Hol az olló komámasszony?

Ezt a gyermekjátékot a Fidesz négyévi regnálása óta tökélyre fejlesztette. Na nem a gyerekeknek, a saját klientúrájának gyarapodása érdekében.

Hogy mélyebben megértsük a lényegét, két írást ajánlok olvasásra azoknak, akiknek még vannak kételyeik a felől, hová tűntek el a közbeszerzést megkerülő pályázatokból a készpénzek és hol landoltak?

Az egyik hosszabb lélekzetű, alaposan átgondolt leleplező írás, a másik könnyen emészthető, szellemesen tálalt szórakoztató mű PuPu módra.

Mindkettőt érdemes elolvasni! Már csak azért, hogy megértsük: Milyen módon nyulja le a Fidesz az ország pénzét és milyen hazugságokkal hírdeti a SEMMIT, a „rezsicsökkentést”, aminek eredményeként a KIVÁLASZTOTTAK pénztárcája szemérmetlenül vastagra duzzadt.

http://www.pupublogja.hu/2014/01/repuloter.html

http://index.hu/gazdasag/2014/01/27/mol/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=action_ids%3D10201601892789417&fb_action_types=og.recommends&fb_source=o

Hogy mindebből mi a tanulság?

Talán a legkézenfekvőbb az, hogy „Kutyából nem lesz szalonna”..

De az se rossz, hogy „Rablóból lesz a legjobb pandúr”.

Mára szinte minden szinten „kilátszik a lóláb”.

Már nem „ellenségünk” az orosz, hanem SZÖVETSÉGESÜNK,

az Európai Unió ellen vívott REZSIHARCBAN.

A történelem ismétli önmagát! 1998-ban, amikor a kétfordulós választás első fordulója után az MSZP – SZDSZ 4 %-kal vezetett, a Fidesz „lefektette” a Kisgazdákat és megynyerte a választást. Az már egy másik történet, hogy utána szőröstől-bőröstől megette, majd kiköpte Őket. Azért az is megérne egy misét, mit csinált ez alatt Horn Gyula és Kuncze Gábor? Nem vették észre a csapdát, amit a Fidesz állított: És míg Ők ketten elvitték a szavazatok 60 %-át, a Fidesz meg a NEGYVENET, ezzel megfordították az eredményt!

Pedig akkor végérvényesen le lehetett volna írni a Fideszt, csak a 24. órában vissza kellett volna lépniük Egymás javára.

Ma sokkal nagyobb a csapda, a demokratikus oldal megtalálta az egyetlen megoldást a sikerhez: Az összefogást. Ami ugyan lehetne szélesebb körű, de hogy nem az, ezt nem lehet a benne szereplők számlájára írni.

Minden esetre van remény Orbánék maffiakormányának leváltására.

Ha mégsem sikerül, az a demokráciát óhajtó sokaság hibája lesz.

Most nem azt kell nézni, ki teccik és ki nem, hanem a közös célért egységbe tömörülve mindent megtenni a győzelemért.

Ez az ország nem biztos, hogy kibír még négy évnyi diktatúrát.

Márpedig az lesz, ha nyernek Orbánék. Még ha ma még nincs is.

Ez a kérdés, VALASSZUNK!

Demokráciában akarunk ÉLNI, vagy diktatúrában HALNI.

Szerző: Szilárd bácsi  2014.01.28. 08:11 1 komment

Címkék: blogok politika orbán koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr955785996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildikó Rödönyi 2014.01.28. 21:45:31

Bármennyire ágált Bajnai Gyurcsány ellen, óriási időveszteség után kénytelen volt meghátrálni. Most aztán szerencsétlen aktivisták inuk szakadtáig járhatják a hidegben, fagyban, ajtótól ajtóig a városokat, községeket, fagyott arccal álldogálhatnak a kitelepülő asztalok mellett, míg sokan a meleg lakásban drukkolnak a győzelemért. Kevesen vagyunk, akik tesznek is valamit, nem úgy mint a fidesz összetoborzott aktivistái. Pedig nekünk érvelni, és a hazug orbán-médiumok állításait cáfolni kell. Fel kell világosítani a félrevezetett lakosságot arról, mi folyik itt. Ha a tagság ilyen kényelmes és közönyös marad, mint jelenleg, akkor elveszítjük a választást.
süti beállítások módosítása