Mi  várható  a  hosszú, forró  nyár  után  ősszel?

A  nyár  a  politikában az  uborkaszezont  jelenti  többnyire. Ez  a  nyár  a  kivétel  ez  alól. A  két  választást  követő  baloldali  balfaszságok  következtében  mára  sikerült  úgy  szétszakítani  az  eddig  egységesnek  hitt tábort, hogy  ma  már  reménye  sem  látszik  annak,  hogy  az  őszi  választásokra  sikerül  egy  táborba  terelni  az  Orbánt  leváltani  akarók  seregeit.

Különböző  érdekcsoportok  különféle  akciókkal  elérték, hogy  semmilyen  szinten nincs  egységes  álláspont  sem  országos,  sem  helyi  szinteken  a tekintetben, kiben  látják  a  lehetőséget  leváltani  Orbán  maffiarendszerét?

Sikerült  úgy  összeugrasztani  a  baloldalt, hogy  mire  a  választás  ideje  elkövetkezik,  addigra  egyetlen  baloldali  jelölt nem marad  állva  a  Fidesz  jelöltjeivel  szemben. Egymást  írtjuk  a  baloldalon,  mialatt  Orbánék  a  hasukat  fogják  a  röhögéstől: Semmit  nem  kell  csinálniuk  a  győzelemért,  elintézzük  mi  magunkat.

Én  kihagytam  ugyan  néhány  hetet a  tájékozódásból,  de  elég  volt  néhány  írásba  beletekintenem,  hogy  megtudjam,  hogy  állunk  a  politikai  hadszintéren. Az  eredmény  lesujtó: Ilyen  mélyre  a  baloldal még  soha nem süllyedt  egymás  leamortizálása  terén.

Csak  két  esetet  veszek  górcső  alá: A  miskolci  polgármester-jelölt  ügyét és  a  DK  naggyűlésén  történt  provokációt. Na  és  természetesen  az  ehhez  kapcsolódó  írásokat,  ahol  ki – ki  vérmérséklete  és  céljai  szerint  ír  az  eseményekről  és  ebbe  a  teljes  baloldal  belead apait – anyait: egymást  ekézzük,  különös  tekintettel  kihegyezve  a  DK  és  Gyurcsány  erkölcsi  megsemmisítése  céljából.

Ez  a  forgatókönyv  egyvalakinek  kedvez:  A  Fidesznek  és  Orbánnak. Azt találom furcsának,  hogy  ezt  a  demokratikus  oldal egyes  szereplői  nem  veszik  észre,  nem  gondolkoznak  a  következményekről,  hanem  teljes  mellszélességgel  beállnak  a  sorba  Orbán  szekerét  tolni.

Csak  néhány  feltünési  viszketegségben  szenvedő  „alany”  és  néhány  mindenre  kapható  provokátor  szükséges  ahhoz, hogy  álljon  a  bál  baloldalon. Jó  pénzért  pedig  mindig  van  arra alkalmas  személy,  aki  megcsinálja  a  balhét.

Minden további  fejtegetés  helyett  néhány  írást  veszek segítségül  megmutatni: Hogy  állunk  a  politikai  hadszintéren  ma?

https://www.facebook.com/notes/%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1%8C/viszl%C3%A1t-dk/10152302745638883?comment_id=10152321023288883&offset=0&total_comments=278&notif_t=note_reply

Talán  ez  volt  az  első szikra,  ami  elindította  a folyamatot.

 Hogy mit csinál Hell Nagy István, az a magánügye. Hogy hányszor lép ki naponta? az a hangulatától függ. De hogy mindezt hogy teszi, az már vérlázító. Még a nevét is megváltoztatja! Orosz betükkel írja. Most, amikoor nem sikk orosznak lenni, hiszen aki Putyin barátja, az az EU ellensége. Ez Hellnél a feltünési viszketegség egyik legsúlyosabb tünete. Mert ha mindezt csendben teszi, semmi kifogás nem esne ellene. De így vannak "követői", pl a Gulyás márton féle provokáció. Mindezek a jelenségek egy célt szolgálnak: A DK, de mindenekelőtt Gyurcsány becsületébe való belegázolást. A Pásztor Albert ügy = Öszöd 2-vel. Ez is, az is a Fidesz szekerét tolja. Aki pedig ebben aktívan a provokátorok mellé áll, az egyenesen a DK és Gyurcsány ellehetetlenítésében vállal vezető szerepet. Nekik ajánlom olvasásra Nagypál Anikó kitűnő írását:

http://www.hirhatar.hu/blogok/Mindenki_nyugodjon_le_a_picsaba__Szerintem_

Ez  már  Gulyás  Márton  színrelépése  utáni  történet.

De  hogy  vannak  még  jópáran,  akik  szeretnének  a  zavarosban  úgy  halászni,  hogy  nekik  jó  legyen., arra  legjobb  példát  Pupu  barátom  hozta.

http://www.hirhatar.hu/blogok/Setetseg

Ma  van  az  MSZP-ben  a  vezetőségválasztás. Csak  bízni  tudok  benne, hogy a  sok  kudarc  után  lesz  bátorságuk  szembenézni  a  problémákkal. Van  egy  reménykeltő  írás  is, Lendvai  Ildikótól.  A  Deák  Ferenc  kör,  az  MSZP-ből  kiszorult  és  kiszorítottak  véleményét  tolmácsolja. Megszívlelendő  a  teljes  baloldal  számára.

Ma  már  nem  áll  az  a  tétel, hogy  a  baloldal  vezető  ereje  az  MSZP  lenne. Van  három  közel  egyforma  erőt  felmutató  párt,  akikre  fel  lehetne  építeni  a  jövő  ellenzékét,  a  jövő  baloldal  vezető  erejét. Ma  már  a  DK  és  Gyurcsány  megkerülhetetlen  tényező. Ezt  szorgalmazzák  a  Deák  kör  tagjai:  Nyitást  a  DK  felé. Lendvai  Ildikó  írása  nagyonis  figyelemreméltó írás  minden  demokrata  számára. 

https://www.facebook.com/andrea.belak/posts/814067258626483?notif_t=close_friend_activity

Én  csak  egy  szürke  eminenciás  vagyok,  de  úgy  gondolom: A jövő  érdekében  meg  kéne  hallgatnunk  ezeket  a  véleményeket,  amiket a  különböző  blogírók  sugallnak  a  széleskörü  összefogás  és  a  társadalmi  béke  megteremtéséért.

Habár  nem  voltam  a  nyáron  mindig  mindenütt  ott,  ahol  a  politikát  csinálják,  de  fülem  van  hozzá,  hogy  meghalljam: Baj  van,  baj  lesz,  ha  nem  teszünk  valamit  az  orbáni  diktatúra  kialakulása  ellen.

Ahhoz  viszont, hogy  tehessünk  valamit, meg  kell erősítenünk  a  baloldal egységét. Ehhez  a  betett  írások  és  a  bennük  rejlő mondanivaló  elfogadása  kellő  erőt  adhat  a  baloldal  megerősödéséhez.

Ajánlom  minden  demokráciát  akaró  ember  figyelmébe.

Szerző: Szilárd bácsi  2014.07.19. 20:45 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr936524951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénasszony 2014.07.20. 09:38:56

Nos, kedves Szilárd! Mindezt egybevetve: Irígylem az optimizmusodat.
Egy biztos: ha Fidesz valaha megbukik, azt nem ez a széthúzó banda fogja elérni. Évekkel ezelőtt a Chartában vendégünk volt Heller Ágnes. Akkor még reméltem, hogy nem lesz igaz, de most már látom: próféta volt Azt mondta ugyanis 2009 körül: Ezt a fideszt csakis belülről tudják szétrobbantani. Azaz, hogy meghasonul önmagával. Nincs más esély.

Benkő Marika Anikó 2014.07.20. 20:22:54

Elkeserítő. Világéletemben optimista voltam, de ebben a témában nem tudok az lenni. Csúfos baloldali vereség lesz ősszel. Nem fogják egymást támogatni. A DK egyedül kevés. Ha Orbán valamikor megbukik, azt az elégedetlen tömegek okozzák, vagy a belső bomlás.

terlasz 2014.07.21. 09:46:05

Jó írás, de kommentelőkkel is egyet kell értenem. Ez a baloldal nem húz ki minket a csávából. Abban az estben lehet némi remény, ha a nép kiemeli az egyik pártot a jelenlegi katyvaszból és nyomja egészen a győzelemig.

Bubuci 2014.07.23. 20:23:11

Kedves szilárd! én is figyelemmel kísérem az eseményeket. Úgy látom hogy a bomlasztást elsősorban a liberális oldal végzi. Az e-pmet is inkább liberálisnak tartom mint bal oldalinak. A tolerancia csoportban késhegyre menő vitákat folytatok velük. Ezzel kapcsolatban egy új fogalmat szültem amely ugyan ugyan anakronisztikus ellentmondás de vannak megtestesítői.Úgy hívom őket bigott liberálisok. Fennhangon hirdetik a liberális eszméket ugyanakkor egyes szavak, kifejezések használóival szemben a szavakon leragadva hecckampányt indítanak annak használója ellen a helyett hogy a tetteire figyelnének. Ezzel a viselkedésükkel akarva- akaratlan /szerintem inkább akarva/ hatalmas károkat okoznak a bal oldal egységének. Had írjak le egy konkrét példát. Egy hir kapcsán megosztottam az oldalukon egy szatirikus megjegyzésemet, amit az állapotomnál sokan lálkoltak és többen megosztottak. Az ő öldalukon is kapott néhány lájkot többek között Andrassew Ivánnak is tetszett. Az oldal egyik prominense miután látta levette az oldalról majd a nevem nélkül újra feltette kérve az oldal tagságát, hogy döntsék el rasszista e ez az írás /áttételesen az írója/.Mindjárt akadtak néhányan aki haraptak erre Természetesen elvállaltam ,hogy én írtam és a gyengébbeknek is megmagyaráztam, hogy milyen céllal. Nem tudtam mindenkit meggyőzni. Ekkor jutott eszembe a bigott liberális kifejezés.
Ime az inkriminált poszt:
Nézem a tvt. A híradóban látom, hogy száztizenvalahány évet osztottak ki egy több mint tíz fős garázda rabló társaságnak. Mutatták a bűnözők egy részét is. Tejfehér bőrűek voltak. Megdöbbentem. Nem gondoltam, hogy ilyen sok albínó roma van.
süti beállítások módosítása