Miért beteg az ország?

 

Már arról született mélyreható elemzés, „Miért beteg a magyar foci”? - de hogy miért beteg az ország? Ez is megér(ne) egy misét. Csakhogy akik ezt a „misét” szolgáltatnák, celebrálnák, részt vennének rajta, mindent „inkább”, csak ez ne derüljön ki! Mert akkor kiderülne, hogy a „Király meztelen!”

 

Ahhoz ugyanis, hogy az okok kiderüljenek, szükség van analízisre, szembenézésre és a bajok gyökerének alapos elemzésére és szintézisre, azaz a hibákon okulva úgy összerakni a képet, hogy az egészséges lehessen, ne csak annak lássék. Ezt a munkát eddig egyetlen kormányon levő erő nem végezte el. Pedig „gyógyítani” a nélkül, hogy tudnánk a „betegség” okát, az orvos se tud. A jó orvos előbb vizsgál, aztán állít fel diagnózist és ennek alapján tervezi a gyógyítás menetét, felhasználva a tudomány addigi vívmányait és az ahhoz szükséges terápiákat, gyógyszereket. A „rossz”? Kísérletezik a betegével! Felírja a gyógyszert, aztán vagy bejön, vagy nem. Neki nem fáj. Nagyobb baj az, ha egy országot néznek vezetői kísérleti alanynak és azt próbálgatják, mennyi az a „minimum”, amit még elvisel a Nép, az istenadta a nélkül, hogy belepusztulna. Erről a cigány lova jut eszembe: addig kísérletezett a zab adagjának csökkentésén, míg szegény pára fel nem dobta a talpát. Erre ma az állatvédők is kiállnának a ló mellett, hogy „Nem oda Buda”! Tessék megadni a tisztességes mennyiséget, amelyik az Élethez szükséges!

 

De hol vannak az „Embervédők” akkor, amikor a kormánytagok akkora baromságokat mondanak, hogy 22000 Ft-ból már, de 47000-ből vígan meg lehet élni. Úgy néz ki, hogy egy „állat” nagyobb védelmet érdemel, mint az Ember. Hiszen ezt nem is rejtette véka alá Lázár János, amikor kijelentette: Aki nem gyűjtött magának vagyont, az „annyit is ér”../szartse/ Minden emberben benne van a jónak és a rossznak is a lehetősége. Ez belénk van kódolva, csak az a kérdés, melyik tulajdonságunk válik „dominássá”.. Van még egy fontos ismérv: Az értelmi képesség. Az IQ érték. A „kutyából nem lesz szalonna” közmondás igazsága erre nagyonis igaz. Butából soha nem lesz okos ember. Ami nem zárja ki, hogy „jó ember” legyen, jó szakember és a magánéletben is megállja a helyét. Csak „Vezetőt” ne csináljanak belőle! Mert azt a „feladatot” nem lesz képes ellátni.

 

Mi a helyzet az „okos emberekkel”? Az IQ-ja lehet bármilyen nagy, ha az „eszét” nem a közösség és a Haza hasznára használja, nem lesz belőle „jóember”, csak gazember. Ha a bűnözés oldaláról nézzük az embereket, az egyszerű „bűnöket” a társadalom perifériájára lecsúszott szegény emberek (alapjában buták) követik el, míg a „nagy disznóságokat” a magas IQ-val rendelkező, képzett, „okos” emberek követik el.

 

Nagy bűnök elkövetésére akkor van lehetőség, ha olyan emberek kerülnek a hatalom közelébe, akik eleve arra készülnek, hogy a hatalmat a saját hasznukra gyakorolják. Nem véletlenül mondta Gyurcsány Ferenc a Majálison: „Magyarországnak gazember kormánya van!” Erre már azok is kezdenek rájönni, akik nagy reményeket fűztek az „ígéreteikhez” és rájuk voksoltak. Ez az írás csak egy a sok közül, amelyik azt bizonyítja: „AZ ígéret szép szó, de ha nem tartják be, szartse ér!”

 

http://www.femina.hu/hirhatter/orban_kormany_ket_ev

 

Ha 18 ígéretből 6 félig teljesül, ez nálam (pedagógus-szemmel nézve) bukást jelent. Ma egy félország így értékeki az Orbán-kormány két évét. De nem csak itthon látják bukásnak a teljesítményt: A gondolkodó emberek mindenütt a világban így értékelik. Csak Magyarországon lehet ezt megtenni a néppel. Ennek nagyon mély okai vannak.

  1. Kimaradt az ország életéből a polgári forradalom és a polgárosodás folyamata.

  2. Az ellenzéki pártok képtelenek megérteni, hogy összefogás nélkül nem tudják a hazugságokkal megtévesztett Népet a kormány leváltására rábírni.

  3. Amíg a hatalom bitorlói nemtelen eszközökkel lehetelenítik el a demokrácia és a jogállam működését, az ellenzéknek is fel kell vanni ezt a „kesztyűt”, mert egyenlőtlen fegyverekkel nem lehet háborút nyerni!

 

Az Orbán-kormány két évi „áldásos tevékenysége” hazánkat csődközeli helyzetbe sodorta. Ehhez az ellenzék „asszisztált” a helyett, hogy az összefogásban rejlő lehetőségeket kihasználta volna. Viszont KÉT ÉV hátravan még, amit ha jól használunk ki, a hibákból okulva olyan programmal állhatunk a Nép elé, amellyel akár meg lehet változtatni az ország sorsát. A „hajó” még nem süllyedt el. Léket kapott.. De van Ma Magyarországon olyan erő, amelyik képes lesz a lékeket befoltozni, a hajót a békés kikötőbe vezetni. Európa kikötőjébe, ahová ezer éve szeretnénk tartozni, de igazából sohase sikerült „megfelelni” az elvárásoknak.

 

A munkához bízni kell magunkban, hogy képesek leszünk rá. Bízni kell a DK-ban, hogy képes lesz rá. És bízni kell a Vezetőinkben, hogy lesz elég erejük végigharcolni a háborút és győzni a butaság, gonoszság, hazugság felett. Az Igazságot bizonyítani nehéz, de nemes feladat! Az IGAZSÁG erősebb a hazugságnál. A hazug embert hamarabb utól lehet érni, mint a sánta kutyát. Ez a kormány már nagyon „sánta”..A baj az, hogy akinek még szemellenzője van, nem látja. Meg kell Őket tanítani LÁTNI.

Szerző: Szilárd bácsi  2012.05.25. 07:46 2 komment

Címkék: blogok politika orbán gyurcsány elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr544544974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noviktorka 2012.05.27. 12:49:02

Szeretünk mi betegek lenni Szilárdbá, mert így az egyik jó magyar szokásunkról nem kell lemondanunk: a panaszkodás össznépi műveléséről!

stumbek 2012.05.28. 15:53:12

Szilárd Bá! Igazad van.De sajnos most azt a bizonyos helyzetet éljük meg,amikor valakinek van orvosi diplomája,csak tehetsége nincs.Félre diagnosztizálja a beteget és még súlyosabb állapotot hoz elő,mint amilyen volt.Nos, Orbán ezt csinálta,csinálja! Ebből hogyan fogunk kikecmeregni, ez itt a nagy kérdés! Mert egyenlőre nem nagyon látszik az ellenzék összefogása,nem csökken a bizonytalan szavazók tábora,ami számomra azt jelenti,hogy nincs a porondon olyan szervezet,Párt,amit érdemes támogatni! A DK-nak is többet kellene mozgolódni,új alternativákat felmutatni,egyezkedni,szervezkedni stb.Mert nem elég,ha időnként összejövünk,megbeszéljük a problémákat,aztán minden marad úgy a régiben.
süti beállítások módosítása