Nászajándék

Esküvőre nem megy az ember üres kézzel. A fiatalok megérdemlik, hogy a násznép segítse Őket az első lépéseknél. Ez így szokás minden „háznál”..

Kivételt azért találunk kishazánkban.

Egy falusi, sátras lagzin vannak hívott és hívatlan vendégek. Egyszerű emberek lakziján az örömapa a bámészkodókkal is vált néhány szót, és egy kupica jófajta házi-pálinkával koccint velük az ifju pár egészségére.

Orbán Ráchel esküvőjére egy légy sem tévedhetett be hívatlanul. A TEK úgy vigyázott rájuk, (főleg az „örömapa” miatt) hogy ott illetéktelen személy nem tehette tiszteletét. Ami rendben is lenne, ha nem ragaszkodott volna a „falusi lagzi” hangulatához.

De ki hallott már olyat, hogy egy sátorban tartott esküvőre meghívott vendégeket előre meghirdetett öltözetben fogadják, és a „nászajándék” alsó határának összege is ki volt kötve?

Nem csoda, ha ide „csak” az örömapa és a kiszemelt vőlegény hozzátartozói kaptak meghívást, kizárólag pártszimpátiai alapon. De hogy a vőlegény családja méltó legyen az Orbán – Birodalomba tartozni, előzetesen jó zsíros üzletekkel kitömték a zsebüket, nehogy üres kézzel kelljen „beszállniuk” a közösbe.

Ha már másoknak nem lehetett ide még benézni sem, azért a „felcsuti paradicsomba” csak bekukkantott Walaky: Kíváncsi volt, mibül telik ilyen „bazinaagy lakodalomra” ott, ahol a „zemberek” olyan szegények, mint a templom egere...

http://www.hirhatar.hu/hir/slager-lett-gyurcsany-ferenc-utifilmje

A „családlátogatás” jól mutatja, milyen körülmények között él Orbán Viktor Felcsuton, ahol minden az övé. Meg Mészáros Lőrincé.

Hogy mi maradt az egyszerű embereknek? Arról a „másik filmben” számolt be.

http://www.hirhatar.hu/hir/szegyellje-magat-viktor-mi-volt-gyurcsany-boritekjaban

Amit az után forgattak, hogy elhagyták az Orbán-birtokot és találkoztak a meztelen igazsággal. Hogy élnek a környékbeli kisemmizett, megalázott emberek?

Az már Gyurcsány emberi nagyságára jellemző, hogy mindezt „Nászajándékként” ma nyujtotta át Orbánnak a Parlamentben.

Egyben biztos vagyok: Nem fogja magát szégyellni a miniszterelnök. Mint ahogy akkor sem szégyellte, amikor rövid napirend előttijében hazugságokkal teli mondanivalóját úgy adta elő, mintha csatát nyert volna minden fronton. Pedig akinek maradt még ész a fejében, tudja: Ma sokkal rosszabbul élünk, mint bármikor. Talán még Rákosi „elvtárs” is humánusabb volt nála..

Minden esetre Gyurcsány megtette a magáét: figyelmeztette Orbánt, hogy „bűnei fel vannak jegyezve” és a végső elszámolásnál számot kell majd adni mindenről.

Természetesen a fiatalok nem tehetnek szüleik gaztetteiről: Nekik sok boldogságot, örömteli hosszú, boldog életet kívánunk mindannyian! Csak ne az „örömapa” húzza a talpalávalót. Inkább a megfelelő helyen a megfelelő személyzet „húzza rá” a megfelelő ruhadarabot.  

Szerző: Szilárd bácsi  2013.09.09. 17:27 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika család orbán gyurcsány ünnep elemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr15504474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása