KEDVES KLUBTAGOK!

Egy nagyon egyszerűen orvosolható problémára szeretném felhívni a figyelmet.

MIÉRT MARADNAK VÉLEMÉNYEK, HOZZÁSZÓLÁSOK NÉLKÜL EGYES HÍRT KÖZLŐ POSZTOK?

Ennek sokféle oka lehet.

  1. Elsikkad a többi között.

  2. A szerző nem hívja fel a társak figyelmét rá. /cseten/

  3. Vannak nagyhorderejű, kedvelt blogírók tollából fakadó írások, az „olvasók” ezeket részesítik előnyben.

Klubunk VITAKLUB. Van „Vitanapunk” (kedd, 19-órától) ahol rendszeresen megtárgyaljuk az időszerű kérdéseket és meghallgatjuk egymás véleményét. Ebből tanulunk. A Nyári Uborkaszezon nem kedvez az „érdeklődésnek”, ezért a Vitanapot szüneteltetjük. A vélemény-cserét nem. Csak ebben az időben akkor szól bele bárki a beszélgetésbe, amikor éppen kedve van, ráér, vagy érdekli a téma. Vagyis bármikor. Lehet, hogy rögtön nem kap rá választ, de eccer csak megakad rajta Walakynek a szeme..Ezekbe a „menő posztokba” BIZTOSAN belefér egy személyes vélemény jobban, mintha külön posztba rakja az illető. Itt ugyanis „megfordulnak látogatók”, míg a magányos posztra lehet, hogy a kutyase sz@rik rá.

Hogy minek az apropójaként jutott eszembe erről blogot írni? -Csak azért, hogy elősegítsem a kúltúrált vita kialakulását a mindenkit érdeklő kérdésekben. Egyik tagtársunk írt egy rövid bevezetőt egy nagyonis fontosnak látszó kérdésről.

Amikor több napig senki nem vette észre – vagy komolyan, feltette a kérdést:

 Úgy látszik senkit nem érdekel ez a post!

Elolvastam. Tényleg jó írás, „megér egy misét”.. Válaszoltam rá, cseten

Érdekel. (mármint minden vélemény) De nem lenne könnyebb egy helyre rakni, ahol könnyen megtalálja mindenki és hozzáteheti a véleményét? Így egy helyen mindenkiét meg lehet találni.. Míg a sok "szétszórt" elsüllyed magától..

Ezt már Én is mondtam,de ezt a postot azt hiszem tegnap tettem fel és egyetlen hozzászólás sem volt hozzá. Végig néztem ezen kívül nincs másik.Pedig a téma nagyon érdekes.

Persze hogy érdekes. És fontos lenne mindenkinek elolvasni. Ezért van jelentősége a keddi Vitanapoknak, mert akkor egy posztba hordunk össze minden hírt, ahol elolvashatjuk. De még nincs Vitanap, uborkaszezon van. Ettől függetlenül folyamatosan lehetne egy posztba gyűjteni a témákat. Könnyebb megtalálni és nagyobb a valószínűsége, hogy többen olvasák.. Pl a legutóbbi írásomnál majd 200 hsz született..

Ennek van magyarázata: A „megszokás”..

Ismered a "Kicsi a rakás, nagyobbat kíván"! - játékot?

Van közmondás is: A KUTYA IS A DOMBRA SZARIK

Ezt a blogot kisérletképpen hoztam létre. Be akarom bizonyítani, hogy egy témára a figyelmet kellő szervezéssel fel lehet kelteni, és ha a Tagság „vevő rá”, sok értékes információt lehet összegyűjteni úgy, hogy még időt is takarítunk meg vele.

Már csak azért is, mert szeptember 12.-én (kedden) véget ér az „uborkaszezon” legalábbis Nálunk, és szeretném, ha addigra a Tagság aktív része megtanulná a „módszert” a gyakorlatban alkalmazni.

Kérek minden aktív tagot, hogy a kisérlet sikeréért ezt a posztot támogatni szíveskedjen.

/zárójelben jegyzem meg: volt már olyan Vitaposztunk, ahol 300-nál több hsz. született/

Szerző: Szilárd bácsi  2012.08.30. 14:50 1 komment

Címkék: blogok politika barátság útmutató

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr174741911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stumbek 2012.08.30. 15:36:28

Érdekes eszmefuttatás!
süti beállítások módosítása