Sohase mondd, hogy SOHA!

https://www.youtube.com/watch?v=P3OQfsQGZ-M

Hogy miért pont ez a mondat jutott eszembe Papcsák nevétől, azt nem tudom: De ami igaz a szerelemben, igaz a politikában is!

Talán legjobban ez az örökzöld sláger bizonyítja, amit alapul vettem.

Miről is van szó?

A Fidesz egyik erős embere korrüpciós gyanuba keveredett!

Kell ennél jobb alkalom az összefogásra ellenzéki oldalon? Aligha!

Erre mi történik? Mindenkiben felhorgad az Igazság iránti harc szükségessége, de amikor LÉPNI KÉNE egyszerre, megáll a tudomány.

Nem csoda: A parlamenti „ellenzék” csak EGYÜTT képes akárcsak egy nyiszlett Vizsgálóbizottságot felállítani, hála az Alaptörvénynek nevezett tákolmányba bebetonozott elveknek.

Mi lenne a teendő? Ha csak így lehet lyukat ütni a Fidesz erős várán, akkor NOSZA, rajta, ÜSSÜNK! És ha az eredmény érdekében az ördöggel magával kell a cél érdekében szövetséget kötni, azzal kell. „Ha ló nincs, jó a szamár is!” Ezt még a népi bölcsesség is alátámasztja.

Jelen esetben csak a parlamenti Pártok tehetnek valamit az ország érdekében az igazság kiderítése és a bűnösök megbüntetése terén. Márpedig ott a demokrácia erői igencsak kisebbségben vannak. Most van egy ügy, Papcsák ügye, amiben a Jobbik is veri az asztalt, hogy MÉLTÓ BÜNTETÉST a korrupt tisztségviselőknek!

De mint tudjuk, a Jobbik rassziasta, még csak jóindulattal sem nevezhető demokratának. Mit lehet tenni? Talán nem ártana „mérlegelni”? Mi a fontosabb? Az ország érdeke, ami a Fidesz hatalmának végét kívánja, vagy az, hogy a Jobbikkal soha! - nem kötünk még alkalmanként sem szövetséget?

Más, fejlett kultúrával rendelkező demokráciákban ez a gondolat fel sem merül, ott a „Haza minden előtt!” - elv érvényesül. Mi meg feladjuk az ország érdekét csak azért, mert egyszer kimondtunk valamit, amit a kialakult helyzet felülírt.

Sohase mondd, hogy SOHA!

Mert egyszer épp ez a makacs ragaszkodás lesz az előrelépés gátja!

Van annál fontosabb dolog, mint lebontani a Fidesz betonba ágyazott Várát, amit még Alaptörvénybe is rögzített? NINCS.

Ezért mondom én, a „senki”, hogy nincs abszolút Igazság, minden csak viszonyítva érvényes! A Fidesz már milliószor vétett az adott szó ellen, mégis abszolút eséllyel pályázik a jövő évi választás megnyerésére.

Addig, amíg nem sikerül lebontani akár részben a Fidesz birodalmának egységét, reményünk sincs a győzelemre. Nincs helye játszani az „Úriembert” a gazemberek ellen! Meg kell ragadni azokat az alkalmakat, amikor sikerül kideríteni a gaztetteket, amiket elkövetnek!

Ezzel tartozunk a Népnek, az országnak és MAGUNKNAK!

Hogy legyen hitünk és erőnk felvenni a harcot az aljas eszközöket bevető ellenfél elleni harchoz. Nem állunk olyan jól, hogy a ziccereket kihasználatlanul hagyjuk és „futni hagyjuk” a bűnösöket.

Hogy is állunk most ebben a kérdésben?

Papcsák feljelentett mindenkit, aki gyalázni meri az Ő tisztességes nevét!

Sohase mondd, hogy SOHA!

VOlt Walaky, aki számonkérte a Fideszt akkor, amikor összebútorozott a Kisgazdákkal?

És mi lett az eredménye?

A 4 % - kal vezető MSZP – SZDSZ koalíció vereséget szenvedett!

Mert Torgyán, /akire azt mondta Orbán, hogy „Vele aztán SOHA”!/

-lefeküdt a Fidesznek.

Ezért szólok én, a „senki”: MEGÉRI?

Sohase mondd, hogy SOHA!

Szerző: Szilárd bácsi  2013.09.26. 11:07 Szólj hozzá!

Címkék: blogok politika koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr215534446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása