A  Remény  Kongresszusa

 

Nagyon  vártam,  vártuk  ezt  a  napot.  Előtte  felidéztem  az  „indulást”:  Az  egy  évvel  ezelőttit,  az  alakulót.  A  tízes  skálán  mérve  a  hőfokát,  nagy  különbséget  véltem  felfedezni:  Az   tízes    volt,  ez  „alig  négyes”..

 Az  Alakuló  a  Körcsarnokban  volt,  ahol  a  „csilláron  is”  lógtak  az  emberek        és  a  kinnrekedtek  számára  kivetítőn  közvetítették  a  bent  történteket. A  főváros  összes  galambja  időnként  megrettenve  repült  fel,  nem  tudta,            mi  történt:  Pedig  csak  a  jelenlevők  „Húzzunk  bele”!  Jelszava  hangzott  fel        elég  gyakran,  amikor  valamelyik  vezetőnk  „olyat mondott”..

 Most?  Az  itt – ott  felhangzó  gyér  taps  jelezte,  hogy  „vagyunk”.. De  nem  elegen  ahhoz,  hogy  megváltsuk  a világot,  még  ahhoz  sem, hogy  számottevő  tényezőnek  tekintsenek  a  többi  ellenzéki  párt  vezetői,  tagjai  és  szimpatizánsai..  A  létszámunkhoz  képest  az  1700  jelenlevő  elég  kevésnek  tűnt.  Még  a  regisztráltak  közül  is  sokan  maradtak  távol,  amiről  az  üres  helyek  árulkodtak.

 Mintha  megtört  volna  a  kezdeti  lendület!   Pedig  a  Párt  élcsapata  mindent  megtesz  a  sikerért, de  a  „félelem”,  amit  a  rendszer  áraszt  magából,  bénitólag  hat  az  egyszerű  halandók  között.  Nem  merik  hangosan  kimondani,  amit  gondolnak,  inkább  tűrik  a  megaláztatásokat. -És  várják  a  csodát:  Orbanisztán  végét.  Ami  így,  passzívitásban  soha  nem  jöhet  el.

 Nem  csoda,  hogy  Varju  Laci  egyik  kérése  éppen  ez  volt: A következőre mindenki hozzon magával  még  egy  Embert”! Ezt  már  soxor  hallottuk,  tudjuk  is, hogy  csak  így  lehet legyőzni a Fideszt és Orbánt.

Ha bárki azt mondja, hogy ez az írásom túlzottan pesszimista, azt felelem rá: Nem! Csak reális. Ugyanezt lehet kihallani Gyurcsány Ferenc egyórás beszédéből is.. Reálisan értékeli a helyzetet és nem fűz nagy reményeket a 2014-es választásokon várható sikeres szerepléshez. De igenis akarja a változást, nem akar visszavonulni, tenni akar a hazáért, a népért, a demokráciáért, a IV Köztársaságért! Most annyit, hogy minden energiát mozgósítva eljusson a legkisebb faluig, megalapozza a DK elfogadottságát, megmutassa magát és pártját az egyszerű embereknek, segítse az összefogás eszméjét és ha majd eljön az idő, akár élére álljon a „változásnak”..

Ez az idő hamarabb nem jöhet el, mint 2018. Addigra „beérik a vetés”, megértik az emberek Orbán rendszerének tarthatatlanságát és megértik Gyurcsány igazságát. „Több lehetőséget lent, több felelősséget fent!”

De ezt Nála jobban senki nem tudná elmondani.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l2wHd5FayzU

Akinek ez „túl hosszú”, meghallgathatja az ATV Híradójának beszámolóját.

http://atv.hu/cikk/video-20130126_gyurcsany_aki_nem_akar_osszefogni_orbant_tartja_hatalomban

Aki pedig szeretné megtudni, kik voltak jelen, Polgári Laci barátunk fényképei között biztosan megtalálja magát, vagy akit keres.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.404325002984345.94984.100002205450354&type=3

Nem azt mondom, hogy ez a Kongresszus nem érte el a célját, mindössze azt, hogy időarányosan késésben vagyunk. Ahhoz képest, milyen lendülettel indultunk, a lendület megtört. Nem tartom elégnek a taglétszámot. Ha szívügyünk lenne a „hozz magaddal még egy embert” jelszó, lehetnénk többen. Ez a hétezer fős létszám nem akar nőni.. Ha beszervezünk néhányat, annyi le is morzsolódik.

Éppen ezért kell a hátralevő időben erre a kérdésre helyezni a főhangsúlyt! Hogy legyen ereje a Pártnak, akit nem lehet megkerülni a koalíciós tárgyalások megindulásakor. Mi tudjuk, hogy a DK tette eddig le az asztalra a legtöbbet az Orbán rezsim leváltása területén. Élenjárt mindenben, ahol szólni, tenni kellett, ott volt minden megmozduláson, amit mások kezdeményeztek, részt vett minden megbeszélésen, amit a célból szerveztek, „Mi a teendő Orbánék bukása után?”

Optimista vagyok azért, mert vezetőink látják a hibákat és tesznek annak érdekében, hogy a Nép megismerje a „magyar valóságot”, abban a Fideszt és a DK-t a helyén tudja kezelni. A „Mi országunk” akcióprogramjában eljutnak vezetőink a legkisebb településekre és felvilágosító munkájuk eredmémyeképpen egyre szélesebb körben lesz népszerű a DK és vele együtt Gyurcsány Ferenc. Öszöd ártó hatása egyre halványabbá válik, ma már nem azt emlegetik, hanem ezt: „Ő az az ember, aki személyesen győződik meg a szegények nyomoráról”..

Ez a „munka” 2014-re meghozza gyümölcsét és 2018-ra akár a vezető szerepet is. Ezért érdemes és kell dolgozni a DK sikeréért mindenkinek, aki úgy gondolja: Ez a „csapat” képviseli ma a leghitelesebben a szegények, elesettek, kirekesztettek népes táborát. Hiszünk a DK sikeres szereplésében és reménykedünk, hogy lesz Magyarországon még Köztársaság! És mivel Gyurcsány Ferenc támogatóinak a „Reményhal” a totem-állata, hisszük, hogy a „remény hal meg utoljára”..

A felhívásnak szeretnénk eleget tenni..„Hozz magaddal még egy embert”! Ha ezt maradéktalanul teljesítenénk, a siker sem maradna el. Ha innen nézzük, a siker „kulcsa” a kezünkben van. Nincs más dolgunk, mint „tenni a dolgunkat”.. HÚZZUNK BELE! A bő egy év erre bőségesen elegendő idő.. Szomorúan halnék meg, ha erre is képtelenek lennénk..

De: nemhiába a reményhal, „A reményt” soha ne adjuk fel!

Szerző: Szilárd bácsi  2013.01.28. 10:48 3 komment

Címkék: gyurcsány ünnep koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr325048028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2013.01.28. 13:47:13

Elkeserítő ez a hozzáállás. Én is ott voltam ezen a Kongresszuson, és egyáltalán nem ezt tapasztaltam. Nem tudom, hol láttál te üres székeket??? Legfeljebb azokét, akik kimentek pisilni. Az összes ülőhely foglalt volt, az oldalsó pótszékek is. Ami meg az időjárást illeti, bizony Dunántúlon már havazott.... Azóta itt Pesten is.
Azt ne várd, hogy az országban mindenki DK-s lesz. Ez egy élcsapat.
Az összefogás hozta létre ezt a pártot. És ez a kifutás. Ha együttesen sikerül ezt a rendszert leváltani, akkor nem hiába szálltam be én is a politikába.
Kedves Szilárd! Ha nekünk nem de utódainknak tisztességes Magyarországot készítünk elő. És akkor egy idézet:

"Addig nincs megnyugvás,
Addig folyvást küszködni kell. –
Talán az élet, munkáinkért,
Nem fog fizetni semmivel,
De a halál majd szemeinket
Szelíd, lágy csókkal zárja be,
S virágkötéllel, selyempárnán
Bocsát le a föld mélyibe."

stumbek 2013.01.28. 15:22:17

Szilárd Bá! Megint komorra vetted Magad! Te is ott voltál,ahol mi voltunk?!Nekünk kifejezetten tetszettek a beszédek,nagyon tartalmasak voltak! Persze egy Kongresszus nem tud mindig "alakuló" státuszt felvenni,itt már komolyabb feladatok jönnek.Tagszervezés! Az pedig talpalással,agitációval jár! Mi elhatároztuk,hogy a kb 130 fős taglétszámunkat megkétszerezzük!Tehát most feladat van és nem siránkozás!

Szilárd bácsi 2013.01.28. 17:45:44

Ott voltam, ahol Ti is.
Azt mondtam. a "hőfoka" volt langyosabb. A mondanivalóval semmi bajom. És hallottam, mit kérnek tőlünk. HOZZUNK MÉG EGY EMBERT. Én ezt szajkózom időtlen idők óta. de ez a legnehezebb "feladat"... Mert ezt nem lehet immel - ámmal teljesíteni, ehhez bele kell adni apait - anyait..

De ha megcsináljuk, abban benne van a győzelem esélye! Körülbelül erről írtam. Sajnálom, ha MÁST olvastatok ki belőle..
süti beállítások módosítása