk együtt! Igen, a jobboldal megértette. Közel egymillió ember fog elmenni szavazni. Elmennek, mert most kapják az információkat megtévesztések sokaságát és nincsenek emberek, akik a valóságot ott, a bajok helyszínén mondja ki... Csak szájkarate van, semmi más.

 

Szilárd Várszegi Nem csak a nagy fórumok alkalmasok a meggyőzésre! Baráti társaságban, családban, rokoni látogatások alkalmával, piacon, boltban, vonaton, kocsmában lehet beszélgetést kezdeményezni. Villamoson is! Sok kicsi sokra megy. Soha nem fogom be a pofám, ha éppen SZÓLNI KELL..

 

Laszlo Bartus A mai politikai elitnek csak a jobb oldalán van ideológiai tudatosság, a másik oldalon nemcsak nincs, de még a másik oldal ideológiáját és céljait sem értették meg igazán, ezért fogalmuk sincs arról, hogy mi ellen kell harcolniuk, és azt hogyan tegyék. A liberális és baloldali értelmiség elfelejtette saját gyökereit és megszületésének célját és körülményeit, praktikus túlélésre játszik, hogy Petőfi Sándort idézzem, szolgalelkű emellett. A haladó magyar értelmiség csődöt mondott.

 

Zeller István Van haladó értelmiség? Én úgy látom az értelmiség, ki még volt a rendszerváltást követően elmenekült és boldogítja a világot. Mikor ott gyökeret vert így vagy úgy, utána hazatér, de csak bájcsevegni!

 

Andrea Belák Ahol most vagyunk, nem jobb és nem bal. Együtt, demokrata. Aki bal, elviseli, hogy van jobb, aki jobb az azt, hogy van liberális.

 

Szilárd Várszegi Köszönöm Laci, hogy megtisztelted klubunkat megszólalásoddal.. azt hiszem, hogy azok a Demokraták, akik március 15.-én hozzánk jönnek "felnyitmi a nép szemét" nagy szolgálatot tesznek a Baloldalnak. amit meg kéne lovagolni. De tökéletesen osztom a véleményed: a magyar baloldal elvesztette a gyökereit és szolgalelküvé vált. + megélhetésivé, amit nem is szégyell bevallani. MA IS KELLENE néhány Petőfihez hasonló lánglelkű költő, aki megmutatná: HOVÁ KELL LŐNI!

 

Zsuzsa Ilyés Ott tartok,szégyellem,hogy magyar vagyok,szégyellem a kokárdát, a baloldali széthúzás padlóra tesz,szívesen elhúznék az országból. kilátástalannak látom a jövőt.Mi demokraták,ha megfeszülünk se tudjuk felrázni ezt a sok birkát.

 

Spengler Csabi Megprobálok leugorni Pestre! Remélem sikerül! Megnézni hogy is zajlik egy ilyen!!!!

 

Erzsebet Csako ‎"Március 15.-én aki teheti, személyes jelenlétével támogassa azt az OLDALT, amelyikben HISZ. Lélekben Én is ott leszek..." Én is ott leszek lélekben veletek. Holnapra koszorút rendeltem, Hajdúsámsonban a Városi Ünnepségen a DK helyi képviseletében magam is koszorúzni fogok! Egy kis " erősítés "itt is jól jön Méltóságteljes ünneplést kívánok mindannyiunknak!

 

Ez csak néhány a másfélszázból, akik eljöttek „virtuálisan” elmondani a véleményüket. Remélem ezek a Vitanapok segítenek abban, hogy hitünkben megerősödve azt mondhassuk: LESZ MÉG ÜNNEP A MI UTCÁNKNAN!

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.03.14. 12:12 1 komment · 2 trackback

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr54316239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyáva favágók 2012.03.16. 19:11:22

Palánk mögé bújva vágták ki a Kossuth tér északi részén lévő ligetes rész fáit úgy, hogy nem lehet tudni, pontosan mikor, mi és milyen pénzből fog épülni a helyén. Csak az a biztos, hogy már megint a buta, gagyi historizálás győzött, és úgy ugrunk viss...

Trackback: Az igazi diktatúra 2012.03.16. 07:48:54

Mostanában az internetes kultúra egyik legnépszerűbb témája az Invisible Children mozgalom filmje Konyról, az afrikai terror egyik leghírhedtebb alakjáról.  A film készítőinek célja, hogy támogatókat szerezzenek kampányukhoz, és ezzel életben tart...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Objektív007 2012.03.14. 12:47:20

Aminek kezdete va, annak vége is van.
Orbán (rém)uralmának is...
süti beállítások módosítása