Pártsemleges -e a hülyeség?

 

Úgy látszik,-igen. Bizonyításul „változtatás nélkül” teszem fel azt az írást,-amelyet a Sárospatak Fóromban találtam,- és amit „válaszra méltónak” ítéltem meg.

 

Hogyan tegyünk partvonalra jobboldali kisvállalkozásokat….

Szocialista többségű önkormányzatoknak ajánlom figyelmébe, az alábbi esetet, hátha tanulnak tőlünk. Előre elnézést a fórumozóktól, nem lesz rövid :(:(

A kommunális szervezeten keresztül az önkormányzat több mint 12 éve termelteti, vásárolja tavasszal az egynyári virágokat és ősszel a kétnyárikat ugyanattól a vállalkozástól, és a mg. szakközéptől(mező) az aktuális piaci ár alatt. Jó volt mindenkinek, kevesebb, de biztos bevétel az egyik oldalon, kitüntetések, díjak, Európa Virágos város, kevesebb kiadással a másik oldalon.

Két éve az önkormányzatnál virág témában is megkedvelték a közbeszerzést. Ezt törvény írja elő! Hogy miért csak a kétnyárinál, azt nem tudni, pedig az a kevesebb összeg a városi büdzsé kiadási oldalán. Ráadásul kapkodva, az utolsó pillanat után 48 órával, mikor már se magot, se normális palántát nem kapni az erre szakosodott nagyvállalatoknál. Nem baj, közbeszerezzünk, az ár így tuti drágább. Meghívják a RÉGI partnereket, és még MÁSokat. MÁSok nem adnak be pályázatot, a RÉGI igen. Hiányosan, mert hát mit tegyen, ha pont a nyaralása idején közbeszerezzünk társasjáték van, de ezt önhibáján kívüliként jelzi.

Borítékbontás a 48. órában. Hopp! Drága az ár! Mindenkinél, bár RÉGInél a legkedvezőbb, mégis túl van az előirányzott kereten. Második felvonás, megint 48 óra, mint a jó filmeknél. A RÉGI mondja: itthon van, dolgozik. Kérdi: kap e megint meghívást? Mondják nem, mert a mérlege negatív( csak jó könyvelő kérdése),hisz bankszámla és egyebek ugyan rendben. Az első kiírásnál ez nem volt kizáró ok.

 

Nem is érdekes, hogy egy hátrányos helyzetű önkormányzat mennyire fizetésképes. Aki vállalkozó és veszteséges, az már munkához se jusson, akinek meg fizetni kell és esetleg nem tud(volt már a kiültetett virágért sorbaállás!!), az közbeszereztet. Nem érdekes a kedvezőbb ár, nem érdekes a 12 év, nem érdekes a jó és eredményes együttműködés sem. A kommunális szervezetnél új seprű van és seper. Igaz, sepert már vagy húsz évet nagy múltú patinás hegyközi cégnél. Sajnos a cégnek csak neve és múltja fényes, gazdasági eredményei már kevésbé. Idő van, lépni kellett. Ide.

Hogyan tegyünk partvonalra megbízható partnereket? Ne szabd rá a pályázatot! Hát valahogy így. Szerintem a baloldali cégek megnyugodhatnak. Mert jobboldali önkormányzatnál jobboldali cég nem rúg labdába. Ezt hívják törvényesnek látszó balgaságnak. Így nem lesz kormányváltás. Minek? Csak a hatalomért, a trónért? Azért nem érdemes,ha a gazdaság, a munka és a lehetőség marad az ő kezükben. Világmegváltásért? Azt meg már megtette egy fiatalember majd kétezer éve egy szép vasárnapi napon.! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

6:3 csak egyszer volt az életben. Orbán kormány is. Szomorú…..

 

Eddig az „írás”:-Mit mondjak,- tetszett,-és engem is „írásra ösztönzött”.

 

 

Nagyon találó,-és igaz írás.

 

Ezt nézhetjük bármelyik oldalról,- akkor is az marad.
Kérdezhetitek,- hogy miért? -Nagyon egyszerű a magyarázat: Mert A HÜLYESÉG PÁRTSEMLEGES -volt mindig,-és az is marad!

Az "vele születik" az emberrel. Megtanulni se nagyon lehet. Mert aki csak tanulja, sose lesz tökéletes a "szakmában". Örökölni,-azt lehet:-ehhez még "szülő se kell", csak TANÍTÓMESTER,- akit lehet utánozni. De a legnagyobb tökélyre mégis a "születettek" viszik.

Csakhogy ezt felfedezni nagyon nehéz ám. Ahhoz idő kell, (-legalább négy év), és együtt kell élni vele,-családban,vagy társadalomban. Csak akkor van probléma, ha többségbe kerülnek! Mert akkor fejtetőre áll a világ! Rájuk is szükség van, mert az emberiség régen is elviselte őket,-sőt egyfajta hiányt pótoltak,- mint a kurvák: -Szolgáltattak. Ki ezt,-ki azt. Még a királyi udvar se létezhetett egyik nélkül se:-csak nem így hívták Őket. Az egyik volt az "ágyas",- a másik pedig az "udvari bolond".

Érdekes módon soha nem keverték össze Őket:mindegyiküknek meg volt a helye és a szerepe. És egyáltalán nem biztos, hogy az "udvari bolond" volt a legbutább:Sőt, akár egy napig Ő volt a „Király”! Mátyás király udvarában legalábbis. Lehet, hogy innen nevezték el a "Pünkösdi királyságot" is?-hiszen az is csak 1 napig tartott.

Pünkösdről jut eszembe:-Az "említett fiatalember"-nem majdnem,-hanem TÖBB, -MINT 2000 éve "váltotta meg" A VILÁGOT. Pontosan 2008 éve,-hiszen innen számítjuk az IDŐSZÁMÍTÁST. Hogy vasárnap volt,- vagy sem, -lényegtelen:-Mi vasárnap ünnepeljük. Minden ember: -Mert nem csak azokért halt meg,- akik Őt követték és követik ma is,- hanem magára vette a VILÁG ÖSSZES BŰNÉT!

Az enyémet,- a Tiédet,-és MINDENKIÉT!-válogatás nélkül. Ma mégis válogatunk: Nem kéne. Mert valami "jó",- valami "rossz"!-csak ebben kéne különbséget tenni!
Talán akkor nem lenne az önkormányzatokban se "ennyi oda nem való ember, akik a GAZDASÁGOSSÁGGAL- összekeverik a "pártpolitikát."

Mert,-mint mondtam az elején: A HÜLYESÉG PÁRTSEMLEGES! Az önkormányzatok összetételét tekintve is! Még ha ezt nehéz is megemészteni.

Szerző: Szilárd bácsi  2008.07.25. 06:50 Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilardba.blog.hu/api/trackback/id/tr1584709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása