A   JÖVŐ   ELKEZDŐDÖTT

Politikai  vitafórum  Vadai  Ágnes  ls  Szanyi  Tibor  közreműködésével

2012 szeptember 7.-e jelentős dátum két párt életében. A szétválás óta az első eset, hogy MSZP-s és DK-s politikus egy asztal mellett vitakozzon a jövőnket érintő kérdésekről. Vezető helyet foglalt el az összefogás gondolata, amit mindketten elkerülhetetlennek itéltek meg, mindössze a formában voltak nézet-különbségek, de nem kibékíthetelenek.

Mottónak azt mondanám: A vitapartnerek, de a közönség is /néhány kivételtől eltekintve/ azt kereste és hangsúlyozta, ami összeköt bennünket, nem azt, ami szétválaszt. A cél közös: Orbán rendszerének leváltása. Lehetnek különbségek, de ha a szó és a tett erejével közösen küzdünk a cél eléréséért, nagyobb az esély, mintha külün utakat járnánk.

A találkozót a Demokatikus Koalíciót Támogatók Klubja kezdeményezte és szervezte. Mi csak „csepp” vagyunk a tengerben, de a tenger erejét a vízcseppek sokasága és akarata adja. Magunk nem mentünk volna semmire, hiszen se „pénz, paripa, fegyver” nem áll rendelkezésünkre. A Demokratikus Koalíció /mint párt/ felkarolta rendezvényünket és biztosította hozzá a szervező apparátusát és a technikai feltételeket.

Megköszönöm tagtársaimnak az  aktív  részvételt az előkészületekben, segítségetekkel  a  Politikai  vitafórumot „tető alá hoztuk”. Köszönöm a segítséget a  DK  vezetőségének és aktívistáinak a szervezésben  és  a  profi lebonyolitásban. Köszönöm a jelenlevőknek, meghívott vendégeinknek, hogy szavaikkal tartalmassá, jövőt formálóvá tették a találkozót.

A pártvezetés meghívta a TV-ket a fórumra, amire egyedül az Echo TV küldött ki stábot. Megköszönjük érdeklődésüket. A  felvétel korrekt, egy  szépséghibája volt. Nem mutatta az  érdeklődés mértékét. Igaz, csak a két meghívott vendég „bevezetője” volt sajtónyilvános.

A DK belső munkatársai voltak kedvesek felvenni a kétórás anyagot, amit rendelkezésünkre bocsájtottak. Külön köszönet érte a Paál házaspárnak, Gézának és Gabinak a profi hang és képanyagért. Akit érdekel, meghallgathatja. Ez a videó „ütőkártya” lesz a kezünkben abban a felvilágosító munkában, amit el kell végeznünk ahhoz, hogy 2014-ben „eltakaríthassuk az útból” ezt a dilettánsokból és hazaárulókból álló fidesz-bagázst.

Aki olvasni szeret, nyugodtan megteheti: Belefér a két órába. Blogom akkor írtam, amikor nem tudtam, hogy lesz teljes felvétel. Ebben benne vannak a saját gondolataim is.

A csilláron is lógtak volna, ha lenne csillár. Így csak zsúfolásig telt meg a terem. A hetven  ülőhely kevésnek bizonyult.Szerencsére a büfé padjai kéznél voltak, így csak néhány tucat  embernek kellet jótállnia a sikerért. Vadai Ági „rátapintott a lényegre”,  amikor  azt  kérte: Vagy  bekapcsolják  a  szellőztetőt,  vagy  nem  lesz  ellenzéki  összefogás!

A találkozót végigkisérte az érdeklődés. A zsúfoltság ellenére alig volt idő  előtt  távozó. Mindenki egyetértett, hogy PÁRBESZÉD  NÉLKÜL  NINCS  DEMOKRÁCIA. Abban is,  hogy demokráciát csak pártokkal lehet  építeni,  működtetni és hogy  az  Orbán-kormányt  el  kell  takarítani  az  előrehaladás  útjából. Ezt  pedig  csak  összefogással  lehet  elérni. Ennek mikéntjéről megoszlottak a vélemények, de reméljük: A  JÖVŐ   ELKEZDŐDÖTT. 

Az első kis lépést klubunk kezdeményezésére az ellenzék két prominens képviselője megtette. Vadai Ági  és  Szanyi Tibor  minden  kérdésre  adott  válaszát  egyetértés  és  taps  fogadta. Ezen  a  fórumon  azt  kerestük,  ami összeköt bennünket és megtaláltuk. Vannak  persze  gennyes gócok, amiket ha megfelelően kezelünk,  a  sebek  begyógyulnak.  Mindketten azon  a  véleményen  voltak, van ki ellen harcolni, nem  szükséges  egymást  „ölni”. A közeledést egymás állásaihoz egyik párt képviselője sem zárta ki, fontos feladatnak  tekintette.  A  „jövendőneli  Híd”  első  két  pillérjét  levertük. Ez sokkal  jobban  „áll”,  mint  az  a  „cövek”, amit  Orbán  a  kétharmadról  képzel.

Már vannak és lesznek képek a Vadai - Szanyi Fórumunkról.  Kérem  a résztvevőket, tegyék hozzá képeiket, beszámolójukat a találkozóról és osszák meg barátaikkal, hogy érezhessék a hangulatot, akik bármi okból  nem  tudtak  részt  venni, de  szeretnének  tudni róla.

Ha egy mondattal akarom kifejezni, azt kell mondjam: elindultunk az úton, amin  végig kell menni a célig. Az út rögös, tele van akadályokkal, aki lemarad vagy megfordul, nem  jut át  a tulsó partra. Pedig oda igyekszünk: A nyugati, demokratikusan működő civilizált európai  országok   világába. Aki  ezt  az  utat  nem  tartja  jónak,  az  menjen  Orbán  után  Ázsiána, hiszen  szerinte  úgyis  „félázsiai  származékok”  vagyunk  és  ikább  Azerbajdzsénban  szeretnénk  megtalálni  a  boldogulást,  minhogy  elfogadjuk  az  Unió  kinyújtott  kezét.

Két  út  van  előttünk”.  Kelet vagy Nyugat. Eddig a  Nép  mindig  a  rosszat  választotta. Ideje lenne megtörni a turáni átkot, észérvek mentén gondolkodni jelenünkről és  jövőnkről. Legfőbb ideje lenne elzavarni Orbánt és bandáját pereputtyával együtt és  felépíteni  az  Új  Magyar Köztársaságot, ahol minden ember otthon érzi magát, van  munkája  és  becsülete,  ahol  nem  az  „egyik”  mondja  meg,  mit  csinálhat  a  „másik”, ahol  nem  vív  a  kormány  szabadságharcor  saját  népe  ellen  és  ahol   ÉLNI  LEHET   emberhez  méltó  életet.

 Nehéz  feladat lesz „Orbán  után” visszaállítani  a  működőképes  államot  független  intézményeivel és helyreállítani a megcsappant bizalmat  a Világgal  szemben. Ehhez kell minden megválasztott vezető, kormányzóképes párt és ellenzék  konstruktív  együttműködése az országot érintő kérdésekben. Ehhez  kell  a  nép  aktív  részvétele  a  választásban, mert  aki  lemond  arról  a  jogáról,  hogy  beleszóljon  előljáróik  választásába, annak  nincs  joga  a  demokratikusan  megválsztott  kormányt  bírálni.

Erről  szólt  a  „vita”,  ami  békés  mederben  zajlott  és  inkább  beszélgetés  volt a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről. Ez a lépés egymás felé az első volt, amit követ  a  többi úgy, hogy akár  szélesebbre  nyitjuk a  kaput. Remélem, mire az idő megérik a  választásra,  az a  HÍD amelyiknek  első  két  pillérjét  levertük,  megépül. És  ha  ezen  a  hídon  sikerül  „összehozni” egy táborba  az  ellenzéki  erőket, a  cél,  Orbánék  eltakarítása  sikerülni  fog.

 Az nem lehet, hogy ész, erő És oly szent akarat Hiába sorvadozzanak Egy átoksúly alatt.

 Még jőni kell, még jőni fog Egy jobb kor, mely után Buzgó imádság epedez Százezrek ajakán.

 A  kérdés csak az: Mikor  jön  el  a  cselekvés  órája?  Erre  azt  mondják  előljáróink, „Mindent  a  maga  idejében!”  Vadai  Ági,  de  Szanyi  Tibor  sem  akar  vérfürdőt.  Amíg a demokrácia él, a remény is él, hogy békésen oldjuk meg „közös dolgainkat”.

 

Szerző: Szilárd bácsi  2012.09.09. 15:24 4 komment

Címkék: politika orbán barátság koalíció demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr634764630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lllilla- 2012.09.10. 00:22:29

így volt!

az echo tv-t mi nem engedtük felvételt készíteni--így korreket!

mlaci54 · http://pacin.hu 2012.09.12. 11:49:19

Nagyon klassz kezdeményezés. Így lehet lépésről-lépésre közeledni. A párbeszédet semmi nem helyettesíti! Gratulálok Szilárd!

czjanos 2012.09.12. 19:05:33

Magam is azt írtam a DK fórumán a rendezvény előtt, hogy azt nagyon jól tudjuk, mi a különbség a két párt között, ezért inkább arról essen majd szó, ami összeköti a baloldal két pártját. Örülök, hogy így történt és köszönöm a részletes tájékoztatót! Remélem, hogy hasonló találkozók sora fogja elősegíteni a baloldal összefogását!

lllilla- 2012.09.14. 14:51:02

azért ezt sem kell feledni!

de

itt egy kezdeményezés:
ugyanarra a témára:
http://www.facebook.com/kisalfold.hu#!/photo.php?fbid=376493249087354&set=a.376492772420735.81394.100001800467479&type=1&theater
süti beállítások módosítása