Új év régi problémákkal, új reményekkel

Nem szándékoztam beleszólni a nagy-politikába, de a napi események hatása alól még a félholt sem tudja kivonni magát. A hét eseményei minden oldalról megmozgatták az állóvizet, megindult a kampány visszavonhatatlanul.

A kormány és a Fidesz a KDNP-vel karöltve tovább szervezi az ország polizikai megosztását. A „Magyar sereg” és a „Magyar Krónika” a két legújabb sláger a Rezsicsökkentés harci kedvének ébrentartáságoz. Orbán és vazallusainak baromságairól beszél és röhög rajta a félvilág, ennek ellenére az orbánszekta semmit nem tanulva a régi hazugságokból kész kiállni a rezsim védelméért. Pusztán érzelmi alapon.

Mi lehet az ellenzék szerepe? Bebizonyítani, hogy minden szavuk hazugság, semmi jel nem mutat felemelkedésre, viszont az elszegényedés arányai aggasztóak a jövőt tekintve. Már szinte nem maradt semmi érték, amit még ne nyultak volna le.

Az a pimasz arrogancia, amivel kisajátítják a „nemzeti, keresztény, magyar” jelzőket azt mutatja, hogy csak nekik teremhet babér hazánkban, a többieknek meg kell elégedniük az „alattvaló, idegenszívű, hazaáruló” státusszal.

Kedves Választópolgárok!

Itt már nem az a kérdés, hogy ki vezesse az országot, hanem az, hogy kié az ország? Lehet igaza azoknak, akik azt állítják: Még nincs diktatúra, még megvannak a demokrácia keretei, de a Fidesz azon munkálkodik, hogy ez az állapot minél előbb szünjön meg és akkor már semmi nem áll a totális diktatúra útjában.

Ma még le lehet váltani a kormányt a demokrácia eszközeivel! De kérdés, négy év mulva lesz-e erre lehetőségünk?

Elmesélek egy nemrég a facén olvasott viccet, ami véresen komoly asszociációra enged következtetni a mai helyzet kapcsán.

Egy nő elmegy a plébánoshoz.

.Tisztelendő úr, van két lány-papagájom, tudnak beszélni, de mindig csak ezt mondják: „Ribancok vagyunk, dugni akarunk”!

A plébános elgondolkodik, majd ezt mondja:

-Tudja mit? Hozza el, nekem van két fiú-papagájom, akik éjjel-nappal a Bibliát olvasgatják és imádkoznak. Biztos jó hatással lesznek rájuk.

A nő elviszi a papagájokat a plébánoshoz. Meglátják a fiú-papagájokat és így szólnak: -Ribancok vagyunk, dugni akarunk!

Az egyik fiú-papagáj ránéz a másikra:

-Na végre! Eldoghatjuk a Bibliát, imáink meghallgatásra kerültek!

Nekem erről a tegnap történtek után október 23.-a jutott eszembe.De hogy nem én voltam az egyetlen, aki a kérdéssel foglalkozott, arra bizonyság a sok írás közül PuPu blogja, amit mindig megkülönböztetett figyelemmel szoktam követni. Ajánlom figyelmetekbe!

Nem csak a blogot, a hozzá fűzött véleményem is.

http://www.pupublogja.hu/2014/01/koncepciovaltas.html



Véletlen az, hogy az éjjel nem tudtan aludni, pont ezen járt az agyam? Nincsenek véletlenek! Megérett a VETÉS! 23.- a vetése. Az összefogás kollektív akarása. És ezt /most először/ az arra hivatottak is felismerték. Kihajtott egy gyenge palánta, amiből kinőhet az Összefogás nagy fája.

Csak óvni kell még a fúvó széltől is, meg az Ujságíróklubban még mindig gyurcsányozó "avarjánosoktól". Aki annyira feldühített, hogy az éj leple alatt szeretnék egy FELHÍVÁST intézni a Választópolgárokhoz:

MEGVAN, amire vágytunk.

Még nem az igazi, de még lehet belőle akár Siker is.

Csak ne hagyjuk "ebek harmincadjára jutni",

védjük meg minden oldali támadástól:

Mert ez jelenti nekünk, magyaroknak a JÖVŐT! 

Irigylem PuPut, hogy megelőzött. Fogjunk össze Mi, Választópolgárok,

hogy az a kis palánta áprilisra erős fává cseperedjen.Tökmindegy mától kezdve,melyik párt milyen poziciót kap a tárgyalások során.

A fő, hogy MIND KAPJON súlyának megfelelően!

Nekünk ez esetben egy feladatunk marad:

Vigyázni a Választás tisztaságára és X-ünket a

KÖZÖS ELLENZÉKI JELÖLTRE TENNI, bárki lesz az.

Ha ezt a stratégiát betartjuk, sikerülni kell, SIKERÜLNI FOG!

eltakarítani a Fideszt tokkal - vonával /bocs, vonóval :P / együtt

Azért a Fideszről alkotott véleményét is érdemes elolvasni.

Amihez szintén hozzátettem a magamét.

http://www.pupublogja.hu/2014/01/susu-az-artany.html

Szerintem ez az írás is telitalálat, mint a többi.

NEVÉN NEVEZI A GYEREKET.  Mindkét vonatkozásában.

Cigány és elmebeteg. Ami önmagában egyikse lenne baj, hiszen mindegyikből van bőven kishazánkban, "alkalmassági vizsgálat" nélkül is.

Kell az ilyen őszinte írás. Azért, hogy a "gyávábbja" is ki merje mondani, amit csak félve gondol. "De hiszen a király meztelen!" De nem elég kimondani, TENNI KELL ellene: Meg kell szabadulnunk a téveszmétől, hogy nem tehetünk semmit. Mert a DÖNTÉS LEHETŐSÉGE a kezünkben van. Az nem lehet, hogy országunkban az elmebetegek vannak többségben! Azt kívánom újévi jókívánságnak, ez az írás őszinte szókimondása adjon erőt a ma még gyáváknak a helyes döntéshez! Az Igazság kimondásához! Hogy Orbán nem alkalmas az ország vezetéséhez! B.U.É.K.!

Ilyen előzmények után várható volt, hogy a demokratikus ellenzék felébred téli álmából még az előtt, hogy „kinyílt volna a pitypang”.

Arra szeretném felhívni mindazok figyelmét, akiknek elege lett az Orbán rezsim országromboló tevékenységéből, hogy ne legyenek finnyásak felvenni azt a kesztyűt, amit Orbán Viktor és társai a pofánkba vágtak. Ez már nem a pártokról, Rólunk, a mi jövónkről szól.

Ha Orbán „magyar sereget” szervez, ne legyünk szégyenlősek Mi sem megszervezni magunkat! Ez az ország nem a Fideszé. A Miénk is. Ne viselkedjünk gyáva nyúlként, védjük meg, ami a Miénk!

A Magyar Köztársaságot, a Demokráciát, a Jogállamot!

Erre ma minden lehetőség adott. Ne packázzuk el az utolsó esélyt.

Szerző: Szilárd bácsi  2014.01.07. 05:03 3 komment

Címkék: blogok politika koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr425742105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.01.07. 06:37:33

No, hát az öreg igenis reménykedik. Mert tudja pontosan, érzi, hogy ez az utolsó lehetőség. Ha ezt elpuskázzuk, utána évtizedekig nem lesz esély emberibb körülményeket teremteni. Hogy ez még nem biztos? Hogy sokmindenki beleszarhat még a levesbe? Ez is igaz.
De az is, hogy - habár nem csak rajtunk múlik, de IGEN! Rajtunk is!
Ha sikerül összehozni a késett október 23-i ötletet januárban, akkor álljunk mellé. Mert Orbán ámokfutása mindenkinek árthat. És ami a szomorú: a mi életünkben valószínüleg már megváltoztathatatlan.

colambo 2014.01.08. 14:54:16

Elolvastam és én nem látom oly rózsásnak a helyzetet mint Te.
Igen észnél kell most lenni a DK-nak. Tudom szereted PuPu írásait, én is. Itt alegújabb, ha még nem olvastad www.pupublogja.hu/2014/01/nehezfelfogasuak.html
Figyelmedbe ajánlok egy másik blogot is? jovaros.blog.hu/2014/01/07/csapda_833#c21373911
Bosszant az is nagyon, hogy sorra huhognak az okoskodó szakértők az ATV- n, persze – miközben egyre inkább megzavarják az emberek fejét – nem felejtkeznek el az Orbán –rezsim túlélését hangoztatni, Gyurcsány ekézésében Havast is túlszárnyalni.
Érdekes, hogy Orbán-ék Mesterházyt békén hagyják, azonban Gyurcsány-Bajnai páros változatlanul célpont.
Ezt a blogot kicsit fantazmagórikusnak ítélem, de lehet benne valami: jovaros.blog.hu/2014/01/08/ebredj_theoden#more5745970
Egy jó tanács. Azért ne szívd annyira a melledre a történéseket, mert árt az egészségednek……. Várjuk meg mit is mond a mi Feriként, mikor elérkezetnek látja az idejét…… Addig Te is töltődj fel, mert utána áprilisig nem lesz idő. Barátsággal :)

Szilárd bácsi 2014.01.10. 10:42:10

"A kutya ugat, a karaván halad". Az idő sokmindent megold. Ma már más a helyzet attól, mint amikor ezt a blogot írtam. Azóta történt előrelépés. Hogy mekkora? Na ezt is az idő fogja igazolni.
süti beállítások módosítása