Nem ártana, ha tudná mindenki: Honnan jöttünk és hová megyünk?

 

Van valami nemzeti bája annak, hogy „magyar”. Csak az a baja a szónak, hogy nem értjük az értelmét. Ennek megértésében segít a történelem, a nyelv, az írásos emlékek és az íratlan, szájról-szájra terjedő mondák. Ha mindezeket figyelembe vesszük, segíti a mai „degenerációt” leszállítani arról a magas lóról, amire a fene-nagy magyarságtudatunk (na és a mai vezető politikai elit ) felültette ezt a népet. Nagy segítséget nyújt ebben Arany János „Rege a csodaszarvasról” című verse és a hozzá fűzött tanulmányok gyüjteménye.. Különösen ajánlatos lenne mindazok számára, akik úgy vélik: A „magyar” felsőbbrendű faj, /árja/ és majd mi fogjuk megmutatni egész Európának, hogy „hol lakik a magyarok Istene”

 

.http://www.pccd.hu/nemzetismeret/?id=4.21

 

Ha Arany János szemével nézzük magyarságunkat, rájövünk, hogy a hunok jóval megelőztek bennünket a Honfoglalást illetően a Kárpát-medencében.

Attila, Buda és Csaba királyfi legendái és természetesen történelmi szerepe „helyreteszi” magyarságtudatunkat. Egy van, ami összeköti a két nemzetséget: a nyelv. Mert az közös. A történelmünk viszont nagyonis különböző.

 

Nem csak Arany foglalkozott a multtal: Gárdonyi Géza is.

A „Láthatatlan ember” a hunok történelmébe kalauzolja el az olvasót.

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_l%C3%A1thatatlan_ember_(G%C3%A1rdonyi_G%C3%A9za)

 

Ha a két művészi alkotásból közös képet alkotunk arról, „honnan jöttünk”, könnyebben tudunk arra választ adni, - „hová megyünk” - a XXI. században?

Ehhez persze a közelmultat sokkal jobban kell ismernünk, mint a régmult időket.

 

Erre mondaná Pósalaki úr: „Ugorgyunk”! Ezt mindenki tudja, akinek maradt némi sütnivalója az agymosás után, vagy nem lett amnéziás. Pártunk és kormányunk a Kárpátok Géniuszának vezetésével Európa ellen vívja szabadságharcát, miközben a Nép, az istenadta megpróbálja a számára biztosított 47000 Ftból túlélni a rendszert, ami qrváranemteccik! Csakhogy nem tud és nem mer határozottan fellépni, mert a félelem nagy úr: az ellenzék meg az összefogás hiányában fabatkát sem ér..

 

Van egy másik szál, ami a világtörténelemben mindig szerepet játszott, de soha nem oldódott meg: Ez a „zsidókérdés”. Ami szorosan összefügg a „magyar-kérdéssel” is. Hazánk lakosságához hozzátartoztak a zsidók, mint a velünk élő más nemzetiségek. Itt éltek, amikor Árpád apánk elfoglalta e területet és megtörtént a Honfoglalás.

 

Van egy harmadik szál, a szabadkőmüvesség fogalmát és célját próbálja megmutatni. Míg a Habsburgok idején Martinovicsék nemes céllal akarták megdönteni a király hatalmát, ma az egyház szeretné magának megszerezni azt,pont olyanok segítségével, akik nem akarnak az EU kötelékébe szervesen bekapcsolódni, hanem saját maguknak szeretnének tőkét kovácsolni az állam és egyházak közötti hatalmi harcban. Ebben a Pápaság hű szövetségesre talált Orbánban és az őt segítő egyházakban.

 

Hogy mi a „közös” a magyar és zsidó nép sorsában? Erre a Tabu című műsorban (ATV Havas Henrik) furcsa, de helytálló választ kaphattunk: mindkét „nép” mint egy szigetként van jelen ott, ahol egy másik civilizációt képvisel: a zsidók Afrikában Európát, Mi a Kárpát-medencében Ázsiát. Izrael államot éppen az a Németország segíti mindenben, aki Hitler idején ki akarta írtani a zsidó népet.

 

Ami hazánkat illeti: Nem olyan rég még az Európához való csatlakozás volt a cél, 2 éve küzdünk a gyarmatosítás ellen. A szabadságharcnak, amit Orbánék vívnak, csak vesztesei lehetnek: az Unió és Magyarország. Legfőbb vesztese a nép, aki ebben a harcban a szenvedő fél szerepét tölti be, bármi lesz az eredménye. Ha Orbán kivezeti népét az Unióból, akkor minden eddigi vívmányunk odaveszett és reményünk se lesz rövid időn belül visszaállítani a demokráciát, a jogállamot, a létbiztonságról ne beszéljünk. Ha az Unió térdre kényszerítené Orbánt, a megszorításokba rokkannánk bele..(amit az eddigi ámokfutása miatt kellene megtenni a lakosság bőrére)

 

Ha Orbán terve valósul meg, (vissza az 1944-es állapotokhoz) Magyarország 100 évre kiírja magát az európai kultúrállamok szövetségéből. Terve sincs arra, miből fog a Nép megélni. Van azonban más alternatíva is: az ellenzéki összefogás!

 

Ehhez azonban nem elég a szó, tenni kell! Programot letenni az asztalra. Erre ma két politikus képes, Gyurcsány és Bajnai. Gyurcsány nevéhez fűződik az Alapvetés program, Bajnai pedig kidolgozta az általa vezetett szakértői műhely programját. Mindkettőnek van realitása. Egyiknek sincs elegendő támogatottsága.

 

Amíg az ellenzék nem döbben rá, hogy milyen kárt tud okozni Orbán „rémuralma”, (napi 500 millió Ft veszteséget a gazdaságban) és nem áll össze egy táborba a fennálló hatalom megdöntése érdekében, addig csak azt számolhatjuk, meddig kell majd fizetnünk a diktatúra árát? Száz, vagy esetleg százötven évig?

 

Nekünk egy dolgunk van: támogatni minden olyan törekvést, amivel meg tudjuk rövidíteni az orbáni diktatúra idejét. Van egy Alapvetésünk, ami megvalósítható, ha kellő számú támogatója és szövetségese lesz. Erre kell készülnünk. Tudással, ismeretanyaggal, dokumentumokkal felkészülve. Felnyitni a szemeket, kinyitni a füleket, hogy megértsék az emberek: az egyik út zsákutca! A „Másik” út végén látjuk a fényt.. Európa kikötőjének világító-tornyát. Rajtunk áll, merre akarunk indulni. A XXI. századba, vagy Szálasi korába. Ne felejtsük el Petőfi szavát:

 

Habár felül a gálya,

alul a víznek árja,

azért a víz az úr”!

 

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.04.23. 09:55 1 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr224467910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilla- 2012.04.23. 11:15:38

no! Ja!

Azért lenne vitám!
süti beállítások módosítása