Egy Találkozó utóélete Vélemények pro és kontra

a Demokráciáról, a Diktatúráról és az Összefogásról

Már egy hete csak a Mamára gondolok” - azaz arra, hogy fogja a Tagság fogadni az „őrségváltást”. Ugyanis felettem eljárt az idő, lemerült az akkumulátor, olyan emberre van szüksége ennek a remek társaságnak, aki időmilliomos, ott tud lenni mindig a tűz közelében és kellően felkészült a vezetésre is.

Semmi és senki nem tökéletes, mindent meg kell tanulni, de az első szereplés azt bizonyította: Jó választás Belák Andreára bízni a Klubvezetést. Mindenre odafigyel, lehet rá számítani: amit még kell, meg fogja tanulni: Kezelni a konfliktus-helyzeteket.

A Találkozót nehéz volt úgy időben összehozni, hogy törzstagjank és vendégeink időbeosztásába beleférjen. Így történt, hogy a társaság egyharmada a végére kicserélődött. Voltak, akik hamar ott tudtak lenni, de el is kellett menniük idő előtt. A másik rész később tudott jönni, de ottmaradt a végéig. A harmadik farmad /a legráérősebbek/ elejétől végéig kitartottak. Köszönet Nekik.

Egy baráti találkozó a Barátságról szól. Volt rá idő előtte és utána is. Egy Politikai Vitakör nem nélkülözheti az aktuális kérdések megvitatását. Erre jó „alanyok” álltak rendelkezésre: Székely Szabolcs, aki Alfréd Tarski néven publikál és a tudományos kutatásban hisz, ….István, aki Pupu néven teszi és a tapasztalatában hisz. Két ilyen híres blogíró vitája a Demokráciáról és a Diktatúráról igen élvezetes esemény.

Ha hozzávesszük Gy Németh Zsóka és Kerék-Bárczy Szabolcs ékesszólását, senki nem unatkozott a jelenlevők közül. Kár, hogy Polgári Laci kicsit későn ért oda, így a Tagság sietősebb fele lemaradt a képekről. Remélem, a jelenlevők „eleje” is készített néhány fényképet, így a teljes létszámról lesz képi beszámoló is.

Ami az apropót illeti: Ötévesek lettünk mint Közösség. Az a szép, hogy elejétől a végéig egy úton jártunk: Azon, amelyen Gyurcsány Ferenc vezette országunkat és reméljük, fogja még az Európai Unió irányába. Mert a jelenlegi kormány már rég „utat tévesztett”. Baku felé vette az irányt. Csoda, hogy törékeny hajónk még nem szenvedett hajótörést, egyenlőre csak a Demokrácia kapott halálos sebet. Helyette a Diktatúra kialakulásának napjai éljük. Hogy már VAN, vagy még NINCS, huszadrangu kérdés: fontosabb az, mit érez az ország megnyomorított népe.

Erről a kérdésról ott is volt „pengeváltás” a két blogíró között, de az utórezgése „megér egy misét”.. hogy ki mit szűr le belőle, lelke rajta: Én csak közreadom a két véleményt. Kiki döntse el, kinek hisz. Én a saját tapasztalatomnak.

Alfred Tarski Szilárd! Nem olvastam végig PuPu blogbejegyzését, mert nincs értelme. Már az elején láttam azt, hogy rólam szól, és az én elméletemet kritizálja. Ehhez joga van, de igazán jó ellenérvet nem hozott fel az én demokráciaelméletem megcáfolására. Amit korábban leírtam "A demokrácia lényege" c. tanulmányomban, ami remélem bővített változatban és könyv alakjában hamarosan meg fog jelenni, nos abból semmit sem fogok visszavonni és megváltoztatni!!! Nemrégen írtam le a "Hét tétel" c. bejegyzésemben azokat a főbb téziseket, amelyeket a mai politikai rendszerről gondolok. Ezek: 1. a Fidesz hatalomgyakorlása legitim. 2. A Fidesz minden törvénye, beleértve az alaptörvényt is, legitim törvény. 3. Magyarország demokratikus jogállam, amelynek államformája: köztársaság. 4. Magyarországon nincs diktatúra és Orbán Viktor NEM DIKTÁTOR!!! 5. Magyarország élvezi az Európai Unió támogatottságát. 6. A Fidesz jó győzelmi esélyekkel indul a következő választáson. 7. A Fidesz legyőzhető. Sajnálom, hogy nem értek egyet a DK vezetőinek néhány tételével, (pl. az alaptörvény legitimitását illetően), sajnálom, hogy nem értek egyet veletek sem néhány tételt illetően (pl. OV diktátori minősítésével), de nincs okom arra, hogy elméletemet megváltoztassam. Kérlek benneteket, hogy a szerdai vitanapon a fentieket olvassátok fel, mert azon én nem tudok részt venni (pedig szeretnék!). De most felajánlom azt, hogy ha a könyvem megjelenik, akkor részletesen elmagyarázom az elméletemet is nektek. Sőt, ígérem, hogy ha kéritek, akkor nektek fogom elsőként elmagyarázni azt.

Pupu Blogja nem rólad szól, kedves Tarski, hanem az általad hirdetett elvekről, - ha rólad szólna, akkor a kéártékonyságodról írtam volna.
1. Attól, hogy valami legitim, még lehet diktatórikus, ad abszurdum náci is.
2. Az alaptörvény legitimitása erősen vitatható, a kétharmad az gyakorlatban a választók kb. harminc százalékát jelenti, a választás pedig egy kormányt sem hatalmaz fel rendszerváltásra.
3. Ha neked az a jogállami normáknak megfelelőp állam, ahol a kollégiumi szobatársak egymás között osztották fel a fő hatalmi ágak vezetését, hát lelked rajta - te is a szépségbe fox belehalni egyszer...
4. Diktátor az, akinek a személye döntések során megkerülhetetlen, márpedig nálunk Orbán alszik, akkor megáll az élet, - ezt értsd szószerint is akár.
5. Magyarországot az Unió nem támogatja, csak tűri - egyelőre.
6. Nem mondod!

7. Persze, ha a nép bunkósbottal agyoönveri őket, mert a dolgok mai állása szerint erre demokratikusan rendkívül nehezen kerülhetne sor.
Mesterházy sem lát okot arra, hogy újranyissa tárgyalásokat az összefogás érdekében, éppen annyi igaza van, mint neked.
Kedves Tarski, ez nem elmélet, hanem tévút, de botorkálj rajta egészséggel.
Amit minősítek, azt el szoktam olvasni - nem vagy te egy kicsit túl beképzelt?

Néhányan beleszóltunk a vitába, ami utólag alakult ki a két blogger között.

Andrea Belák  Kedves Pupu! Én azok közé tartozom, akik mindezt végighallgatták. ( Nem fogom elárulni a két személy nevét) A " nem diktatúra" kitételnél közbekiáltottam, hogy DE IGEN!!! Utálom ugyanis, ha valaki szép csendesen arról akar meggyőzni, hogy nem igaz, amit érzek nap mint nap. Ami a másik hozzászólót illeti, nos, láthatjátok, sokszor éppen Gyurcsány Ferenc az, aki lesöpri magáról... amikor egyebet nem tehet. Túl sokan, és túl erélyesen támadják őt, ráadásul több oldalról. Ha mindig mindenkinek nekimenne, az nem biztos, hogy még ilyen ereje lenne. Viszont lehet harcolni abban a biztos tudatban is, hogy igazam van, csendesebben , és mégis feltünően. Szóval itt két véglet között őrlődöm.

Szilárd Várszegi Kedves Pupu! Én is ott voltam,ugyanis nekem köszönheted ezt a "felemelő élményt". Minden soroddal egyetértek! DIKTATÚRA VAN! Orbán egy diktátor, annak is a legaljasabb fajtájához tartozik. Maffia-államot csinált Köztársaságunkból, és gyilkosokat követőiből. Ő az igazi "Keresztapa".

Aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik és nincs tisztában a mai viszonyokkal. Lehet bármilyen tudományosan elvégzett kutatás eredményére hivatkozni, nem változtat a lényegen. Andrea Belák közbeszólása igazolja, mit gondolnak erról a "többiek". De a végeredményt tekintve: A 25-ből EGY elenyésző a többséggel szemben. A Diktátort nem kutató-laboratórium vegykonyhájában kell keresni. Az ÉLET igazolja. És az ÉLET kegyetlenül igazságos.

Éva Németh A csütörtöki találkozó számomra rendhagyó és "érdekes " volt. A rendhagyó mivoltot már két poszton is jeleztem, senki nem reagált rá, amin elcsodálkoztam,miután a történésekben leginkább érintett társunk nem éppen a szükszavuságáról ismert. Na de mindegy, úgy látszik én az öregségem miatt érzékenyebben reagálok az erélyes moderálásokra. Érdekes volt számomra egyrészt, hogy a DK-ban felütötte fejét a klerikalizmus, ugyanis / ahogy azt Pupu is részletesen kifejtette/ azon bibliai szólás az egyik modern változata, ha megütik orcádat tartsd oda a másika politikai magatartás rangjára emelkedett.. Hát még mit nem, egy nagy frászt, öreg asszony vagyok, de ha valaki pofonvág, avagy a cipőmre lép /akarattal/ úgy visszacsapok, hogy na!!!Egyébként Gyurcsány Ferenc nyári beszéde a Nagy Imre megemlékezés apropoján azt erösitette bennem, hogy elég volt a szemérmes magatartásból, a DK-t ért pocskondiázásból, a magyar szegény emberek porbatiprásából, coki Orbán és coki mindenki /mondom én/ aki szóban, tettben, vagy irásban bántbennünket. Ami a demokratikus ellenzék többi pártját illerti, véleményem ugyanaz, ne támadjunk, ne pocskondiázzunk, de ne is hagyjuk magunkat. Semmi okunk a meghunyászkodásra.Jót nevettem Pupun /velem szemben ült/, aki az illetö megbocsájtó fejtegetésére azt mondta, üss vissza, legfeljebb meggyonod.Hát valahogy én is így gondolom.A másik érdekes momentum volt számomra, hogy profi ellenzéki politikusok úgy vélok, hogy napjainkban Magyarországon demokratikus liberalizmus van. Én emberek azt mondom, egy nagy frászt, hazánkban egy virágzó, Orbán által jól gondozott állami diktatura van, ami még nem fasizmus, de a gárdák menetelnek, a cigányokat verik, és zsidóznak önfeledten.Úgy hogy az ellenzéki politikusok ébresztő, a lagyos viz előbb-utóbb kihül.

Nem csak egy születésnapot ünnepeltünk: a Demokratikus Koalíció is második évében jár. És mivel valéamilyen szinten mindannyian kötődünk a DK-hoz, összekapcsoltuk a kettőt. Ezért is volt a pezsgőbontás, és ezért voltak vendégeink a DK Vezetőséféből. Hogy elsőkézből kapjunk információkat, hogy is állunk? Mert más az utca emberének a véleménye, megint más, akik csinálják a politikát. De ha a kettő nem találkozik, megette a fene az egészet!

Ezen a Találkozón egy húron pendültünk: Fent és lent úgy gondoljuk, első szempont a széleskörű összefogás. De ha valamilyen okból nem születik meg, egyedül kell a harcot megvívni! Nem finnyáskodva, nem félénken, hanem ahogy Pupu is írja blogjában: Keményen odaverve a hólapáttal!

http://www.pupublogja.hu/2013/12/tiszta-vizet-fejekbe.html

A Találkozóról Polgári Laci barátunk a még jelenlevőkről árulkodó képeket csinált. Remélem lesz még azokról is, akik halaszthatatlan feladataik miatt idő előtt kénytelenek voltak elmenni.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.407906002645752&type=1

Megköszönöm a Tagoknak az eddigi támogatást és az Ajándékot.

Ígérem, hogy továbbra is a tőlem telhetőt megteszem. Ahol tudok, ott leszek, amiben tudok, segítek. De vegyétek figyelembe, hogy a teljesítő-képességeknek vannak határai.

Kívánok a továbbiakban is jó Klubéletet, hasznos vitákat és a DK-nak sikeres szereplést a választásokon. Ami pedig minket illet: Húzzunk bele!

Köszönöm, hogy ilyen Barátokra tettem szert.

Szerző: Szilárd bácsi  2013.12.16. 17:23 Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán gyurcsány ünnep barátság hit demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr155695307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása