Államalapító István üzenete a mának

Történelmi tudat-formálás magyar módra

Ma mindenki Istvánnal foglalkozik. Vagy Koppánnyal. De vajon ma ki képviseli I. Szent Istvánunk akaratát, az Államalapítást, a megmaradást az utókor számára?

István, vagy Koppány? 1000 éve ez nem volt kérdés. Ma nagyonis az!

De a „válasz lehetőségét” meghagyom az olvasóimnak.

Csak az utóbbi hét eseményeiről, híreiről ide – oda betett véleményemet szedtem csokorba. A végkövetkeztetést ki – ki levonhatja magának. Nem szedem időrendi sorrendbe: Talán így érthetőbb.



Hallgassuk meg egy olyan ember véleményét, aki valóban OTT VOLT 30 éve és most is.  http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/217185

Ezt a véleményt mindössze azért hoztam ide, hogy bemutassam: Milyen "vihart" -Pupu szerint viszály - kavart István megítélése a kezdetektől - napjainkig. 

És ha a történelmi filmeket csokorba szedjük, amelyek magyarságunkat mutatják be, azt tapasztaljuk: SOHA NEM VOLT BÉKE a lelkekben. A KERESZT JEGYÉBEN hol templomba, hol "ketrecbe" volt bezárva a lélek, ahonnan csak SZENTKÉNT, vagy "hazaárulóként" szabadult ki. 

A kérdés 1000 éve így hangzik: ISTVÁN, vagy Koppány? A mai kornak is megvan a maga "kérdése": HAZA, HALADÁS, ÖSSZETARTOZÁS, vagy az egyéni érdekek előtérbe tolása mellett az "alattvalók" kiírtása? 

Hogy ki hogy látja, attól függ, melyikoldalról nézi az eseményeket. Ma "szopunk" történelmi bűneinkért, amiket akkor követtünk el, amikor KÉT ÚT KÖZÜL - mindig a rosszat választottuk.De qrvára nem mindegy, hogy a "f@sz" melyik oldalán állunk. 

A TANULSÁGOT mindenki levonhatja, csak azt kell eldönteni: MA KI ALAKÍTJA ISTVÁNT, és ki Koppányt? Nem olyan nehéz ez, embertársaim annak, akiben pislákol még valahol a józan ész szikrája.

István, a király www.rtlklub.hu

Mi az hogy nem érdemes? Nagyonis: többször is, hogy megértsék! Mit üzen Szent István a mai magyaroknak! "Veled Uram, de nélküled"! Alföldi bemutatta a mai magyar valóságot, csak olvasni kell tudni a sorok között és nem szelektíve hallani. Neked különösen érdemes, kedves "kisbalázs".. Ma nem aludni kell, hanem tenni a dolgunk, hogy országunk fennmaradjon az utókor számára. Egyházi segédlet nélkül.. .

Jóval a bemutató előtt felhívtam a figyelmet az aktuális események nyomon követésére. Itt egy másik kiváló elemzés, nem csak "vájtfülüeknek". ÖNMAGUNK BÖRTÖNÉBEN. Ennél találóbb címet a szerző nem is adhatott volna a cikknek: hiszen Mi voltunk, akik a fülkeforradalomban KÉTHARMADRA EMELTÜK a diktatúrát, vele a DIKTÁTORT.  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=670712



Olvastam az írást. tulajdonképpen egyet is értek vele. A lényege abban áll, hogy azt vizionálja: A Fidesz ma már nem egységes párt. A kollégiumi "fijjuk" mellé felnőtt egy II., sőt harmadik generáció is, "akik" nem hallandók "lefeküdni" az alapítóknak és vannak önálló törekvéseik. /amit többnyira ki is harcolnakmaguknak. Ebből a sorból Lázár az egyik példa: Lám, még Csányi is megjegyezte: TEHETSÉGES. - Trafik-mutyi - Az a véleményem, hogy a Fidesz "alapítóinak" és Orbánnak az egyeduralmát PÁRTON BELÜL a II. III. vonalba tartozó, de nem mindenben egyetértő BELSŐ ELLENZÉK fogja megtörni.

Jogosnak tartom az igényt,hogy egymás írásait olvassuk,a véleményeket ütköztessük, de ne a személyt vegyük célba, hanem a gondolatot egyeztessük. Egymástól tanulhatunk a legtöbbet.  Persze, ha olvassuk is egymás véleményét. Vitatkozni ÉRVEKKEL IS LEHET.

Idővonalra feltöltött fényképek

Mit keresnek itt a Fidesz kézcsókosai és seggnyalói? Itt senki nem áll kötélnek, hogy megtehessék, amire vágynak: Azt amott lehet "elérni".. Ha már szóba esett: nekem is van egy kis hiány-érzetem. Nagyon jó a "csapat", de szebben mutatna, ha egy igazi "tökös csaj" is ott lenne köztetek..   Vadai Ágit hiányolom a képről.

Varga Mónika
"Ott volt a szegedi színpadon minden, amit szégyellünk, minden, amit nem szertünk magunkban. Naná, hogy fáj. Nem lehetett nem észrevenni az arcunkba tolt tükröt. Benne saját vezetőink képmutatása, teszetoszasága és gyógyíthatatlan hataloméhsége. Az őket körülvevő holdudvarok korrupt, mocskos, hazug világa. A „nép” köpönyegforgatása, önállótlansága, birkasága. Az ájtatoskodás. A manipuláció. A butaság. Az erőszak. Az önzés. Persze... könnyebb Stohl énekhangját meg Alföldi rendezését szidni (mégha részben jogosan is), mint elgondolkodni. Magunkon.
Elképzelem Alföldi Róbertet, ahogy reggel kinyitja a laptopját, elolvassa a megjelent véleményeket, aztán elégedetten hátradől és mosolyog. Nekem az a gyanúm, hogy épp ez volt a célja. Elérni azt, amihez nála jobban ma Magyarországon senki nem ért: hogy mindenki egy színházi tévéközvetítésről, az ő rendezéséről beszéljen."

Idővonalra feltöltött fényképek

"Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget, mondd, te kit választanál?"
Szegedről, az István a király előadásról

Gyurcsánynak teccett. Nekem is. Akinek meg nem, azt minősíti a "tudása": Elfelejtette már azt is, amit az elemi III. osztályában tanult. A MEGÉRTÉST. Ajánlom többszöri meghallgatásra. Hátha mégis maradt "walamy" a fejében. 



Idővonalra feltöltött fényképek

Ez a hét is elkezdődött... 

Kedves Feri ! Ilyennek ismertünk meg, ezért tisztelünk egyre többen, maradj meg ilyennek egész életedben ! A harc, amit nem Te kezdeményeztél, még nem ért véget: De nem lehet, hogy ennyi szívvel, lélekkel végzett MUNKA ne hozná meg a gyümölcsét! Orbán hatalmának vesznie kell: Ha nem szentségtörés, amit mondok: István, a Királyból ideteszem a zárógondolatot:

"AKAROM! Veled, Uram, de nélküled!" 



Kedves Barátaim! Túl vagyunk rajta. Erkel operáján is, amit az M1 közvetített, és ami nem tartozik Erkel kiemelkedő művei közé: De a "köztévének" derogált volna Alföldit közvetíteni. Ezért „bedobta" ezt, hogy megossza a közönséget. Az a véleményem, hogy tegnap CSÚCSIDŐBEN a nézettség magasan az RTL javára billent, még akkor is, ha erősen "vágott" volt az előadás közvetítése.

Ugyanis KIMARADT a sava-borsa, a KÖZÖNSÉG REAKCIÓJA. Ami fenomenális volt. Talán ez okozta azt, hogy annyi értetlen "emberformáju" volt a kommentelők között, aki abszulut nem értette meg a SZÁNDÉKOT.
Megmutatni István "üzenetét" a MÁNAK. Ezt leginkább a jelenlevők reakcióiből lehetett volna kivenni, de úgy látszik: EZT MÁR NEM ENGEDTE MEG A MÉDIATANÁCS, hogy közvetítsék. Így is elismerés illeti az RTL TV vezetését, hogy ekkora ellenszélben felvállalták az előadás néhány napos késéssel való közvetítését!   A fanyalgóknak pedig azt ajánlom: TANULJANAK MEG OLVASNI A SOROK KÖZÖTT. 
Azt hiszem, az előadás és a kritika együtt TÜKÖR a magyar nemzet előtt, amiben megláthatja ki - ki magát: Honnan indultunk és hová jutottunk.
Gratulálok minden szereplőnek az élethű előadásért, Alföldinek a kitűnő "kór-képért", Gréczy Zsoltnak a mélyen igaz elmzésért. Remélem, 100 év elég lesz megtanulnunk Szent István üzenetét alkalmazni a demokrácia keretei között.
Szerző: Szilárd bácsi  2013.08.22. 10:38 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika ünnep művészet elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr375470753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása