Gyurcsány Ferenc Évértékelő beszédének margójára

Nem voltam ott a helyszínen, mégis úgy éreztem: Nekem mondja, amit gondolt a jelenlegi helyzetről. Velem együtt sokszázezer ember érezte így, hogy ez a beszéd mindenkihez szól, aki szívügyének tekinti a haza sorsát.

Ezt azokból a hozzászólásokból vontam le, amit számos helyen sok Embertől hallottam és magam is tapasztaltam: Ez a beszéd minden szempontból megállta a helyét. Egy igazi államférfi beszéde volt, aki felelősséget érez a haza polgárai iránt.

De álljon itt a beszéd elhangzását követő azonnali reflexióm:

Hallgattam Gyurcsány Ferenc évértékelőjét.
Az volt a véleményem, ilyen összeszedett már nagyon régen nem volt.
Az a kép, amit felvázolt elénk, nem túl rózsás:  "Ha így folytatjuk, 2014-ben a miniszterelnököt Orbán Viktornak fogják hívni"!

Ebben a mondatban benne volt az az aggódás, amit az ellenzéki összefogás hiánya váltott ki belőle! Nagyon igaza van. Összefogás, /választási szövetség/ nélkül semmit nem fogunk elérni. Nem "holnap", már MA kell keresnünk egymást.
Ahhoz, hogy ez az egység létrejöjjön, minden Orbánt elzavarni készülő erőre szükség van.

Hogy mi lesz ha győzünk? Nem lesz könnyű feladat kormányozni egy zátonyra futott hajót.. És ebben nem fog minden ellenzéki erő részt venni, csak azok, akik elég erősek akaratuk végrehajtásához, és van bátorságuk őszintének lenni a választópolgárok előtt.

Gyurcsány Ferenc bebizonyította: Nem csak beszélni tud, tudja a megoldást is. Van benne tapasztalata. Igazi felelős vezetőként beszélt.
"Több felelősséget fent, több lehetőséget lent".

Ezt a szlogent nem először halljuk Tőle, de most időszerű igazán.
Örömteli volt látni, hogy az összefogásról nem csak beszélt: Ott ültek a demokratikus pártok képviselői és Nekik is láthatóan teccett a mondanivaló..
Nekem is teccett. És ha hozzáveszem, hogy klubunk is az összefogás pártján állva próbálja segíteni a DK-t rendezvényeivel, nem járok messze az Igazságtól. Ahhoz, hogy megszabaduljunk a Fidesz és Orbán diktatúrájától, nem árt megismerni: Kicsoda valójában Orbán Viktor?
Erre pénteken remek alkalom kínálkozik: Gyertek el eseményünkre!.
Minden kedves Tagunkat és vendégünket szeretettel várunk.

De erről hallgassuk meg magát a szerzőt, Gyurcsány Ferencet.

http://www.demokratikuskoalicio.hu/?videoid=LC3jNjCWKpQ#youtubegallery

Van az ellenzéki oldalon néhány volt szövetséges, akik nem képesek felmérni, milyen kárt okoznak a választópolgárok félretájékoztatásával, amikor még ma sem képesek abbahagyni a „gyurcsányozást”..

Erre legjobb példa Bauer Tamás Bőhm Andrásról készült blogja

http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/ajanlottblogok/4214-bauer-tamas-aki-a-gyurcsanyozast-nem-birja-abbahagyni

És ha megnézzük a jelenlevőkről készült felvételeket Polgári Laci barátunk „szemével”, ezt látjuk:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=418353204914858&set=a.418345984915580.96695.100002205450354&type=1&theater
Ez egy jó csapat, jó vezetővel. Nem csoda: Nyolcévi tapasztalat áll mögöttük /meg becslésem szerint félmillió Ember, aki megértette Öszöd igazságát/ Amit mondott Feri és ahogy mondta, az úgy hallatszott, mint egy segélykiáltás a 24. órában: Össze kell fognunk! MINDENKIVEL. Különben az erőfeszítés ellenére marad Orbán önkényuralma.

A jelenlevők megértették. A hallgatók, akik a TV-n keresztül figyelték, szintén. Kérdés, eljutott-e minden ellenzéki párt, civil szervezet tudatáig?
Ha igen, lesz választási koalíció. Ha nem, egymást írtja ki a sok kis ellenzéki pártocska, maga akarván kivívni a győzelmet.. 

De az már régen bebizonyosodott: "Egyedül nem megy".

Szerző: Szilárd bácsi  2013.02.20. 10:56 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika gyurcsány elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr395093734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása