Célegyenesben az ország

 

Csak még az a kérdés, ki mit lát a célnál?

Az Orbanisztánt jelölő táblát, vagy a Magyar Köztársaságot akarja elérni?

 

Mert ez nagyon nem mindegy.

 

Lelki szemeim előtt felrémlik István, a király tavaly nyári előadása Alföldi Róbert rendezésében, ahol az országot a Szent Korona ketrecként körbezártnak jelképezte, ahonnan nincs menekvés, „Itt élned, halnod kell”!

 

A másik út, amit választhatunk, egy szabad ország, Magyar Köztársaság, ahol Alkotmány van alaptörvény helyett, Sajtószabadság uralkodik, ahol az Élethez való jog elsőbbséget élvez a magántulajdon védelme előtt és a kötelességek teljesítése nélkül senki nem szerezhet jogot más életét érintő kérdésekben.

 

A tavasz a megújulást jelenti. Ez a tavasz az emberek öntudatra ébredésének időszaka. 25 év távlatóból nézve éppen itt lenne az ideje. A szocializmus semmittevéséből nehéz volt a kapitalizmus létért való harcaiba beleszokni. Sokaknak nem sikerült, lemaradtak, reménytelen helyzetbe kerültek. Mára az olló úgy szétnyílt, hogy fényévnyi távolságba került a gazdag a szegénytől és a felzárkózásra a minimális remény sem maradt meg.

 

Ha Orbanisztánt választjuk, maradunk az ötmillió koldus országával szemben az egymillió „Kiválasztott” országa, ahol az alattvalók kezet csókolnak uraiknak és engedelmesen dolgoznak éhbérért a gyarapodásük érdekében.

 

Ha a Magyar Köztársaságot választjuk, minden megváltozik. Nem a régi, korrupt rendszert választjuk ujra, hanem a Jövő Magyarországjára adjuk a voksunkat. Ami messze nem ugyanaz, mint ami volt az „elmultnyócévben”.

 

Azóta sok víz folyt le a Kárpát-medencében. Sokan, sokféleképpen értékelték a Rendszerváltás eredményeit. Voltak, akik bevallották tévedéseiket és új célokat tűztek ki maguk elé.Mások görcsösen ragaszkodnak téveszméikhez és képtelenek igazat mondani,annyira beleszoktak a hazudozásba, hogy csak véletlenül mondanak igazat, ha már elfelejtik előző napi mondókáikat.

 

Könnyű a választópolgárok helyzete annak megítélésében, ki mond igazat és ki hazudik. Csak az eszét kell használnia és időnként a pénztárcáján ellenőrizni a hazugságok reálértéket. Ha azt tapasztalja, rezsicsökkentés történt, de kevesebb marad a pénztárcájában, mint annak előtte, nem kell hozzá nagy ész rájönni, hogy a „Kész Átverés Show” áldozata lett.

 

Ma olyan piszlicsáré ügyekről folyik vita, aminek az ország gazdasági életére nincs befolyása és olyanolról tereli el a figyelmet, ami akár ÖTVEN ÉVRE függővé teszi az országot energia-gazdálkodás tekintetében. Ilyen Paks ügye.

 

Mégis simon Gábor rongyos 240 milliójáról szól a fáma az ezermilliárdos áfacsalások helyett és Suchlag 50 milliója borzolja a kedélyeket, nem pedig Mészáros Lőrinc vagyonosodása, hogy a többiről már szó se essék.

 

Ha nem csal a hatodik érzékem, azt súgja: Suchlag 50  millióját a Fidesz adta AZÉRT, hogy éppen most jelenjen meg az a kompromittáló KÖNYV, amit nem is a volt MSZP-s politikus írt, hanem valamelyik Fidesz-műhelyben találták ki, csak azért, hogy ALAPOT SZOLGÁLTASSANAK azoknak a hazugságoknak, amiket eddig összehordtak a hazugság-kampányukban. Ez nekik bőven megér ötven millát.

 

Tudjuk, a Fidesznek nincsenek gátlásaik: A cél érdekében minden aljasságra képesek. A választás a bekódolt választási csalások tömkelegét teszi lehetővé Ilyen viszonyok mellet csodának kell történnie, hogy ne a Fidesz nyerjen.

 

Mégis bizakodó vagyok. Az nem lehet, hogy ne értse meg az a hétmillió állampolgár, hogy itt nem a PÁRTOKRÓL, hanem a magyar emberek életéről van szó. Le kell vetni a félelem bilincseit legalább arra a 10 percre, amíg a szavazófülke magányában döntünk hazánk sorsáról hosszú távra. El kell gondolkoznunk azon, áldani, vagy átkozni fogják unokáink neveinket? És azt a „talpalatnyi földet”, amit a szavazófülke képvisel, még a Demokrácia földjének tudhatjuk. Azt még nem vette birtokbe egyetlen oligarcha sem. Az a Miénk is, és szívünk szerint dönthetünk a Haza sorsa fölött.

 

Használjuk ki az utolsó lehetősséget. Ha most elqrjuk, többé nem lesz lehetőségünk ezt a rablóbandát elzavarni. Győzzük le a félelmünket, és bátran tegyük X-ünket a Kormányváltást felvállaló mai ellenzéki „ötökre”.

Ha ezt tesszük, nem érhet majd vád az utókor részéről, hogy nem mertünk nagyot tenni. Erre kötelez minket a gyerekeink, unokáink iránti szeretet. A Hazaszeretetet már ne is említsük.

 

Április 6.-án HÚZZUK BE azt az X-et oda, ahová kell. Az eszünkre hallgassunk, ne hagyjuk magunkat befolyásolni a Fidesz hazugságaival, a rezsicsökkentéssel és hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT.

 

Ilyen mélyen a rendszerváltás óta nem voltunk. A bányászbéka a bizonyíték!

Még Sas József kabaréjának címe is ezt sugallja: FELETTÜNK A BÉKA.

Szerző: Szilárd bácsi  2014.03.10. 12:41 1 komment

Címkék: blogok politika ünnep koalíció elemzés demokratikus

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr165852560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terlasz 2014.03.11. 01:52:45

Jól látod a dolgokat Szilárdbá, mint mindig!

"Ma olyan piszlicsáré ügyekről folyik vita...", amin a "baloldali" média is előszeretettel csámcsog, de a fidesz töménytelen disznósága felett nagyvonalúan elsiklik.

"Le kell vetni a félelem bilincseit legalább arra a 10 percre, amíg a szavazófülke magányában döntünk hazánk sorsáról" Nem a félelem miatt aggódom, hanem a nagyszámú tájékozatlanok ostobaságától, agymosásától.

Természetesen innen lesz szép nyerni! Győzzön az igazság!
süti beállítások módosítása