Május üzenete

Ez a Május elseje sokmindenben hasonlított a régmult idők Majálisaira.Voltak ünnepi beszédek, Majális, voltak vidám percek, volt virski és sör, sajnos, már nem ingyen.

Viszont sokban különbözött a régmult május elsejéktől: mindenki külön ünnepelt, bár nagyhangon hírdetite az ellenzék az összefogást. E nélkül Orbánt leváltani szinte lehetetlen. Volt egy „alkalom”, ami az elmult három éviekkel együtt már sokadik „ziccer” lehetett volna az ellenzéki összefogás terén, amit most is sikerült elqrni.

Május olyan hónap, amiben nem csak egy nap az, ahol megnyilvánulhat az egység, hanem az egész hónap alkalmas a köz-szereplésre, hiszen minden napra jut valami, ami „összekapcsol” Embereket, érzéseket, eszméket.

Május a természet, a szerelem, Anyák Napja ünnepe is. Ez a május ráadásul a Zsidó Világ-kongresszus kapcsán az antiszemitizmus elleni harc helyszíne. Nem véletlen, hogy éppen Budapesten rendezik, ahonnan a legtöbb zsidó került a hitleri nézetek következtében gázkamrákba. Ahol a legrasszistább gondolatok születnek, hála a magyar jogrendszer jogalkotási gyakorlatának, közvetve Orbán Viktornak.

Hogy mit üzentek a pártok és a szónokok? Ennek megítélése „megér egy misét”. Gondolom, mindenki meghallgatta a neki tetsző üzenetet. Nekem ez az irányadó.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SbnLCTi_Q3k

Hogy a közvélemény hogy reagált rá, azt mindenki saját maga el tudja dönteni. Vannak kiváló blogírók, akik ha kell, ha nem, elmondják véleményüket mindenről. Aztán a „köznép” vagy megérti, vagy nem: Úgy gondolom, ebből a szempontból PuPu véleménye mérvadó, ezért tettem ide. Lehet rajta vitatkozni, mennyiben van igaza, mennyiben nincs, de fölösleges: Mindenki tévedhet. Abban különösen, kinek van, kinek nincs helye egy ellenzéki kerekasztal körül. Osztom PuPu vélemányét. MINDENKINEK, aki érdekelt és tenni is kíván Orbán redszerének leváltásáért.

http://www.pupublogja.hu/2013/05/zavaros-majus.html

A hét eseményeihez tartozik, hogy hazánkban van a Zsidó Világ-kongresszus soron következő ülése. A sors fintora, hogy Orbán éppen azzal az „Elnökkel” kénytelen tárgyalni, akivek már volt „dolga a Sukoró-ügyben személyesen is”. Így ez a „Páva-tánc” is elég hiteltelennek tűnik, mert Orbánt ma már mindenütt úgy ismerik, mint a rossz pénzt. Tudják, nem az a fontos, mit MOND, hanem hogy mit TESZ. Hogy még ma sincs olyan törvény, aminek alapján be lehetne tiltani a szélsőjobb randalírozásait a Kongresszus helyszíne környékéről, pedig törvényhozás területén a Fidesz verhetetlen: Ha kell, KÉT NAP ALATT születik új törvény bármire. Az szomorú és egyben elgondolkodtató, hogy három évi kormányzás után még ma sincs törvény a holokauszt tagadására, a náci eszmék hírdetőinek büntetésére. PuPu ez a másik blogja nagyon jól mutatja azt a kettős mércét, amit a Fidesz Orbán vezetésével alkalmaz: Ami arra jó, nehogy elriassza a szélsőkobbos szavazókat magától, mert rájuk szüksége van.

http://www.pupublogja.hu/2013/05/shalom.html

Remélem, kedden este 7-kor nem néhányan fogunk lézengeni ebben a posztban. Addig is jó felkészülést és aktív részvételt a vitában – mindenkinek. Ne felejtkezzetek el arról sem: Május 17.én délután 15 órától GyNémeth Erzsébettel és Molnár Gyulával van találkozónk a Népszinház utcában.

Egy  kis  képi  kiegészítés,  amit  utólag  találtam,  betekintést  enged  a  "hangulathoz".   Ami  még  ugyan  nem  kormányváltó,  de  reménytkeltő.  

Vadai  Ági  Albuma  valóságos   KINCS    számunkra.                                            Hiszen  számtalan  "közös  emlék"  fűzi  össze  Vele  Klubunkat.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=442217495868794&set=a.271763616247517.61619.175631865860693&type=1&theater

Kedves  segítőm,  Belák  Andrea  összeszedte  azokat  a  fényképeket,  amiket  Polgári  Laci  barátunk  és  Csákó  Erzsike  tagtársaink  képeiből  érdemesnek  tartott  egy  Albumba  összegyűjteni. Aki  felismeri  magát  "köztük",  legyen  kedves  "nevesíteni".  Hogy  a  többiek  is  megismerjük  Egymást. 

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=579922208707657&set=a.579921972041014.1073741827.100000696492758&type=1&theater

És  ha  még  ez  is  kevés,  itt  egy  másik  album.

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.492081957512083.1073741845.100001308490401&type=1

Szerző: Szilárd bácsi  2013.05.06. 12:31 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr15284348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása